hren
 

ĐAKOVIĆ: DOSTA NAM JE
Nakon 3.5 godine partnerstva u kreiranju gradske vlasti, pukla  je veza između gradonačelnika Josipa Berketa i kaštelanskih SDP-ovaca jer su SDP-ovci na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća kazali „ne“ prijedlogu proračuna za slijedeću godinu.

Obrazloženje zašto neće prihvatiti prijedlog proračuna iznio je SDP-ov vijećnik  Dražen Đaković, koji je kazao da su oni protiv neodgovornog trošenja novca te da ni prošle godine nisu podržali programe javnih potreba u kulturi i sportu, ali da se ni nakon toga nije ništa promijenilo. Đaković je naveo kako ne postoji suradnja između gradonačelnika i SDP-a te kako nisu sudjelovali u stvaranju prijedloga proračuna. Posljednja kap koja im je prelila čašu bilo je neprihvaćanje vijećnika Berketove nezavisne liste da se rasprave o programima i proračunu odgode za sedam dana, razdoblje u kojem se mogao postići nekakav kompromis. SDP-ovci, kazao je Đaković, nisu suglasni niti s ovogodišnjim programom potreba u kulturi.


Dražen Đaković

- Možeš ti sve stavljat u celofan, ali neprihvaćanjem proračuna dovodite u pitanje funkcioniranje mnogih. Hoćeš to sve prekinuti? I rad folklora i rad glazbe i svih drugih udruga? I mi se zalažemo da se sve radi s računima (gradonačelnikova konstatacija vezano uz prethodnu raspravu o potrebama u kulturi na koju su SDP-ovci imali primjedbe op.a.) – dio je iz Berketovog odgovora Đakoviću, pri čemu je gradonačelnik kazao SDP-ovcima da imaju političku priču te ih pitao je li Trokut mladih podnio račune za svaki segment svog djelovanja.

- SDP je do sada bio dobar i fer partner, ali zašto ste od nas očekivali da damo glas za proračun, a u isto vrijeme smatrate normalnim da HDZ ne glasa. Do sada je bilo bezbroj inicijativa za koje ste rekli: bit će, a nije učinjeno ništa. Prošle godine usvojen je naš amandman o sredstvima za uređenje Doma mladih, no do dan danas nije napravljen niti nacrt. Redovito smo podnosili amandmane, najlakše ih je bilo prihvatiti i poslije rebalansirati i od toga ništa. Ja ne želim više tako – kazao je Đaković, a njegova stranačka kolegica Alenka Rokov naglasila je da gradonačelnik Berket SDP podrazumijeva ali s njima ne razgovara te da je njoj dosta glume da SDP-ovci o nečemu odlučuju.


Josip Berket

Pročelnik za financije Anđelko Drnasin, kojeg su u sinoćnjoj raspravi SDP-ovci nazvali jednim od najvrjednijih zaposlenika Gradske uprave, pokušao je vijećnicima približiti činjenicu da se proračun usvaja u globalu, dok se naknadno mogu analizirati pojedini programi i raspodjela sredstava unutar programa, no SDP-ovci nisu popustili.

Osim troje vijećnika SDP-a protiv proračuna je glasalo i šestero prisutnih vijećnika HDZ-a, dok su za proračun ruku digli nezavisni Stjepan Maglica, liberal Branko Radačić, HSP-ovac Karmelo Milanović te sedam vijećnika s Berketove nezavisne liste, dok je osma Berketova vijećnica Gorana Kelam bila suzdržana.

Gradsko vijeće sastat će se u ponedjeljak, na Badnjak, a pred vijećnicima se nalazi odluka o privremenom financiranju grada. Inače privremeno financiranje može trajati do tri mjeseca, a u tom razdoblju treba se donijeti novi proračun. Ako se proračun ne donese, zakon predviđa raspuštanje predstavničkog tijela te prijevremene izbore, no to se ne događa ako je riječ o godinu u kojoj se trebaju održati redovni izbori.

O nekim drugim alternativama, ako se ne donese odluka o privremenom financiranju,nakon čega bi Vlada postavila povjerenika, svoje će ipak morati kazati pravnici u skladu s zakonskim propisima. Hoće li možebitni povjerenik odgovarati svim strankama vidjet će se nakon glasanja za privremeno financiranje u ponedjeljak.


KOMENTARI:

Stari Komentari (56)

Učitaj prethodne komentare
 • tikva (Gost_1145)

  pukla tikva :P

  oko 7 godina prije
 • Koje tikvetine! (Gost_7149)

  Jesu li izabrani da zastupaju interese građana(svih nas) ili sebe i svojih?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3842)

  [quote name="Gost_7967"]a jadni li ljudi, nisi ti meni da moju igračku i ja s tebon neću govorit niti se igrat, ovo je za nevirovat. za šta ti ljudi sjede tamo kad ne mogu realno razmišljat za dobrobit grada i svih, već se bore za pojedine privatne tvrtke i udruge. Sramotno.!!!! a ovi iz HDZ su definitivno kopije Sabora ni jedna odluka koju donese suprotna strana neće se prihvatiti bez obzira valjala ili ne valjala i točka. Sramite se, koćite razvoj grada, istina je da treba puno toga rašćistit u gradu pa da bude puno onakvih ka šta je Drnasin. radišan i vridan a ne lezilebović kao 80% djelatnika Općine. stvarno sramotno pogotovo od SDP-ovaca koji sebe smatraju važnima i inteligentnima a u stvari su zlobni i bezlični.[/quote]<br />Pogledaj malo sjednicu podržali su 90% programa i dali primjedbe koje su se usvojile, jedino su bili protiv proračuna i plana gradnje šta je i logično jer je proračun neprihvatljiv i neostvariv a s tim i plan gradnje

  oko 7 godina prije
 • domaći (Gost_6058)

  nažalost ,umjesto da se u gradu radi u interesu grada,građana puno je politikanstva i osobnih interesa samo pogledajmo nadzorne odbore i tko sjedi u njima ,koliko je nazovimo lokalnih političara se uhljebilo u gradskim službama na izmišljenim radnim mjestima .neka jednom ovaj gradić vode sposobni a ne podobni jer ovo sve dosad je na sramotu svih nas ,toliko štete a nitko za ništa ne odgovara ???? dokle tako moji kaštelani i zato na slijedećim izborima pamet u glavu

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5208)

  Ovaj Đaković samo mudruje i pokazuje svoju bahatost i nepoznavanje prava. Čovik zasjeo u sve Nadzorne pa sad djeli lekcije . Svu pravnu sposobnost je pokazao na polj. školi u izboru ravnatelja i prošlo Vjeće kad je ukinuo programe u kult. i sportu a bilo je sve regularno i po zakonu. Bolje mu je da šuti i ne pokazuje svoje neznanje kao pravnik.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9202)

  koliko glasova na sljedecim izborima sdp misli osvojit u kastelima

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8231)

  svaka im čast. napokon jedan principijelan i odgovoran potez. a ove što se tobože brinu o interesu grada treba pitat zašto ne prozivaju hdz koji je isto bija protiv

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7967)

  za goste 8169 i 3842<br /><br />dobro vas je dirnila istina pišit ću kakit ću kako se ponaša SDP a koji ste vi to amadman dali da bi promjenili proračun isto kao i HDZ. sjašija Murata da uzjaši Kurata.<br />licemjerno ponašanje od vas a od njih se znalo da neće dignit ruku jer je to njima po zadatku

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5174)

  [quote name="Gost_5208"]Ovaj Đaković samo mudruje i pokazuje svoju bahatost i nepoznavanje prava. Čovik zasjeo u sve Nadzorne pa sad djeli lekcije . Svu pravnu sposobnost je pokazao na polj. školi u izboru ravnatelja i prošlo Vjeće kad je ukinuo programe u kult. i sportu a bilo je sve regularno i po zakonu. Bolje mu je da šuti i ne pokazuje svoje neznanje kao pravnik.[/quote]<br /><br />Da se svi ugledaju na Djakovica puno bolje i kvalitetnije bi se radilo u tom Vijecu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5214)

  sa kojim se to prijedlozima SDP pohvalio ili naveo da bi oni nešto za proračun napravili. Kao da će se proračun puniti sam po sebi . Za proračun triba zasukati rukave i angažirati isključivo sposobne. Ni sam SDP, a da ne spominjemo HDZ nema nikoga jer je dovoljno shvatiti da nemaju niti pravog čovika za gradonačelnika.

  oko 7 godina prije
 • domaći (Gost_6058)

  a koji su to dosad radili a znaju i mogu a koji su to koji bi radili mukte

  oko 7 godina prije
 • E moj goste 6058 di ti živiš (Gost_6222)

  Dobro Ti znaš ali evo napomena :bez novaca su nastupali; večina klapa, mažoretkinje,glazbari,fokloraši i mnogi drugi mada ima onih i koji su bili plačeni za svoje usluge.A mnoga društva su znali organizirati posebne programe bez dotacije grada a ovo je posljednjih godina postalo moderno da grad mora davati pare koje se ne pravdaju s računima .A ako više neče da to rade to je njihova volja a time i prestaje na neki način i djelovanje.A još do toga nije se došlo.

  oko 7 godina prije
 • ivo (Gost_7159)

  možemo se mi prepucavat koliko hoćemo, ali činjenica je da smo mi najbolje funkcionirali dok je HDZ bija na vlasti:)sve šta u kaštelima imamo napravljeno je za vrime njihove vlasti:)

  oko 7 godina prije
 • domaći (Gost_6058)

  za Kaštila bi najboje bilo da upravljanje gradom preuzmu naše drage Kaštelanke i one koje se osječaju Kaštelankama i žive za Kaštela jer ovo sve dosad što se događalo i događa nije bilo ni u interesu našeg grada i zato drage stanovnice Kaštela uzmite upravljanje Kaštelima na slijedećim izborima za bolje sutra .

  oko 7 godina prije
 • Opet ti 6058 ča očeš? (Gost_6222)

  Kako sada savjetuješ šta bi bilo najbolje za Kaštila? Kaštelanke i Kaštelani?Da s nama upravljaju! Oli sada nisu baš oni upravljali i vidiš kako su nam vratili .! Ona volonterka sa nabijenom torbom pinez šta nije u cjelom vjeku rada u Jugoplstici zaradila a ovde u kvarat godina.A on i oni drugo Marin kojem nemam ni zamjerke jer je samo bija dobar glumac i ništa više.A koji su to kaštelani Novi i kaštelanke.?Ne budi smišan čovik odnilo perje meso.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1026)

  odnija đava šalu vidija đaković da cili proračun ide na finaciranje berketovi klubova, šta odbojke , šta rukometa, šta udruga koje su njemu sklone , a da je bar jednu ulicu asvaltira u ove 4 godine, čovik bi mu reka svaka čast, sramota i sramota kakva bahatost od ovog Berketa samo hvala bogu još malo , on je največa propast za Kaštela u zadnji 20 godina, samo gleda sebe i sebe i sve za se i za svoju guzu, pa kad će mu više biti dosta.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9202)

  sdpedoidi su gori od adezedoida

  oko 7 godina prije
 • domaći (Gost_6058)

  imamo župana Kaštelanina ,gradonačelnika također Kaštelanina direktora HBOR-a također Kaštelanina i još nebrojeno Kaštelanina na raznoraznim funkcijama i što smo od toga dobili ? Ništa .<br />ispravljam ipak dobili smo marinu Kaštela u koju je čovik je uložio svoje kune ,zaposlio ljude večinom s područja Kaštela a osim toga što imamo u Kaštilin ,opet ništa i zato ajmo Kaštelanke ja virujen u Vas naravno u one koje nisu ni u jednoj stranci osim stranci za boljitak Kaštela i Hrvatske

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5206)

  Ćini mi se da je i Đaković kupio diplomu. ima li još i ja bi jednu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8231)

  fala bogu Berkete jos malo pa i tvoje je gotovo mislila sam daje posten i vridan covik ali on samo sebe gleda fala bogu uskoro lokalni izbori a i taj HSP se lize sa berketovom manjinom njih treba bristi sa liste jednostavno nista nisu dobrog i zapamcenog ucinili

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8883)

  [quote name="Gost_8231"]fala bogu Berkete jos malo pa i tvoje je gotovo mislila sam daje posten i vridan covik ali on samo sebe gleda fala bogu uskoro lokalni izbori a i taj HSP se lize sa berketovom manjinom njih treba bristi sa liste jednostavno nista nisu dobrog i zapamcenog ucinili[/quote<br />]<br /> nije berkete, nego berket, ali nema veze. problem je u tome da bi vas puno u kaštelima tilo da se neko brine za vas i da van daje, a vi glumite socijalu. u kaštelima a i na drugim mistima se nije moglo živit ako nisi nešto radija.od socijale se nemože živit pogotovo ako nema se od čega punit taj fond. svi vi ako šta i imate i zaradite to je vaše a porez i prirez pune oni koji su na plači i čiju plaču država može oderat.

  oko 7 godina prije
 • KOMPROMIS (Gost_8145)

  Okini zera od litnje glazbene skole i dajte u pametnije svrhe mladih iii eto kompromisa...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8231)

  berkete, berkete, berkete

  oko 7 godina prije
 • Sinfonijsko kolo "Berket" (Gost_6222)

  Eto Vam Zrinjski i Biranj napravite ovo kolo za uspomenu na velikog zaslužnog građanina koji se da sve od sebe da nam pomogne u suprotom pravcu Kašela za ove 4 godine i zajedno ga odsvirajte kad mu završi mandat je ovo mu je prvi i posljednji.

  oko 7 godina prije
 • LABURISTI (Gost_1195)

  Apeliramo na gradske vijećnike da brigu za građane konačno stave na prvo mjesto svojih prioriteta. Neka u ponedjeljak, na Badnjak dođu hladne glave na zakazanu sjednicu, prethodno dobro razmislivši o tome kakva će biti njihova odluka, privremeno financiranje ili Vladin povjerenik. I nemojte grad dovesti u stanje paralize, ne uklapa se u Božićne i Novogodišnje blagdane! Imamo već dovoljno briga.<br />Pitajte se što je za Kaštela u ovom trenutku zaista najbolje vodeći se principom nečinjena veće štete! Jer neke druge štete su već počinjene.

  oko 7 godina prije
 • RUDINE (Gost_9203)

  bravo Dražene.....

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5219)

  Napred Partijo na čelu sa Kumanićem i Đakovićem daleko će te dogurat na ovaj način<br />i Hadezevoci su mislili da su vječni

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6270)

  Svaka čast SDP-u iako malo kasno, ipak im je došlo do glave!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8231)

  naprid SDP.<br />1950

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5097)

  ne iglasa li se privremeni proračun , dolazi povjerenik za četiri miseca. izbori u svibnju. kako se sdp pere od samih sebe za ove tri i po godine vladavine. di je tu interes grada.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2108)

  Mladi u kastelima su mit.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4111)

  A koga izabrat idnen se ja javit.Možda prikupin potpise,nisan za svoj interes nego za Kaštila od prije godin.U osandesetin je bilo nj.Vratimo se u nji.Svima isto, ane nekima više.Doli gradonačelnici načelnici,precjednici,direktori i šefovi.Otruljene face doli,nemože vas se više vidit ni čut.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4111)

  MMf u Kaštela.Odma.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9192)

  Sve u sibir

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3105)

  sdpeovci podržavali ste gradonačelnika puste godine i u središnjici partije se pravili da ste na vlasti u gradu.sad ostanite s njin do kraja sram vas bilo narod vas je prokužija.imali ste 5 viječnika sad imate 3,a posli izbori imat če te jednoga.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8201)

  Mislim i znam da ovo što se događa nije dobro jer uvijek ali baš uvijek nastradaju mali ljudi šta će bit s djelatnicima grada,vrtića, knjižnice,komunale zar će i tu trebat rezanje plaća radnih mjesta.Zar nitko ne misli na obitelji djecu .Kako i odakle vam obraz ujutro dignut se i kome reći dobro jutro:Gospodo upropastili ste sve u ovom lipom gradu a trebali smo uživat i radit s guštom.Ali ambicije su bolest ovoga društva i nesposobnost pojedinaca a i stranaka da upravljaju s onim šta su im birači omogučili.Vlast je slast a može bit kao u ovom slučaju pelin.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3448)

  vidit će se u ponediljak ko je ko kad hdz digne ruku za proračun

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8201)

  goste 3448 pa ako nešto znaš a ne bojiš se nikoga napiši,jer dosta je politiziranaj i mudrovanja ako to ne shvaćate onda nam je i dobro kako će nam biti,

  oko 7 godina prije
 • timotije (Gost_4299)

  ovo je SDPov nož u leđa našem kapetanu i vizionaru.<br />Nakon što je SDP triipo godine podržavao kapetana u njegovim vizionarskim projektima sad su se ljubomorno povukli. <br />Počela je predizborna kampanja pa SDP želi kvalitetne projekte koje je naša zajednička koalicija napravila u našin Kaštilin zahvaljujući znanju , radu i upornosti kapetana Berketa prisvojiti sebi.<br />Neće vam uspjeti, naši kaštilani su prepoznali viziju i radnu energiju našeg kapetana i očekujemo još jedan novi mandat za dobrobit naše dice.<br />Punim jedrima kapetane moj

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4244)

  gradonačelnik vara ljude,s ovim božićnicama.dao im je 100kn,iz gradskog proračuna uz uvjet da ih potroše u dućanima od tomija.e sad kako to u praksi izgleda??umisto da ljudi odu di im je povoljnije moraju u tomija jer su dobili bonove!pošto će većina umirovljenika dati te bonove mladjima da im donesu hranu,složila se perfidna igra,a ljudi se zalete pa dvaput potroše u tomija!!jer u tomija neće da prime bon!!!bravo gradonačelniće..hvala vam na našim novcima,koje ste usmjerili mamićima u djep!!a oni koriste priliku,pa nasade ljude da im dvaput dolaze u dućan.donesem ljudima spizu,kažem im da ju nisam moga platit bonovima,i vratim im bonove.oni mi govore da ako mi daju novce umisto bonova,neće imat za struju platit.zamole me da idem opet u tomija..ja njih zamolim da me tamo ne šalju,jer ću nešto razbit!!!da će mi dat lovu kad dobiju iduću penziju..sad meni ostaje raačunat kako ću ja proć misec.<br />evala onome šta ti govori,punim jedrima kapetane,zapali karte od ovog podneblja..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5240)

  Bravo SDP-e napokon je netko spustija BERKETA na zamlju.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7226)

  Sramota da ovakvi vječnici uopće sjede i zastupaju građane. Ma vidite gospode iz SDP-a tri godine dok nisu zasjeli u sva vjeća i nadzorne odbore glasali za proračun a ovu bojkotirali. Sve govori o njima samima i o mladoj gospodi koji su došli u stranku. Činjenica da im popularnost iz godine u godinu pada u Kaštelima a nakon ovoga zatukli su brokvu sebi u glavu. Što će nakon neulaska u Gradsko vijeće nakon izbora koji slijede reći Milanović. Pomladili stranku sa školovanim ljudima a rezultati lošiji. Ovako nešto se ne radi za dobrobit Kaštela a oni i nisu kaštelani. Zato napredne snage Kaštelanskog HDZ-a i Nezavisne liste izglasujte proračun udružite se na izborima i nedajte protivnicima Kaštela da uđu u Vijeće. Uvatite se ozbiljnog posla.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8127)

  Prije svake sjednice triba pustit Gangnam styl , zapalit škilju, i izglasat će se sve sta triba ...<br />Ajde Beki, molaj konope, izdricaj krmeni kvartir i provon prema punti ... A u kaiću iza njin neka partidu i Adezejci ...Sve su to lišine bez punta ...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7092)

  Svaka čast SDP-ovcima!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7157)

  sdpedoidi jel vam ovo prid izbore ocete se oprat od nerada zadnje tri godine

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7104)

  Neka mi netko kaže, šta je to Berket napravija a vijećnici tražili u ove skoro 4 godina.<br />Odgovor je Ništa jer ga ne zanima nitko osim sebe i podanika.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7232)

  Šta je u ovoj odluci SDP-a časno? Ja to ne vidim, da su ovo napravili prije onda bi to bio častan potez. Ovako je to samo pranje ruku.Ovim su samo pokazali da su cilo vrime ucjenjivali Berketa i da im je on u svemu popušta, a sad više ništa ne traže jer su sve moguče dobili.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7104)

  SDP do sada nije moga napraviti ništa jer bi gradonačelnik ostao a izbori bi bili samo za Gradsko vijeće zato su ga i trpili.<br />Ne zaboravite da je izvršna vlast u rukama Berketa da su svi pročelnici Berketovi. Vijeće ne odlučuje o ničemu samo kontrolira i predlaže. Imam dojam da su vijećnici odradili više posla nego 5 kat gradske uprave.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1339)

  [quote name="Gost_5240"]Bravo SDP-e napokon je netko spustija BERKETA na zamlju.[/quote]<br />Je...al su ga tri godine držali, ucjenjivali i koristili a sad in ne valja. Hadezeovci su bar argumentirano ibrazližili svoje razloge i ponudili rješenja. A esdepejce je usrid sjednice skupijs partijski šef Kuzmanić nakon partija na aerodromu di se uhljebija u fotelju predsjednika nadzornog odbora i da nalog da glasaju protiv pa da može on još šta iskoristit

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4969)

  vladin povjerenik..ce biti..netko iz zagreba..samo..oce li titi doci.. ;-)

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij