hren
 

IMAJU RAČUNICU
U očekivanju provođenja predstečajne nagodbe, koju je predložio Marijo Paladin, predsjednik Uprave “Kaštelanskih staklenika”, u ovoj donjokaštelanskoj tvrtki obavljaju se redoviti sezonski radovi. Različite kulture povrća zasađene su na ukupno osam hektara, od toga samo zelena salata na tri hektara u staklenicima u Resniku.

Ostale površine planirane su za balancane, krastavce, pome i papriku, i to mahom u pogonu Knežine koji za navodnjavanje ima vlastite bunare, za razliku od Resnika u kojemu se koristi voda iz gradskog vodovoda.

- Unatoč općepoznatim financijskim problemima, koji su, uostalom, i doveli do predstečajne nagodbe, ovogodišnja proizvodnja financira se vlastitim novcem - tvrdi direktor Paladin.

Vratili dug ‘Agrofructusu’

Budući da je početkom godine višemilijunski dug “Agrofructusu” u cijelosti vraćen, prestala je otplata u naturi, odnosno u proizvodima pa je sada ukupna proizvodnja u ponudi na tržištu.

- Ponuda za otkup ima i očekivanja su da ćemo u ovoj godini uprihoditi blizu pet milijuna kuna - optimističan je direktor Paladin.

Činjenica je, međutim, da to nije dovoljno za preživljavanje na duži rok, jer “Staklenicima” je oko vrata omča od prevelikoga poreznoga duga od 53 milijuna kuna (od toga je pet milijuna kuna kamata), zbog čega je Porezna uprava i blokirala žiroračun poduzeća. Blokadu je prouzročilo i još nekoliko manjih vjerovnika za ukupan iznos od oko tri milijuna kuna.

Hitna deblokada računa, prihvaćena temeljem obrazloženja u sklopu predstečajne nagodbe, omogućit će normalan rad ove tvrtke i pregovore s vjerovnicima.

Stići će i 4,1 milijun kuna s računa Zračne luke

U predstečajnoj nagodbi, podsjetimo, ne primjenjuje se ovrha pa bi tako “Staklenici” imali novac za poslovanje i isplatu izostalih plaća radnicima. Sukladno tome, Paladin najavljuje isplatu plaća za prosinac 2013., te siječanj i veljaču ove godine, i to u roku od sljedećih desetak dana.

U “Kaštelanskim staklenicima” računaju i na prihod s osnova zadnje rate koju splitska Zračna luka treba isplatiti za 49.000 kvadrata zemljišta kupljenog od njih u Resniku. U veljači ove godine Zračna luka isplatila je veći dio u iznosu od sedam milijuna, a do kraja ove godine treba isplatiti i ostatak od 4,1 milijun kuna.

Izvor : Slobodnadalmacija.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_1736)

  Kad će plaća? Obećana je već danas?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7552)

  Direktora Paladina triba smjeniti i postaviti Jagodu Dragun za Direktoricu a Damira Klarića za šefa kotlara ili da bude kotlokrpa. Jadni Staklenici kada ih vodi to dvoje
  neradnika, sada mi je jasno zašto je gosp. Marić otišao iz Staklenika i zašto je izbacio iz sindikata neradnike poput Jagode Dragun, Damir Klarić, Stude,

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4113)

  A ća govori bankar, kad će zrakoplovna luka kupit ostatak. Jadna nam majka nama i ko nas voza.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1193)

  prica se da bi ih mogli kupit beki i ribola

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7304)

  sutra riba za marendu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4189)

  Druze tito samo reci radit cemo kao meci.
  Radnici kastelanskih staklenika.
  Prica jedna radnica davga je vidila u resniku igra je na karte s onin sta vodi centar za hidroponiju. Kaze nije in laka ounojili se oko jaja.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4189)

  Kad ce placa? Ma vec 10 godin sam na bolovanju. Jel se jos ulazi na stari ulaz. Cula san da ce postavit rampe. Jel to moguce?

  oko 6 godina prije
 • od tomkast (Gost_9172)

  ".....sutra riba za marendu"

  I blitva iz staklenika ...........

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1641)

  Pa ne bi se ja iznenadija da ugledni bankar pomogne svome dragom kapetanu u kupnji stakla

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6941)

  Todorića zanima zemljište

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska