hren
 

NOVO ČUDO
Priprema dokumentacije za predstečajnu nagodbu u “Kaštelanskim staklenicima” urodila je neočekivanim plodom – otkrićem duga prema “Vodovodu i kanalizaciji” u iznosu od oko 6,5 milijuna kuna, na koji je u međuvremenu narasla kamata od oko četiri milijuna kuna, tako da ukupno dugovanje sada iznosi oko 10 milijuna kuna.

Ovaj dug, međutim, ne treba pobrkati s ranije utvrđenim dugom kaštelanske tvrtke VIK-u u iznosu od devet milijuna kuna, koji nije mogao ostati “sakriven” budući da su “Vodovod i kanalizacija” ta svoja potraživanja zaštitili hipotekom na zemljištu kaštelanskog poduzeća. “Staklenici”, dakle, “Vodovodu” sve skupa duguju 19 milijuna kuna, sve po osnovi potrošene, a neplaćene vode.

Oprosti li država polovinu svojih potraživanja...

– Činjenica je da novootkriveni dug “Vodovodu” nije prikazan u poslovnim bilancama za 2010., 2011. i 2012. godinu – rekao je direktor “Staklenika” Marijo Paladin, te najavio da će stoga uočene nepravilnosti vezane uz bilancu prijaviti nadležnim institucijama, što zapravo znači da se može očekivati kaznena prijava. Novi će dug, pak, biti zabilježen u bilanci poslovanja poduzeća za 2013. godinu.

Paladin je u međuvremenu s “Vodovodom” dogovorio rješavanje “kostura iz ormara” na način da će za plaćanje glavnice postojećem sporazumu o plaćanju onih devet milijuna kuna biti dodan aneks, dok će iznos kamata biti upućen nagodbenom vijeću na rješavanje.

U nadi da u daljnjoj pripremi dokumentacije za predstečajnu nagodbu neće biti novih neželjenih iznenađenja, u “Staklenicima” dovršavaju operativni i financijski plan restrukturiranja poduzeća koji treba biti predan do 28. ovog mjeseca.

Sreća u nesreći za tu posrnulu tvrtku jest činjenica da je država najveći vjerovnik, a ujedno i vlasnik tvrtke. U rješavanju dugovanja u predstečajnoj nagodbi to, među ostalim, znači – ako država oprosti polovinu svojih potraživanja, na isti način moraju je slijediti i ostali vjerovnici.

Predstečajna nagodba, međutim, podrazumijeva i redovitu isplatu plaća zaposlenicima i odvijanje poslovanja, pa direktor Paladin najavljuje da će dug po osnovi neisplaćenih plaća biti izmiren do 1. svibnja ove godine, i to isplatom dviju plaća u travnju. Što se poslovanja tiče, do 4. travnja zasađene su sve planirane kulture (krastavci, rajčica, paprika i kupus), što bi konačno trebalo donijeti i prihod za pokrivanje većeg dijela poslovnih potreba.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (38)

 • (Gost_3242)

  Paladin je koncem prošle godine potpisan sporazum s vodovodom. Prema tome to je krajnja neupućenost. Zanimljivo bi bilo pročitati priču iz vodovoda.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4194)

  Jedino riješenje je da Staklenici idu u stečaj jer je to poduzeće potpuno devastirano i nužno mu je da se očisti kroz Stečajni postupak jer je svaki nastavak proizvodnje samo gubitak vremena.
  Ova Uprava sa naslijeđenim kadrovima i strukom koja je izgubljena u vremenu i prostoru nema šanse da uspije.
  Sindikati koji djeluju u poduzeću su nesposobni i rade isključivo za svoje interese a radnici u pravilu se sami organiziraju sa ciljem da u tom profitiraju čineći štetu jer jedino na takav način daju do znanja i Sindikatu i Upravi da i oni mogu činiti šta ih je volja, pa zato su Staklenici osuđeni na stečaj.
  Najveći krivci za stanje u Staklenicima su Ivica Blažević sindikalist koji je surađivao sa svim Upravama na čelu sa Benzonom, Pengom sada i Paladinom. Taj Blažević je izvarao radnike i čim je Paladin došao na čelo poduzeća radi na njegovu rušenju da se prikriju tragovi njegovih prijatelja Benzona, Penge, Meštrovića idr... U takvom metežu i anarhiji izvjesan je samo stečaj...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2156)

  a ja sam mislia..da su otkrili vodu i prodavali je..a oni..u dugu..ha..ha..ha..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6375)

  Žar Paladin nije doveo Katavića za voditelja proizvodnje? Sve voditelje je promijenija. Al njemu i onima koji su ga doveli nije do proizvodnje..Znaju oni po što su došli...Svaki put kad bi ga upozoravali na propuste u proizvodnji on bi mahnuo rukom i rekao ma pusti to ili to nije važno. I kako te nije sram prozivati ljude bez argumenata. Tu je Paladin godinu i po i koje je kompromitirajuće papire naša za navedene ljude. On misli da plaću od 3000€ zaslužuje ako proziva i naruče. A drhti kad se sjeti Ađutantove prijave...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7230)

  Ovakvi kosturi iz ormara ili ispod tepiha je klasičan primjer gospodarskog kriminala sa predumišljanjem dosadašnjih Uprava sa ciljem prikrivanja ogromnih i već nagomilanih gubitaka , neiskazivanja u poslovnim bilancama za 2010 ,2011,2012 godinu a kroz ovakvu i još otkrivenih muljaža , trebalo je napuniti džepove , a iskazani gubitak od 137 000 000 miliona kuna . Da Paladin nije sa Vodovodom potpisao što je potpisao sada bi firma bila u stečaju a radnici na Birou .Kako u i oko firme , većinom bivši ili sa otkazom ne biraju načine i metode pai ovdje pišu , šire mržnju , stvaraju nered , kaos i anarhiju , to je udružena , interesna mafijaška organizacija sa ciljem rušenja Direktora i destabilizacija firme . Vrlo ih je lako prepoznati kroz gadosti kao (fiktivni računi , kvisko , tankavanje , farbanje , tuneli , žužuli , euri , držte lopova , ministarske plaće , itd ). Takvi a dobro znani su cunami koji je opustošio i opljačkao firmu do kosti , zato treba procesuirat bivše Uprave i NO:(:(:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6111)

  7230 Niko ovdje ne siri niti spominje mrznju osim tebe. I sve sto su ljudi naveli je istina( i fiktivni racuni od par obrta koji su osnovani misec dana prije nego je paladin dosa u Staklenike i potkupljivanje clana NO...) Novo je da aktualni pustosnici prodaju na otkupu zeljeza sva sto mogu prodat. Pripremaju i pilanje cijevi za grijanje po staklenicima. Dakle znamo zasto paladin laze i svako malo vristi "drste lopova". To vise ne prolazi!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7230)

  6111 Evo ga javio se još jedan član , uhvatio se na udicu - mafijaška organizacija .Pohvalno je što je rekao sve o sebi i priznao svoje grijehe . Vidljivo je da mrziš Upravu i sam sebe . Savijet : Nemoj dušu grišit Uskršnji su blagdani a ima bit da u toj vašoj firmi ne radiš ništa , pa kako dalje i bolje ?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6166)

  Da bar ovako rastu kamate na neisplaćene plaće radnicima....satralo bi poslodavce..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7230)

  Koliko sam čuo u tom periodu direktori su bili Benzon i Penga , revizori su bili Jadran-revizija a šeficaknjigovodstva i svega ostalog je bila Protega . Sada lipo Paladine poduzmi mjere i radnje sukladno gospodarskom kriminalu . Na ove provokatore se ne obaziri .:(:(:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6111)

  7230 jesi lola. Adjutantov dao je dosta dokaza o kriminalu a nedavno je i nadopunio. Policija poduzima mjere. Nista ne brini.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3187)

  2193 Htio bi ti pomoći , moj ti je iskreni savjet javi se na sistematski pregled . Poslušaj bit će ti bolje . Pogledaj se u zrcalo i pazi da se ne ozlijediš . :(:(:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2193)

  3187 Počeo si krast i moje poruke. To je čisto kleptomanstvo. I kažeš počeli ti i skakati kosturi. Jesi sad prijavija sve dugove? Nema veze ako nisi , imaš ti na koga to prebaciti. ..A i kosturi su vama simpatični.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4761)

  novo cudo od par kuna nemos virovat tek sad a koliko ce jos bit cuda jadni radnici

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2193)

  Paladinova "čuda" I narikanje nad sudbinama radnika trajat će dok on ima Šta čičat i dudlit. Kad to prestane ići će na drugi "zadatak". Ali i lovrićka je imala planove...3000€ a za što? Za bežično laganje u nekad ozbiljnoj novini. Niki dan se dere na pumpi Petrol: Sve radnike treba potrat. Naravno on i njegovi mogu lipo živio od najma. A vidi ćemo....

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3187)

  PALADINE većina ovih komentara su provokatori , galamđžije , neradnici , članovi udružene mafijaške organizacije sa ciljem unošenja nereda , kaosa , pomutnje , destrukcije , raskola , mržnje , blaćenja , destabilizacije firme i tebe osobno . Da imalo rade na poslu ne bi imali vremena bavit sei pametovat o tuđim poslovima , tako je kod nas privatnika , rad pa onda plaća . Ne biraju sredstva , metode i riječi da u svom bijesu nevide kakve bolesne i grube riječi koriste . Istima nije valjao niti će valjti ni jedan direktor do sada ali ti si sada isturen i na meti . Zanemari i ignoriraj nije im bitna tema ovog članka već to što si im poremetio planove i lagodan posao i ponašanje a uveo si rad , red i disciplinu . Ovi redikuli van firme (m.a.p.b.v) njima se bavi Uskok i koliko god sami sebe hvalili a tebe stalno napadali i vrijeđali , sve dublje tonu u svojim lažima i kriminalu . Zapamti ma što god pozitivno napravio ovakvoj mafiji to ne odgovara . Ustraj ima normalnih osoba u firmi :):):)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3187)

  MIRIŠE na Benzona , Pengu , Protegu , Meštrovića , Jadran-reviziju a zajedničko im je guranje pod tepih ili neprikazivanje u godišnjim bilancama gubitak za vodu od 10 000 000 mil. kuna a ima i kostur za pranje novca od vrtoglavh 19 000 000 mil. kuna , tako kažu dobro upućeni , javna je tajna u Kaštelima . A još ! :(:(:(:(:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3187)

  Ima ona stara pametna " Više zna čovik i tovar nego samo čovik " Evo educira sam se sa nepoznatim izrazima koji puno govori o istima kao ( kleptomanstvo , rastravanje , uhljebi , sadnja laži , pare , držte lopova , narikanje , ćićat , dadlit , lola , pustosnici itd. ) Uzalud vam trud svirači pa ovi gore navedeni su stvorili gubitak što se zna od 137 000 000 mil. kuna pa vi lajite na misec a Paladin je u startu razotkrio organiziranu skupinu koja je godinama pljačkala firmu . Jadni li ste i čiji li ste to su ciljani i opasni izljevi ljudskog i moralnog taloga . :(:(:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3187)

  U staklenicima ima i to treba ispraviti političkih plaća , a kriteriji bi zbog mira u kući trebali biti : znanje , struka , dosadašnji staž , zalaganje , organizacijske moralne i ljudske osobine . Savjet Upravi što prije promjeniti da ne zasjeni sve dosadašnje uspjehe u koonsolidaciji firme i daljnjem restrukturiranju društva . :):):)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1115)

  Talog se spustio na Staklenike

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5167)

  NE DAJ SE PALADINE Pišem i javljam se iz privatnog sektora . Dobro sam upoznat date unutar firme opstruiraju nerednici vođeni iz vana , iste netko treba prisiliti redu i radu ili knjižica u ruke . Sindikati su razjedinjeni , vode ih podli i dvolični ljudi koji rade na tvom svrgavanju . Unutar firme imaš dupliranje u planiranju , organizaciji i provedbi proizvodno - poslovnih kadrova a takođe voditelja i izvršioca . Proizvodni i tehnički sektor moraju biti u svakodnevnoj komunikaciji . Taštine i navike pojedinaca i grupa treba odma srezati u startu . Na dobro si putu i ustraj na otkrivanju i razotkrivanju bivših uprava i odbora . Mislim da si izložen velikim pritiscima od svih koji su imali ili imaju duge ljeplive prste , nek se njima bavi pravna država a ti obavi svoje . Proizvodnja i samo proizvodnja moraju biti prioritet i sve podređeno tome . Znam da nije lako od ničega stvoriti nešto ali samo rad i rad dati će rezultate . Puno uspjeha i svako dobro ! :):):)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_195)

  Sretan Uskrs svima i neka pobjedi istina i pravda kako u Staklenicima tako i u cijeloj Domovini. Tminu nek zamjeni svjetlo pa da svima bude sve kristalno čisto i jasno.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6146)

  ************ SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS SVIMA ************:):):)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_209)

  ********** SRETNI USKRSNI BLAGDANI UPRAVI DRUŠTVA ********** :):):)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2201)

  Da je Paladin vridio i imao neko znanje. ali bi doša u Staklenike. Ća se proizvodnje tiče niti ga ona briga niti mu ća znači. Dakle na dobro nije doša nego na ponovno izvlačenje novca iz ove nekada velebne firme. Radi sve isto ka i oni bivši i to još u goroj formi. Na žalost ovoga naroda i naše domovine teško stečene.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6161)

  Ti 5190 znaš da je trebalo skinite hipoteke da bi aerodrom mogao nastaviti plaćanje. Ti to pišeš radi svojih mračnih razloga. Zato si i kupio Čavku meneđerskim ugovorom i plaćom od 2000 €. Prethodno je uzeo otpremninu od Brodogradilišta. Ađutantova nazivaš i prijetiš. Ajme onom ko se tebe boji Al blizu je ...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3229)

  Paladin je prizna kamate vodovodu. Znamo sve o njemu ali da je Slobodna Dalmacija spala na pisanje plamfeta nismo.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1898)

  Svratio sam danas u Staklenike i mogu reć da sam više nego ugodno iznenađen , sve je uredno , čisto , vidi se odma rad , red kao nikad do sada . Proizvodnja je dobra a čuja sam da uvode biološku (ekološku ) metodu zaštite , za svaku pohvalu . Ima bit daće ova trojica iznad poludit , puknit kao cvčak od silne mržnje , netrpeljivosti prema Paladinu , siguro se uvijek javljaju i napadaju iste osobe a za te se zna koji su , dvoje iz Nadzornog odbora , petorica bivših-otkazi , sedmorica satelita unutar i van firme . Primarni i onovni cilj im je svragavanje Paladina i na sve moguće načine opstruirati sve što je pozitivnoi dugoročno isplativo , pri tome ne birajući i nagore i čovjeku nepojmljive načine i metode . Toje bolesno tim više sto skoro svi primaju plaću ili naknadu od firme koju ciljano ruše . Zašto se ova dvojica ne odreknu naknade ali malo sutra nakesali su se dobro do sada na račun podmetanja , laži i galame . Zbog mira u kući (m.a.) treba izbaciti iz Nadzornog odbora .:(:(:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1898)

  Od 1992 godine do danas Adjutantov je tužio do jednog Direktora , kao na traci . Vjerojatno je htio postati i sam direktor , kad gle čuda sadašnji mu daje plaću a on ga opet tuži , vjerojatno mu je malo a govori o poštenju . Takvih tuži-baba što dalje od Staklenika . :(:(:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1898)

  " Izronio dug za vodu od 10 milijuna kuna " Tema je ovog članka ali ponaosob jedan od najvećih dužnika prema Staklenicima je Meštrović D. i opet čudo , član je Nadzornog odbora krivotvoreći potpise - članstvo . " Bože pravde " . :(:(:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2856)

  Štancanje laži nemoj pobjedi istinu. A ko direktoru daje plaću od 3000€ i ko čak i daje plaću 2000€?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1898)

  Što radi i misli Predsjednik Nadzornog odbora Staklenika - Đaković . U članstvo treba što hitnije uvesti rad , red i rješiti međusobne odnose koje štete firmi . Uprava Društva odlično radi svoj posao ali pojedinci iz NO nanose štetu radu i ugledu firme . :(:(:(

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1176)

  Nisu Staklenicima ni paladinovi ni đakovićevi.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1167)

  Kad kreće pred stečajna Nagodba?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8144)

  Sta cavka ima 2000€ placu!?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6834)

  Ministar zabranija paladinu agitira je u medijima. Stvarno je postala degutantno.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3239)

  Paladin Al se nesMIŠ javit. A naredija ministar. Ti si tija nešto drugo a na kraju od tog obrćaja javnosti imao je problema sdp ministar vodovod ... A najveće probleme imaćeš ti , samo ti to neshvaćaš ili si se umislija da nisi miš. Od prvog dana ti nisi tija bit direktor nego glavna "buđa" ili ti političar ..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8129)

  Paladin je opet potpisa sto nije smio pa se vadi na bivse...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1119)

  Moj Boze, privatnici koji su uzeli zemljiste u najam od drzave (uokolo samog aerodroma) zalivaju svoje povrce iz busotina koje su napravili nakon zakupa zemljista a kastelanski staklenici sa svojin vrlin rukovodstvom na celu trose vodu za zalivanje direktno "sa spine" od Vodovoda... i onda se cude kako duguju milijune??

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska