Croatian English French German Italian Spanish

 

Studenti tehničkih znanosti s prestižnog HELMo Gramme instituta iz Liegea na jugoistoku Belgije, posjetili su CEMEX s ciljem upoznavanja tehnološkog procesa poslovanja kao i najboljih praksi u području održivog razvoja.

Nakon uvodnog dijela i upoznavanja s tvrtkom, grupa od petnaestak studenata sa svojim je koordinatorom, obišla tvornicu Sv. Juraj gdje su se upoznali s tehnološkim procesom proizvodnje cementa.

Osim tehničkih karakteristika, prezentirani su im i aspekti upravljanja zaštitom okoliša i održivim razvojem s naglaskom na energetsku efikasnost. CEMEX-ov pogon Sv. Juraj pokazao se idealnim primjerom s obzirom da je uvijek među prvih pet CEMEX-ovih svjetskih postrojenja po energetskoj učinkovitosti, a vode ga menadžeri školovani u Splitu, što znači da imamo kvalitetne ljude tehničkog obrazovanja.

Budući industrijski inženjeri osim općih kolegija kao što su konstrukcija, strojevi, elektronika, opredijelili su se za smjer održivog energetskog inženjerstva, što uključuje pogonske sustave, upravljanje otpadom, održivi razvoj i ostalo, stoga im se CEMEX pokazao idealnim terenskim primjerom.

Studenti u Splitu borave dva dana, a osim gospodarstva, razgledat će i turističke znamenitosti naših gradova.Komentari (2)

 • Dvd (Gost_6230)

  Prijavi administratoru

  Sigurno su ih naučili da pod održivim energetskim inženjerstvom tj. gospodarenjem otpadom smatraju i spaljivanje opasnog otpada.

  Kako su povlašteni proizvođač električne energije u sunčanoj elektrani u kavi, energetska efikasnost se očituje kroz prodaju struje HEP-u po većoj cijeni nego što je otkupljuju od njih. Ako su studenti upitali zašto čitav krov hale nije prekriven kolektorima ili zašto nedostaje jedan, sigurno su im odgovorili da ih je postavljeno točno onoliko za koliko mogu primati poticaje od države. Mogli bi ih postavit i više ali neće dobiti poticaj.

  oko 10 mjeseci prije
 • Studenti dragi dobro nam došli. Obmanjuju vas ka i nas u sredini u kojoj proizvode i zarađuju. Odnos s sredinom u kojoj rade ne postoji. Postoji papir na kojem piše da su izvrsni a papair podnosi sve. Žele spaljivat komunalni otpad i to u trakicama. Spaljuju i dobar dio opasnog otpada već. Nalaze se na najlipšoj lokaciji Kaštelanskog zaljeva i šaka su oko prostoru. Mogu vam pokazat i namištene rezultate ispitivanja kakvoće zraka. A jesu li vam rekli da su toliko uspješni da su se prodali?

  oko 10 mjeseci prije

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_8386
Sican se kad me je caca vodija gledat ove iste migove i helihoptere na aerodrom 1983 Ja bi radje ovo svrsta u noc muzeja
Gost_1301
a štaćeš kada je tako na repertoaru meni ionako nije potreban
Gost_8580
Nijedna ustanova kojoj je vlasnik grad ne plaća najam kao ni mnoge udruge i slični.A što se tiče ove teme što se odjednom uhvatili di s...
Gost_7167
1740 a sta je to lose napisa 7202 Sad ovoga zriba jos i zalit

Pokrovitelj rubrike Cemex Hrvatska