hren
 

VAŽAN DOGOVOR IZMEĐU ODISEJA I MARINE
Kaštelanski vijećnici u srijedu su jednoglasno usvojili Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2013. godinu, težak 17.7 milijuna kuna.

Isto tako vijećnici su jednoglasno prihvatili da se raspiše natječaj za prodaju tri parcele građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Kaštela, a koje se nalaze unutar kompleksa Željezare, čija je vrijednost nešto veća od 400 tisuća kuna.

Na dnevnom redu ovotjedne sjednice Gradskog vijeća našao se i zaključak povodom rasprave o prostoru ex Adriavinila, prema kojem je radno tijelo sastavljeno od predsjednika klubova vijećnika zaključilo da se predloži gradonačelniku da se u roku od 90 dana s vlasnicima prostora definira sanacija, odnosno izgradnja uz prijedloge projekata, ili da se dovrši izrada UPU-a.
Na ovoj temi rasprava se ponovo otvorila oko stanja na području predviđene servisne zone pa je SDP-ovac Dražen Đaković predložio da se oformi Povjerenstvu u sastavu Darko Varnica, Mihovil Biočić, Filip Plećaš, Stjepan Maglica i Branko Radačić, koje će u roku od 30 dana tvrtkama Odisej i Marina Kaštela predložiti sastanke u prostorima Gradske uprave te pred nadležnim Ministarstvom te će isto Povjerenstvo predložiti zaključke o kojima će odlučiti vijećnici.
Problem predviđene servisne zone, koja je jedinstveno područje te će na tom prostoru moći biti ostvarena jedna koncesija, iako ga koriste dvije tvrtke, otvorila je i niz pitanja o eventualnim izmjenama UPU-a ili razdvajanja lokacijske dozvole, o čemu je govorio HDZ-ovac Mihovil Biočić.
Više o daljnjoj sudbini tog područja, koncesijama i planu uređenja, znati će se nakon razgovora zainteresiranih strana i nadležnih tijela te uvida u zakonske mogućnosti eventualnih izmjena UPU-a.

Na prijedlog pojedinih vijećnika na dnevni red ove sjednice uvršten je i prijedlog izmjena i dopuna odluke o komunalnom doprinosu, no zaključeno je kako će se o istoj raspravljati i odlučivati na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća.


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_3531)

  prodaju..da bi imali.. za place..i jos ce.. ;-)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8931)

  sdp ce nas prosvitlit porezima

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1096)

  Zašto novinar nije naglasio, da je prostor Nuićeva škvera uzrupira Berket i stavio pod svoj UPU. Zato čovik ima problema sa dobijanjem koncesije. To nikad nije bio jedinstven prostor dok berket nije dinija svoj UPU prije godinu dana. Tada je jedini HDZ bio protiv ovako bezoprazne uzrupacije međutim nije bilo potpore od ostalih članova u vijeću. Beki je obični lokalni uzrupator i lokalni kauboj, kad to shvatimo bojim se bit će kasno.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4830)

  nisan bija na portalu dugo al nevidin kapetanoe pristaše ili su prominili bandiru

  oko 7 godina prije
 • kapetanove pristaše (Gost_1091)

  kapetanove pristaše su pametnije te kuže da im je bez veze nadmudrivati se sa mladeži hrvatske demonske zajednice. inače ta mladež uvijek kasni za događajim apo desetak godina

  oko 7 godina prije
 • iu (Gost_5235)

  ovoje cirkus oni ne zasluzuju da vode grad kastela

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5152)

  Kako je jednoglasno usvojen Program kad je hdz bio protiv.<br />A može li proći ijedna sjednica da se ne raspravlja o području oko marine u Gomilici???

  oko 7 godina prije
 • sizif (Gost_1101)

  Zašto bi netko imao monopol nad koncesijom? Za nju treba raspisati natječaj i dodijeliti je ponuđaču koji<br />će biti u stanju udovoljiti uvjetima iz studije utjecaja na okoliš, kao i uvjetima već usvojenog UPU 17.<br /><br />G. Nuić bi mimo svih propisa i uvjeta želio i dalje graditi željezne brodove i zagađivato okoliš, a HDZ i SDP su se svaki iz svojih vrlo jasnih razloga (koji<br />nemaju ama baš nikakve veze s predmetnim gospodinom) stavili na njegovu stranu, <br />a ne na stranu Kaštela i njegovih stanovnika.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2303)

  Godinama iste priče, već viđene i već odslušane, otrcane,jadne,pravite se naivni a sve ste okrali i pronevjerili šta se moglo.Napravili ste kaos u Kaštelima.Niko nezna odakle bi krenija popravljat štetu.To je jednostavno nemoguće.Rasulo i nered , nerad općinskih službenika tzv.Savjetnika koji bi ih ocinkali zato i i držu.Jad i čemer.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4548)

  Mučite,radite svoje.vrime prolazi i sve je ok.Ali nije.Samo je Vama OK i to štima.Sebičnjaci, svi ste uhljebljeni i ukorjenjeni.Teško Vas je izgulit.Ali Doć će sve na svoje misto,nadam se,Mora se sve ovo prominit,jer već je sve zakuvalo.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij