Croatian English French German Italian Spanish

 

INVESTICIJE U MARINI KAŠTELA
Nakon deset godina rješavanja pravnih odnosa i ishođenja dozvola, u marini Kaštela u Kaštel Gomilici ovih se dana započelo s realizacijom dva nova projekta, gradnjom jedriličarskog kluba te izgradnjom bazena s poslovnim centrom.

Tvrtka Marina Kaštela dobila je dvije građevinske dozvole za jedriličarski klub i za poslovni centar s bazenom. Radi se o zatvorenom 25-metarskom bazenu, objektu koji će imati i poslovni centar, spa centar, saune te ugostiteljske sadržaje. On bi, krajem turističke sezone bio otvoren za javnost i lokalnu zajednicu, posebno tijekom zimskih mjeseci, kada bi ga mogli koristiti i mladi plivači plivačkog kluba da ne moraju putovati na treninge do Splita. Marina već posjeduje jedriličarski klub, to je javni sadržaj, a u sklopu njega će biti novi hangar za jedrilice, spremišta i slično te restoran koji će zamijeniti postojeći, a taj projekt će nam omogućiti i dodatne sadržaje izvan sezone – kazao nam je direktor razvoja Marine Kaštela, Miran Tomasović.

Investicija "teška" 50 milijuna kuna

Ova dva projekta teška su oko 50 milijuna kuna, a predviđeni rok realizacije je svibanj slijedeće godine, kada bi se, prema Tomasovićevim riječima, prvi kupači mogli okupati u novom bazenu. Predviđeno je da se u sklopu ova dva projekta zaposli 30-ak osoba

Dodatnih nekoliko desetaka osoba Marina Kaštela će zaposliti i u planiranim slijedećim fazama izgradnje u marini, koja obuhvaća još zanimljivih i potrebnih sadržaja.

- Slijedeća faza izgradnje u marini Kaštela, kako bi se unaprijedila ukupna ponuda u ovoj luci nautičkog turizma, nastavak je izgradnje servisnog dijela marine gdje se planira izgradnja novog obalnog zida, s platoima, kolnim i zelenim površinama, komunalnim instalacijama i pratećom infrastrukturom. Suhi vezovi bit će opremljeni kvalitetnim priključcima i separatorima ulja oborinske odvodnje i uređajem za odvajanje teških metala. Planiramo i izgradnju novog, dodatnog  travel lifta od 200 tona. Na uređenoj obali servisnog dijela marine predviđena je i stanica za prihvat fekalnih voda s plovila s priključkom na kanalizacijski sustav marine, a rok za završetak ovog dijela uređenja bio bi lipanj 2018. godine – kazao nam je o novim planovima, vlasnik Marine Kaštela, Josip Berket.

U planu hotel i kongresni centar

Prema informacijama dobivenim od vlasnika Marine Kaštela i ravnatelja za razvoj, planira se i izgradnja hotela, s ukopanom garažom i  kongresnim centrom. U sklopu hotela bit će moguće urediti administrativni prostor za potrebe marine, prostor za konferencije i slično.

- Hotel bi trebao nositi oznaku četiri zvjezdice, a smještajni kapaciteti iznosit će 180 kreveta u smještajnim jedinicama. Ova investicija vrijedna je oko 9 milijuna eura – dodao je Berket.

Isto tako, u dogovoru s Gradom Kaštela, koji su u tijeku,  Marina Kaštela će izgraditi i urediti preostali dio šetnice duž obale, od servisne baze do vatrogasnog doma u Kaštel Gomilici.

Iako su pojedini radovi na novim projektima fizički započeli, uskoro se očekuje i službeno otvaranje navedenih radova.

Komentari (19)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_6143
Pozdrav, da postoji u Sućurcu slična staza , nazvana je Azbestoza, međutim radi se o težoj stazi u disciplini downhill, ali da, Azbest...
Gost_8769
Sretan rođendan Judo klub Kaštela od bivših članova,ili kako bi trener Neno reka simpatizera i nesimpatizera
Gost_6219
Sram Vas bilo pišete o Splitu da bi se rugali ekipi koja je PET godina za redom prvak Hrvatske. Split to neće biti nikad a možda ni tad...
Gost_9504
"...dajte malo i građanskog posluha i solidarnosti,osim toga vodovod je pet dana prije obavijestia što se sprema." je, je, znali su u ...
Gost_1180
zašto? Es (Gost_3121) obavezno predloži

Pokrovitelj rubrike Cemex Hrvatska