RASPRODAJA NA VELIKO
Tvrtka "Brodomerkur" friško je objavila svoj poslovni rezultat za prvo tromjesečje ove godine iz kojeg je razvidno da im kola još uvijek nisu krenula uzbrdo, što, među ostalim, potvrđuju i 5-postotnim smanjenjem prometa u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali još više i prodajom svojih nekretnina, od čega dobrim dijelom namjeravaju nadoknaditi svoje višemilijunske gubitke i obveze prema bankama.

- Budući da i dalje vlada nelikvidnost kao i razduživanje poslovnog sektora - smanjenje kreditnog rizika kod planiranja i realizacije prodaje nam je u prvome planu. Tvrtka se nastoji maksimalno usmjeriti prema onim kupcima kod kojih je znatno manji rizik naplate, a to su energetika (HEP), industrija okrenuta izvozu, maloprodaja, te radovi za javni sektor.

Konsolidiranje troškova poslovanja će se provoditi i dalje do razine postizanja operativne profitabilnosti, uz stavljanje u funkciju imobilizirane aktive (najam, prodaja). Sredstva potrebna za restrukturiranje i razduživanje će se iznaći unovčavanjem neaktivne imovine, a udio nekretnina koje nisu u funkciji iznosi oko 70 posto - kaže se u "Brodomerkurovu" poslovnom izvješću za prvi kvartal u kojem se, među ostalim, ponavljaju radnje iz prethodnih razdoblja, a odnose se i na prodaju trgovačkih objekata na atraktivnim lokacijama u našem gradu gdje rade već desetljećima.

Kako bi poznata tvrtka s gotovo 70-godišnjom uspješnom poviješću pokušala ponovno stati na noge, prodala je svih šest preostalih maloprodajnih dućana koje su donedavno imali pod Marjanom, poput onih u Hrvojevoj i Držićevoj ulici, ali centar na Sirobuji. Za 25 milijuna kuna kupio ih je poznati kaštelanski poduzetnik Slavko Gotovac, što nam je i osobno potvrdio u telefonskom razgovoru.

- Točno je, kupio sam svih šest "Brodomerkurovih" prodavaonica u Splitu, a zainteresiran sam i za upravnu zgradu na Poljičkoj cesti, s još nekim potencijalnim kupcima. No, u tom su dijelu priče pregovori još u tijeku - kazao nam je Gotovac.

U "Brodomerkuru" se nadaju prodaji svoje impozantne građevine, koja se prostire na 11.200 metara četvornih, izgrađene 1990. godine na Poljičkoj cesti. Vrijednost objekta procijenjena na 12 milijuna eura, a time su se samo potvrdila informacije o mogućoj transakciji koju smo na stranicama naše rubrike najavili prije točno godinu dana.
Tvrtka "Brodomerkur", recimo i to, trenutačno broji 319 radnika što je za 80-ak ljudi ili 20 posto manje u odnosu na prvo lanjsko tromjesečje. čime je nastavljen odlazak djelatnika iz nekada najjače dalmatinske specijalizirane trgovačke kuće.


KOLIKO I TKO?
90 milijuna kuna iznosi procijenjena vrijednost 'Brodomerkurova' upravnog objekta na Poljičkoj
80 radnika napustilo je poznatu trgovačku tvrtku tijekom proteklih 12 mjeseci

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (31)

 • kastelanin (Gost_2260)

  Poduzetnikkk????

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6241)

  krema društva...uspješni poduzetnik, buisnisman, čovjek visokih moralnih načela..filantrop...slavko...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6206)

  samo naprid Slavko-navijaći Vala!!

  oko 2 godina prije
 • ŽIVILO TAKOZVANO LEGALNO PRANJE ŠOLDI* (Gost_8007)

  evo ništok razmišljan; kad ćovik donese sto ijad kun stavit na banku omar ga po zakonu o sprečavanju pinez pitaju: oklen mu to?? a da ne govorin kada su u pitanju veći pinezi. očito je iz gore navedenog članka da je naš Slaviša puno jak igrač. pa čak i jači od cile uprave vlaja oli ti ga Vala. smo naprid Slavko- navijaći Vlaja oli ti ga Vala.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1429)

  koliko poreza je platio taj čovjek otkad stiče milijune

  oko 2 godina prije
 • S Lav Ko und Mir Ko* (Gost_7211)

  ;) :p ;)

  oko 2 godina prije
 • k(r)ockarnice ga pro S Lav iiše (Gost_7211)

  kao što svi znamo k(r)ocka je jedan vid bolesti. dali se naš Slaviša obogatio na račun bolesnog svita???? bilo je i bespomoćnih branitelja koji su u njegovim k(r)ockarnicama ostavili svoju teškom patnjom zarađenu inavlidsku mirovinu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3653)

  Kad u Englesku dođe bogat čovik i kupi klub svi sritni. Kad kod nas dođe odma pitanje: ko je, HDZ ili SDP, odakle lova??? Briga me ko je i šta je!!!!! Da je bilo pameti nešto bi bilo od Vala, nešto infrastrukture, ma da je i 10 novih radnih mista super. E nije. Zato ćemo i za pedeset godina govorit i bit SELO!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_194)

  Taj je veče zlo donija kaštelima nego domovinski rat. kocka,kamatarenje,blud i nemoral.

  oko 2 godina prije
 • k(r)ockarnice ga pro S Lav iiše (Gost_7211)

  otvoreno se pitam; koliko napaćenih branitelja, a isti nisu mogli prepoznati svoju bolest, je ostalo bez osnovnog egzistencijalnog minimuma tražeći utjehu u njegovim k(r)ockarnicama?!? postoje li uopće u R.H. mjerodavne službe za takve opasne tipove, poput našeg Slaviše ?!? iz našeg susjedstava?!?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6206)

  te mirovine i tako su lažne pa tako đavlon došlo đavlon ošlo!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_194)

  goste 6206 ti si laž od čovika.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1200)

  " bilo je i bespomoćnih branitelja koji su u njegovim k(r)ockarnicama ostavili svoju teškom patnjom zarađenu inavlidsku mirovinu."

  Je, baš su bespomoćni. Za ić u kladaru ili po cili dan igrat na balote i pit pivo ne triba bit bespomoćan.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1200)

  "Kad u Englesku dođe bogat čovik i kupi klub svi sritni. Kad kod nas dođe odma pitanje: ko je, HDZ ili SDP, odakle lova??? "

  Mene nije to briga, nego samo da ima račune za sve šta ima, odnosno da ono šta ima ne odudara od njegovih mogućnosti. Ka Kerum, Pašalić, Sanader, Vidošević,...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7203)

  Slavka za gradonačelnika

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5202)

  bravo slavko . svi zaboravljaju da slavko ima proizvodnju ruleta i 200 radnika . godisnji izvoz sve vanka 10 000 000 eura . prosle godine placen porez 2 000 000 eura

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5202)

  radnici kod njega imaju placu najmanju 1000 eura u proizvodnji. a najvece place od svih stranih firmi u automat klubovima. bravo slavko

  oko 2 godina prije
 • nedaj gospe da i tvoji potomci idu njegovim stazama 5202 (Gost_1004)

  5202 rUSki + rUlet = za Branitelje % :(

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3108)

  slavko ti si naš idol . nosija si kofere na aerodromu . otvorija turističku agenciju 30 000 noćenja , uvoz televizora i aparata na sreću , proizvodnja , ti si naš kralj . od ništa do najuspješnijeg u kaštelima . ovi jubomorni mogu samo plakat . kocka je dozvojena , ti si jedina firma koja se bori sa strancin admiral vulkan mah bet itd . živija naš uspješni čovik koji je i napravija 200 stanova u zg pravi vile uz more i proizvodi uređaje za brzi prenos podataka na internetu i koji je bija 2 godine u gardi . bravo hrvatino

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3108)

  i sve pineze ulažeš u hrvatsku za razliku od stranaca ća sve pineze čupaju i nose vanka . slavko volimo te mi ježinci

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3108)

  braniteji kockaju i u lutriji hrvatske i u vulkana i admirala , ko ji tira da kockaju to je pohlepa , zato mi smo za našeg predsjednika slavka

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5202)

  slavko mi te podrzajemo od momenta kad si nosija kufere na aerodromu bija u gardi 2 godine ima turisticku agenciju proizvodia i izvozija rulete i pomaga naseg vala i platija najvise poreza u kastilin . ekipa iz gaje

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8118)

  slavko ti si naš ponos

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6125)

  Ja osobno poznajem Slavka i to je jedan veliki gospodin.
  Meni je osobno puno pomogao...

  oko 2 godina prije
 • ss (Gost_3139)

  cili zivot stojin u kastelima osobno poznajen obitelj gotovac za slavku mogu rec da je robin hood kastila jer nima ko me nije pomog koga je pita bilo financijski ili zaposlija ako ne u sebe onda priko svojih veza a ne ko ovi uhljebi i politicari sve su unistili te njihovi privilegirani poduzetnici kao bivsi splitski gradonacelñik koji je unistija milijun obitelji mali obrta poduzetnika.ne placanjem svoih obaveza on je samo jedan primjere medju mnogina a vi se uvatili slavka ode.......slavko samo tako nastai

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8118)

  slavko je super čovik i biznismen . počeo je sa turističkom agencijom , uvoz , proizvodnja , gradnja itd . čovik ima firmu u švicarskoj i njemačkoj . čovik je jema izvoza 10 000 000 eura godišnje , meni je pomogaq i kad nima posla svi još radimo kod njega .

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7847)

  ma ca pricate slavko je super triba ga stavit za gradonacelnika pa cete vidit procvat kasteli.fali mu se jedan radnik sa 6 dice da mu je kzpija kucu kod valovog igralista i poklonija . ko je to jos napravija u kastilin.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8223)

  Slave spasija si mi krov nad glavom meni i obitelji sta su mi lihvari iz jedne strane banke tili uzet hvala ti nikad ti necu moc to zaboravit

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2982)

  Triba sta prije coviki dat projekt stadiona( ipak je on stari covik u visokim godinama) dok je jos ziv ;bilo bi dobro da to uspije realizirat .

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9043)

  je dajte mu to hitno čovik je dobar i to će napravit za nas . neće on to sa sebom u grob odnit

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1233)

  slavko ljudino

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 


Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska