Radovi na uređenju šetnice Eko-kampusa Puljani, posjetiteljskog centra u Nacionalnom parku Krka, privedeni su kraju ugradnjom dekorativnog betona CEMEX CoolirBasic.

Novouređeni centar u Puljanima zamišljen je kao interpretacijsko-edukacijsko i volontersko središte namijenjeno prvenstveno mladima, učenicima, studentima, znanstvenicima i istraživačima, koji će u okruženju jedinstvene prirodne i kulturno-povijesne baštine usvajati nova znanja, proširivati postojeća i družiti se.

Radovi na uređenju šetnice izvedeni su prema projektu ovlaštenog krajobraznog arhitekta Roberta Dujića, a  CEMEX CoolirBasic dekorativni beton je zbog svojih karakteristika odabran kao najbolje rješenje. Izvodi se razastiranjem i ravnanjem betona posebno razvijene recepture, koji se nakon površinske obrade prska posebnim sredstvom koje omogućuje da se nakon završenog vezanja betona ukloni površinski sloj cementne paste. Zrna kamenog agregata tako postaju vidljiva i jasno određuju teksturu i strukturu površine betona. Konačni izgled šetnice je prirodan i savršeno se uklapa u netaknutu prirodu koja okružuje kampus. CEMEX je tako u ovom projektu izveo 5.700 m2 pješačkih staza i ugradio 708 m3 betona.

„Unatoč složenoj tlocrtnoj konfiguraciji pješačkih staza i prijevozu betona na udaljenost veću od 100 km od centralne betonare u Kaštel Sućurcu, radovi su na zadovoljstvo nas kao dobavljača i naših klijenata izvedeni besprijekorno, prema strogo zacrtanom projektno-tehničkom zadatku i zahtjevima glavnog investitora i projektanta“, rekao Kajo Ferić, koordinator razvoja proizvoda, građevinskih rješenja i betonskih kolnika CEMEX-a Hrvatska.

Projekt „Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke“ sufinanciran je u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a njegov dovršetak predviđen je za kraj svibnja 2020. godine.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska