hren
 
Problematika Adriachema, kaštelanske tvrtke u kojoj je 22. studenog prekinuta proizvodnja, bit će glavna tema današnjeg sastanka u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva u Zagrebu. Pozvani su i sindikati, koji, kako su nam pojasnili Jozo Stipanović i Ivan Herceg, sindikalni povjerenici u tvornici, traže od nadležnih brza i kvalitetna rješenja, a ne samo verbalnu podršku.

- Tražimo da se sačuvaju radna mjesta za sva 292 radnika, što je ugrađeno i u novi program konsolidacije - kažu Stipanović i Herceg, ističući kako se dosad nisu javno oglašavali jer nema ništa nova. Pišemo svima nadležnim već mjesecima, a sad očekujemo i stvarno rješenje.
Sudbina Adriachema bila je i tema sastanka u Splitsko-dalmatinskoj županiji, pod predsjedanjem župana Krune Peronje. Uz sindikalne predstavnike i predsjednika Radničkog vijeća tvornice Ante Meštrovića, sastanku su, među ostalima, bili nazočni i kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader i župan Kruno Peronja. Zaključeno je kako su i Županija i Grad Kaštela zainteresirani za sveukupno kvalitetno rješavanje problema u Adriachemu, te će kontaktirati većinskog vlasnika poduzeća - Fond za privatizaciju i upravu poduzeća i zajedno s njima pomoći u rješavanju teškoća, priopćeno je iz Županije.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska