hren

NAJBOLJI EU PROJEKTI U 2020.
Pod posebnim epidemiološkim mjerama u utorak su u Zagrebu proglašeni pobjednici velikog izbora za najbolji EU projekt koji je organizirali u suradnji sa Jutarnjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj. U finale izbora plasirao se 21 projekt, a peteročlani žiri izabrao je četiri najbolja, po jedan u svakoj od propisanih kategorija.

Splitsko-dalmatinska županija pobjednik je unutar kategorije Doprinos poduzetništvu s projektom Održivi rast i razvoj malih i srednjih poduzeća (MSP) s naglaskom na kulturne i kreativne industrije (KKI). Nositelj projekta je Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije, a nagradu za ovaj projekt je preuzeo njihov predstavnik, Mili Novak.

Podsjetimo, projekt je započeo 2. svibnja 2018. godine, a završio 2.studenog 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 702 tisuće kuna, od čega su bespovratna sredstva bila nešto malo više od 567 tisuće kuna, a vlastita oko 100 tisuća kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020.

Prilikom svečane ceremonije dodjele nagrada najboljim EU projektima u 2020.godini ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak  rekla je da je izbor najboljih gradova i EU projekata poticaj svima koji koriste novac iz Europske unije da nastave i dalje s tom praksom, a onima koji u tome dosada nisu bili tako uspješni, da se upoznaju s dobrim primjerima kako bi mogli razvijati projekte na korist svojoj zajednici, prenosi Župan.hr

Čitav projekt za cilj ima pojačavanje svijesti o važnosti i potencijalu EU projekt u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Hrvatske.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska