INVESTICIJE U MARINI KAŠTELA
Nakon deset godina rješavanja pravnih odnosa i ishođenja dozvola, u marini Kaštela u Kaštel Gomilici ovih se dana započelo s realizacijom dva nova projekta, gradnjom jedriličarskog kluba te izgradnjom bazena s poslovnim centrom.

Tvrtka Marina Kaštela dobila je dvije građevinske dozvole za jedriličarski klub i za poslovni centar s bazenom. Radi se o zatvorenom 25-metarskom bazenu, objektu koji će imati i poslovni centar, spa centar, saune te ugostiteljske sadržaje. On bi, krajem turističke sezone bio otvoren za javnost i lokalnu zajednicu, posebno tijekom zimskih mjeseci, kada bi ga mogli koristiti i mladi plivači plivačkog kluba da ne moraju putovati na treninge do Splita. Marina već posjeduje jedriličarski klub, to je javni sadržaj, a u sklopu njega će biti novi hangar za jedrilice, spremišta i slično te restoran koji će zamijeniti postojeći, a taj projekt će nam omogućiti i dodatne sadržaje izvan sezone – kazao nam je direktor razvoja Marine Kaštela, Miran Tomasović.

Investicija "teška" 50 milijuna kuna

Ova dva projekta teška su oko 50 milijuna kuna, a predviđeni rok realizacije je svibanj slijedeće godine, kada bi se, prema Tomasovićevim riječima, prvi kupači mogli okupati u novom bazenu. Predviđeno je da se u sklopu ova dva projekta zaposli 30-ak osoba

Dodatnih nekoliko desetaka osoba Marina Kaštela će zaposliti i u planiranim slijedećim fazama izgradnje u marini, koja obuhvaća još zanimljivih i potrebnih sadržaja.

- Slijedeća faza izgradnje u marini Kaštela, kako bi se unaprijedila ukupna ponuda u ovoj luci nautičkog turizma, nastavak je izgradnje servisnog dijela marine gdje se planira izgradnja novog obalnog zida, s platoima, kolnim i zelenim površinama, komunalnim instalacijama i pratećom infrastrukturom. Suhi vezovi bit će opremljeni kvalitetnim priključcima i separatorima ulja oborinske odvodnje i uređajem za odvajanje teških metala. Planiramo i izgradnju novog, dodatnog  travel lifta od 200 tona. Na uređenoj obali servisnog dijela marine predviđena je i stanica za prihvat fekalnih voda s plovila s priključkom na kanalizacijski sustav marine, a rok za završetak ovog dijela uređenja bio bi lipanj 2018. godine – kazao nam je o novim planovima, vlasnik Marine Kaštela, Josip Berket.

U planu hotel i kongresni centar

Prema informacijama dobivenim od vlasnika Marine Kaštela i ravnatelja za razvoj, planira se i izgradnja hotela, s ukopanom garažom i  kongresnim centrom. U sklopu hotela bit će moguće urediti administrativni prostor za potrebe marine, prostor za konferencije i slično.

- Hotel bi trebao nositi oznaku četiri zvjezdice, a smještajni kapaciteti iznosit će 180 kreveta u smještajnim jedinicama. Ova investicija vrijedna je oko 9 milijuna eura – dodao je Berket.

Isto tako, u dogovoru s Gradom Kaštela, koji su u tijeku,  Marina Kaštela će izgraditi i urediti preostali dio šetnice duž obale, od servisne baze do vatrogasnog doma u Kaštel Gomilici.

Iako su pojedini radovi na novim projektima fizički započeli, uskoro se očekuje i službeno otvaranje navedenih radova.


KOMENTARI:

Stari Komentari (19)

 • (Gost_6235)

  Samo naprid Kapetane. Uz tebe su Kaštila. Hvale vrijedna investicija. To je potrebno za Kaštila da krenu naprid, za naš Split, za našu Hrvatsku. Da je više ovakvih i sličnih investicija.Svaka čast. Puno uspjeha za sve sadašnje i buduće projekte.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4209)

  Ajme daj Josko nemojte za gradonacelnika

  oko 2 godina prije
 • (Gost_635)

  A šta je HDZ napravija u kaštelima?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2117)

  svaka cast necu morat vise u split vodit malog na plivanje

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9366)

  Nakon samo 10 godina papirologije i traženja dozvola! Bravoooooooooooo!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4040)

  bravo i hvala Berkete, jedina svijetla točka u kaštelima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1118)

  napokon da i on pocne sa dozvolama gradit

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8474)

  prvi pa zbrlja,da za naš split, božesačuvaj,a zar nije ovo u k a š t i l i m a

  oko 2 godina prije
 • aktuar (Gost_7303)

  :) svaka čast - skidan kapu do poda - da je više ovakvih ljudi u našeme gradu svi bi bili veseliji i radosniji :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1231)

  nadam se da nije travanjska šala

  oko 2 godina prije
 • da se ne zaboravi (Gost_7303)

  Na dobro Vam došao sveti Venancije. - sv. Venancije je bio biskup u Delminiju. Neki ga smatraju prvim biskupom Salone. Misionario je po širem području, od neretljanskog kraja pa do Panonije. Zato ga zovu misionarskim biskupom. Mučen je oko 270. godine za Aurelijava progonstva. Relikvije su mu 641.godine prenesene u Rim i pohranjene u kapeli svetog Venancija u Bazilici svetog Ivana na Lateranu. - :(

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5215)

  i sluzbeno otvaranje radova
  oce li i CNN ovo objavit

  oko 2 godina prije
 • I (Gost_230)

  Super napokon bazen.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9173)

  Svaka cast kapetane da nije tebe a sta bi bilo u Kastilima.
  (Nista)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4225)

  Bravo kapetane samo naprid !!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4225)

  Kapetane ponovo na izbore za gradonačelnika naš urođeni dešpet će odradit svoje ! Mora san nadopunit gornji komentar baš iz dešpeta !

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8459)

  ovo pise sam sebi o izborima

  oko 2 godina prije
 • argola (Gost_2203)

  ... marina na Giričiću i svi popratni sadržaji ravni su Renesansi u Kaštilima !!!
  I zato samo naprid.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_193)

  Odgovara: # 390575

  ne živi on u 17 stolj. nego u 31stolj.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 


Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska