hren

Tvrtka CEMEX Hrvatska i ove je godine dobitnik certifikata Poslodavac Partner, prestižnog certifikata za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima tvrtke SELECTIO. Svoje HR procese certificiraju od 2008. godine, pa su tako i ove su godine prošli kroz recertifikaciju koja je uključivala dubinsku analizu njihovih HR praksi. Još su jednom potvrdili zavidnu razinu brige o svojim zaposlenicima te su nastavili s brojnim inicijativama usmjerenim na njihovo zadovoljstvo i razvoj.

CEMEX je i ove godine postigao vrlo visoke ocjene u svim ocjenjivanim područjima, prvenstveno zahvaljujući odlično organiziranoj funkciji upravljanja ljudskim resursima i fokusu koji imaju na strateško planiranje. Također, kompanija ima vrlo razrađene programe brige za zaposlenike te pridaje veliku važnost sugestijama zaposlenika iz kojih su proizašle mnoge kvalitetne inicijative. S ciljem kontinuiranog razvoja i pokretanja novih inicijativa, u 2019. pokrenut je i novi korporativni projekt „CEMEX Smart Innovation“ kojim tvrtka potiče davanje transformacijskih ideja koje će im pomoći da drugačije razmišljaju o izazovima pred kojima se industrija nalazi i njihovim mogućnostima. Također, u prošloj godini je implementiran i Program nagrađivanja iznimnih rezultata kojim se želi razvijati izvrsnost te graditi kultura isticanja i nagrađivanja kvalitetnih zaposlenika.

Iznimno visoke ocjene CEMEX je i ove godine ostvario u području usavršavanja i razvoja zaposlenika. U kompaniji se razvoj zaposlenika ne provodi samo u formi edukacija i radionica već se zaposlenicima nude i seminari, konferencije, postdiplomska usavršavanja, rukovoditeljske škole te učenja stranih jezika i informatička usavršavanja. Dio programa usavršavanja jest i CEMEX-ova Akademija zdravlja i zaštite na radu kroz koji kompanija ističe važnost zdravlja i sigurnosti. Taj aspekt pokazao se vrlo važan tijekom ove godine kada je za vrijeme pandemije tvrtka uvela čak 52 protokola zaštite zdravlja i sigurnog ponašanja. Uz to, plaće i beneficije zaposlenika nisu smanjivane te nije bilo otpuštanja zaposlenika zbog pandemije, a kompanija je provela i hvalevrijedne inicijative doniranja zaštitnih sredstava i prikupljanja donacija za obrazovne i zdravstvene institucije u lokalnoj zajednici, čime je potvrdila predanost načelima održivosti i društvene odgovornosti. Zbog toga ne čudi da je CEMEX nositelj i priznanja Izvrsnost u izazovima koje tvrtka SELECTIO dodjeljuje onim kompanijama koje su i tijekom pandemije koronavirusa pokazale kvalitetno upravljanje zaposlenicima.

„Ove nam je godine posebno važno zaštititi naše ljude, što podrazumijeva i zaštitu od zaraze, ali i očuvanje radnih mjesta. Nastojimo održati neometano poslovanje primjenom propisanih epidemioloških mjera, ali i primjenom vlastitih te se trudimo biti dobar primjer poslovanja u pandemijskim uvjetima. Veseli nas što smo mogli pomoći i zajednicama u kojima poslujemo donacijama dezinficijensa i zaštitne opreme, a posebno smo ponosni na takve inicijative koje dolaze upravo od naših zaposlenika,“ istaknuo je Velimir Vilović, direktor CEMEX-a Hrvatska.

„Na samom početku pandemije aktiviran je Krizni tim koji je posvećen svim aspektima zaštite zdravlja i sigurnosti naših zaposlenika, kooperanata i partnera, a sve naše lokacije imaju i Covid koordinatore zadužene za primjenu mjera zaštite koje smo propisali. To nam omogućuje neprekinuto poslovanje, ali i da pod utjecajem izvanrednih okolnosti ostali naši projekti ne padnu u drugi plan. Jedan od njih je program nagrađivanja iznimnih rezultata kao još jedan u nizu poticaja u gradnji izvrsnosti naših ljudi“, dodala je Mirela Kotarac, voditeljica Ljudskih potencijala CEMEX-a Hrvatska.

Trenutno je 60 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska