POLICIJO, POMOZI NAM!
Dugi niz godina u “Kaštelanskim staklenicima” pljačka se povrće. I to, kako nam je kazao direktor Marijo Paladin, u kasnim popodnevnim ili ranim jutarnjim satima kada u krugu tvorničkih staklenika nema radnika. Krade se sve što se u staklenicima proizvodi, od krastavaca, kupusa, salate, paprike...

Tijekom ove godine, pod okriljem noći, u samo jednoj krađi pobrano je i odneseno iz tvornice gotovo pola tone krastavaca, a na taj se način poduzeću, koje je prije nekoliko mjeseci napokon stalo na noge, nanosi velika financijska šteta.

Ostale vreće s plijenom

- Ni mi sami još ne možemo otkriti načine na koje se odvija pljačka povrća iz staklenika. Uglavnom, krade se za vrijeme velikih berbi kada lopovi zapravo misle da se to neće primijetiti. Siguran sam da se radi o dobro organiziranoj skupini lopova koja djeluje unutar firme. Dakle, oni koji odnose ili su iz firme, ili su iz vanka, ali dobro umreženi s nekim od sadašnjih zaposlenika. Sve krađe uredno prijavljujemo policiji, međutim, ne može ni policija ovdje dežurati po cijele dane. U staklenicima čak nalazimo do pola natrpane vreće s povrćem koje su se planirale odnijeti, no iz nekih su razloga ostale u stakleniku. Godinama prije kralo se znatno više, no tim pljačkama, kojima se nanose gubici firmi, oštro smo odlučili stati na kraj - veli direktor Paladin nabrajajući mjere koje su poduzeli.


Kaštelanski staklenici

- Na prvome mjestu u gotovo cijeli krug tvornice postavili smo nadzorne kamere. No, ni one nam ne daju velike koristi, jer ne uspijemo detektirati lopove. Ponavljam, očito je kako se radi o dobroj organizaciji i ljudima koji znaju na kojim ih mjestima kamere neće snimiti. Nadalje, pojačali smo i zaštitarsku službu, a u tvornicu se više ne može ulaziti kako kome padne na pamet.

Brave ostaju zaključane

Prije je bilo tko mogao ući u krug tvrtke, pa čak i automobilom doći do samih staklenika. Sada smo na ulaz postavili zaštitne rampe, a čuvari strogo kontroliraju tko ulazi i zbog čega. Isto tako, zaposlenici na ulazu, odnosno dolaskom na posao, imaju kartice - kaže nam Paladin, navodeći kako je zanimljivo da nakon svih krađa povrća staklenici ostaju gotovo pa neoštećeni, a brave na ulazima u njih uredno zaključane.

- To je dovoljan dokaz da se krade unutar same tvrtke, dakle dobro organizirano. U zadnje vrijeme nešto manje, jer su ove mjere koje sam spomenuo ipak dale nekakav rezultat - zaključio je Paladin.

Predstečajna nagodba

Sudbina ‘Kaštelanskih staklenika’, u kojima trenutačno radi 84 zaposlenih, bit će poznata nakon Nove godine, kada će se održati ročište u predstečajnoj nagodbi. Uprava je, veli direktor Paladin, izradila i plan takozvanog opstanka poduzeća iz kojega bi trebalo otići oko 30 sadašnjih zaposlenika.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska