HUP NAGRADIO TVRTKE KOJE PROMIČU DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE
Na svečanoj dodjeli nagrada Hrvatske udruge poslodavaca tvrtkama za društveno odgovorno poslovanje, CEMEX je proglašen dobitnikom nagrade u području brige za okoliš za projekt uvođenja dvostrukog monitoringa emisija.

Na ispustima dimnjaka peći CEMEX-ovih tvornica cementa provode se stalna mjerenja emisija u zrak. U tvornici Sveti Kajo polovicom 2017. ugrađen je i dodatni uređaj, analizator dimnih plinova. Njegova svrha je osigurati kontinuitet mjerenja emisija ukoliko postojeći sustav mjerenja zakaže. Tako je njegovom instalacijom omogućeno dvostruko mjerenje svih plinskih komponenti.

CEMEX Hrvatska jedina je tvrtka u Hrvatskoj koja je podatke o emisijama iz svoje proizvodnje učinila dostupnim javnosti objavljivanjem istih na svojim mrežnim stranicama. Podaci o izmjerenim emisijama dostupni su zainteresiranoj javnosti u stvarnom vremenu s automatskim ažuriranjem svakih 60 sekundi. Dvostruko praćenje emisija stoga javnosti osigurava pouzdanu i pravovremenu informaciju o emisijama nastalim iz proizvodnje.

Nagradu je u ime CEMEX Hrvatske preuzeo direktor Velimir Vilović koji je tom prilikom rekao: „Ovo priznanje nam je još jedan poticaj da nastavimo s ulaganjima u zaštitu okoliša i transparentnost našeg poslovanja. Biti odgovoran susjed naša je stalna zadaća i na njoj neprestano radimo ulaganjem u modernizaciju svojih postrojenja. Time također šaljemo poruku da je očuvanje proizvodnje u Hrvatskoj, uvažavajući načela održivosti, od presudne važnosti za razvoj gospodarstva i društva u cjelini.“

Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila je ukupno osam nagrada u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki te u četiri područja: briga za okoliš, briga za zaposlenike, briga za zajednicu te promicanje društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca tvrtke. Nagrade su dobitnicima uručili su Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede te Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Popis svih dobitnika nagrada:

Kategorija velikih tvrtki:
CEMEX Hrvatska - briga za okoliš;
Ericsson Nikola Tesla - briga za zaposlenike;
HP-Hrvatska - briga za zajednicu;
Coca-Cola HBC Hrvatska - promicanje društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca.

Kategorija srednjih tvrtki
Specijalna bolnica sv. Katarina - briga za zajednicu;.

Kategorija malih tvrtki
Sustav javnih bicikala - briga za zajednicu
Arosa Grande - briga za okoliš

Velika nagrada
Heineken Hrvatska - promicanje DOP-a u svim područjima rada


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska