Croatian English French German Italian Spanish

 

ROK ZA OČITOVANJA ISTJEČE ZA SEDAM DANA
Ministarstvo zaštite okoliša još 4. ožujka na svojim stranicama objavilo je informaciju o zahtjevu za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš izmjene zahvata Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici, a zbog planiranih izmjena u obuhvatu Centra, za koji je proveden postupak procjene utjecaja na okoliš te 2006. godine doneseno rješenje o prihvatljivosti.

Iako je prošlo više od 20 dana od objave ove informacije, o njoj nije bilo previše govora u javnosti pa nemamo informaciju jesu li i kako reagirale ekološke udruge, koje su do sada imale cijeli niz primjedbi na projekt izgradnje ovog Centra.

U odnosu na koncept Centra iz 2006. godine, novo idejno rješenje, kako stoji u obrazloženju, temeljeno je na principima cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom, a razlike u sadašnjem konceptu, za razliku od onog prije deset godina, donose bolja tehnološka rješenja za izdvajanjem otpada na mjestu nastanka, mehaničko – biološke obrade preostalog komunalnog otpada i slično.

Zainteresirana javnost o ovoj informaciji može se očitovati 30 dana od dana objave na stranicama Ministarstva, što znači do početka travnja i to u pisanom obliku na adresu Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Zagreb, Radnička cesta 80.

Informaciju Ministarstva možete pogledati OVDJE

UPUO elaborat možete vidjeti OVDJE, a priloge OVDJE.

Komentari (17)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_2166
Splicani ne ulazite u ovu ligu komentara , vaš rang je među općinska liga .
Gost_5135
Dobra promocija za klub iz Splita koji ne može ispasti iz lige od 7 sudionika jer nitko ne ispada -niže takmičenje nema.
Gost_6143
Pozdrav, da postoji u Sućurcu slična staza , nazvana je Azbestoza, međutim radi se o težoj stazi u disciplini downhill, ali da, Azbest...
Gost_8769
Sretan rođendan Judo klub Kaštela od bivših članova,ili kako bi trener Neno reka simpatizera i nesimpatizera

Pokrovitelj rubrike Cemex Hrvatska