hren

Vlasnik Techcoma i Adria čelika Edgar Schumacher najavio je jutros u priopćenju da stiže u petak na dogovoreni sastanak s ministrom Vrdoljakom i predstavnicima HEP-a.

- Adria čelik ima potencijalne nove partnere za ulaganje 10 milijuna eura. Potrebni uvjeti su restrukturiranje dugova i predstečajni proces za realizaciju. Svi ključni vjerovnici su spremni na suradnju, a od Ministarstva gospodarstva se očekuje pomoć.

Nakon ulaganja više od 30 milijuna eura u projekt Adria čelika, zapošljavanja 250 radnika i pokretanja proizvodnje, večina nastalih problema nisu bili problemi na tržištu, već kompleksna situacija u regiji. Ukoliko se nakon niza problema za stranog vlasnika, dobiju okvirni uvjeti za ponovno pokretanje proizvodnje, uz sve postojeće tehnologije, cjelokupan projekt na kraju može završiti uspjehom.

Za to je potrebna reakcija Ministarstva gospodarstva koja se očekuje na predstojećem sastanku u Zagrebu, jer bankrot i propast cijelog projekta bili bi gubitak ne samo za vlasnika, nego i za hrvatske dobavljače, radnike i budućnost industrije uopće - navodi Schumacher u priopćenju.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_8761)

  zna šumaher da sebliže izbori, u pitanju je 250 radnih mista, a ministar Vrdoljak dobre ruke. nek ljudi rade, meni je drago, ali privatnik traži od države pomoć za svoj privatni biznis

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1193)

  sad ce vrdoljak..poslati specijalce u afriku..s njima osigurati trziste i proizvodnja ce se nastaviti..to je valjda jasno..a radnici ce..nanovo uzivati u plodovima..rada..samo..ostace im mali problem..sta sa radom na crno..ali nasi ce se vec snaci..radit ce noci i nediljama..a sumaher ce naci rjesenja u izbjeglicama iz afrike..di ce biti stacionirani vrdoljakovi specijalci ..i ..u njihovoj jeftinijoj radnoj snazi...tako..ce ispasti..kao da se nista nije dogodilo..ziva..sumaher--zivia vrdoljak..pa to je jednostavno..kao da kazes..dobar dan..tra..la..la..la;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9459)

  Nek isplati radnicima plaće, i izbjeć će stecaj i nek ide u predstecajnu nagodbu, prosto ko pasulj. Bude li nastavio slusat svog mestra od stecaja, Josku Rogosic, daleko ce ka i dosad!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6175)

  Koja je ovo predizborna ucjena!!!
  Znaći država bi tribala posušit dugovanja. Ža mi je ljudi, ali triba odbit ovog njemačkog muljatora

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6733)

  Triba njega zatvorit skupa sa pomoćnicima (anto, mladen, toma, vjeran) jer nisu ljudima isplatili plaće, izvarali su dobavljače................i za druga nedjela koja su napravili.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4239)

  Bitno je da je uplaceno na racun tchoma 10000€ i da se da necu reci gospodji jer to nije Rogosickie 20000 kn a ostatak da podjeli ostatku zaposleni njih 20 po podobnosti.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1118)

  bitno je da ce..servki komunisticki mentalni sklopi..nastavit..radit ..nediljama..i praznicima a ne placat poreze..ali zato..vozit po dva auta i motora..i s njim..poc na mise i krstitke..;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2210)

  Ma daj Šumaher. Da si ti te novce ima već bi ih uložija. Novi strateški partner? Ha , ha. Staro postrojenje koje ne zadovoljava ni minimalne tehničke uvjete. Jedino što je novo to je peć da se može talit otpad. Ozbiljan si ka i Vrdoljak.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6733)

  Nije Šumaher ostao dužan ni onima kojima je davao službena vozila i plaćao razularene pijanke dok je tvornica radila, a sad su navodno otišli ća...jer kao više nisu mogli izdržat......sram ih bilo.........

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4435)

  neka nas isplati kome je do rada u onom paklu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7146)

  proša je petak, di je investitor i lova, koji muljatori

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3419)

  Triba pitati financijerku ona je bila na pregovorima.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_180)

  Povratne informacije nema, znači nema ni sastanka, još jedna u nizu laži jebivjetra Schumachera i njegove ljubimice financijerke

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7146)

  došle povratne informacije za se izrigat od smrada i smeća šta ga prosipaju

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska