Croatian English French German Italian Spanish

 

RASPRODAJA NA VELIKO
Tvrtka "Brodomerkur" friško je objavila svoj poslovni rezultat za prvo tromjesečje ove godine iz kojeg je razvidno da im kola još uvijek nisu krenula uzbrdo, što, među ostalim, potvrđuju i 5-postotnim smanjenjem prometa u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali još više i prodajom svojih nekretnina, od čega dobrim dijelom namjeravaju nadoknaditi svoje višemilijunske gubitke i obveze prema bankama.

- Budući da i dalje vlada nelikvidnost kao i razduživanje poslovnog sektora - smanjenje kreditnog rizika kod planiranja i realizacije prodaje nam je u prvome planu. Tvrtka se nastoji maksimalno usmjeriti prema onim kupcima kod kojih je znatno manji rizik naplate, a to su energetika (HEP), industrija okrenuta izvozu, maloprodaja, te radovi za javni sektor.

Konsolidiranje troškova poslovanja će se provoditi i dalje do razine postizanja operativne profitabilnosti, uz stavljanje u funkciju imobilizirane aktive (najam, prodaja). Sredstva potrebna za restrukturiranje i razduživanje će se iznaći unovčavanjem neaktivne imovine, a udio nekretnina koje nisu u funkciji iznosi oko 70 posto - kaže se u "Brodomerkurovu" poslovnom izvješću za prvi kvartal u kojem se, među ostalim, ponavljaju radnje iz prethodnih razdoblja, a odnose se i na prodaju trgovačkih objekata na atraktivnim lokacijama u našem gradu gdje rade već desetljećima.

Kako bi poznata tvrtka s gotovo 70-godišnjom uspješnom poviješću pokušala ponovno stati na noge, prodala je svih šest preostalih maloprodajnih dućana koje su donedavno imali pod Marjanom, poput onih u Hrvojevoj i Držićevoj ulici, ali centar na Sirobuji. Za 25 milijuna kuna kupio ih je poznati kaštelanski poduzetnik Slavko Gotovac, što nam je i osobno potvrdio u telefonskom razgovoru.

- Točno je, kupio sam svih šest "Brodomerkurovih" prodavaonica u Splitu, a zainteresiran sam i za upravnu zgradu na Poljičkoj cesti, s još nekim potencijalnim kupcima. No, u tom su dijelu priče pregovori još u tijeku - kazao nam je Gotovac.

U "Brodomerkuru" se nadaju prodaji svoje impozantne građevine, koja se prostire na 11.200 metara četvornih, izgrađene 1990. godine na Poljičkoj cesti. Vrijednost objekta procijenjena na 12 milijuna eura, a time su se samo potvrdila informacije o mogućoj transakciji koju smo na stranicama naše rubrike najavili prije točno godinu dana.
Tvrtka "Brodomerkur", recimo i to, trenutačno broji 319 radnika što je za 80-ak ljudi ili 20 posto manje u odnosu na prvo lanjsko tromjesečje. čime je nastavljen odlazak djelatnika iz nekada najjače dalmatinske specijalizirane trgovačke kuće.


KOLIKO I TKO?
90 milijuna kuna iznosi procijenjena vrijednost 'Brodomerkurova' upravnog objekta na Poljičkoj
80 radnika napustilo je poznatu trgovačku tvrtku tijekom proteklih 12 mjeseci

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (31)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

Vezane vijesti


Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska