hren
 

DIREKTOR VIK-A O PROJEKTIMA
Dva najveća projekta u Programu gradnje komunalnih vodnih građevina na području Kaštela su gradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u sklopu uređenja ulice Svetog Josipa u Kaštel Novom te sufinanciranje sekundarne kanalizacijske mreže grada Kaštela, kazao je vijećnicima na sjednici Gradskog vijeća direktor Vodovoda i kanalizacije Antonio Kardum.

Za projekt u ulici Svetog Josipa potrebno je izdvojiti 400 tisuća kuna, a u slijedećoj godini planiran je dovršetak radova i ishodovanje uporabne dozvole. Projekt sufinanciranja programa Vlade RH na sekundarnoj kanalizacijskoj mreži,  u kojem će Hrvatske vode sudjelovati sa 90 posto sredstava, zahtjeva od Grada Kaštela ulaganje 1 milijun kuna iz naknade za razvoj.

- Javna nabava za ovaj projekt je provedena, čeka se odluka Gradskog vijeća i čeka se ugovor s Hrvatskim vodama te se kreće u izgradnju sekundarne kanalizacijske mreže na području Kaštela - kazao je Kardum.

U Programu su uvršteni i projekna dokumentacija za vodoopskrbni cjevovod na Resniku, projektna dokumentacija za Šantićevu ulicu u Rudinama, kanalizacija i vodoopskrba u dijelu UPU-a br. 16 kao i fekalni kolektor u ulici Put sv. Lovre.

Ovom prilikom tehnički direktor VIK-a Grgo Peronja odgovarao je na konkretna i tehnička pitanja vijećnika, kao i gradonačelnik Josip Berket, koji je ovom prilikom naglasio da je ovo početak bolje suradnje poduzeća Vodovod i kanalizacija i Kaštela.
Vijećnici su jednoglasno prihvatili Program gradnje.

Županijski prostorni plan

Predjednik udruge za promicanje i zaštitu Ustavom zajamčenih prava građana Bogdan Pensa, zatražio je od Gradskog vijeća da uputi primjedbu na županijski prostorni plan, a vezano uz sadašnju zonu P1 uz cestu D8 te između D8 i aerodromske piste u Kaštel Štafiliću, kako bi se to zemljište na kojem se zbog blizine zračne luke na kojem nije moguće baviti se poljoprivredom, aktiviralo.

Predstavnici novoosnovane Građanske inicijative za zaštitu naselja Plano, zatražili su od kaštelanskih vijećnika da pokrenu postupak u izmjenama planske dokumentacije, kako se na području ovog naselja ne bi dozvolilo otvaranje tri nova kamenoloma.
Svoje negodovanje građani su iskazali još prošlog tjedna na raspravi o Studiji utjecaja na okoliš, naglasivši da su stanovnici Planog suočeni s lošim životnim prilikama i namjerama dodatnog zagađivanja.
Prema riječima Mladena Krnića te predsjednice Mjesnog odbora Milice Pušnik, Građanska inicijativa je u zakonskom roku uputila i zahtjev Županiji o izmjeni prostornog plana.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_7230)

    nisu ih pitali da gradu ustupe trasu vodovoda za jednu ulicu,sa dvosmjernim prometom i trotoarima,pokrivenu flasterom..<br />točno takva fali,europa bi ju financirala da ju domaći profiiteri ne koče...

    oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij