hren
 

VIJEĆNICI ODLUČUJU O DALJNJEM FUNKCIONIRANJU GRADA
Tko će preuzeti uloge Willa Kanea, Harveya Pella, Helen Ramirez ili Franka Millera iz popularnog vesterna Točno u podne, vidjet će se na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak u 12  sati, na kojoj će vijećnici donijeti odluku prihvaćaju li privremeno financiranje ili ne.

Kako na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela nije usvojen proračun za iduću godinu, prema zakonskim propisima i aktima, vijećnici trebaju odlučiti hoće li prihvatiti privremeno financiranje, koje bi bilo jednako onome za isto razdoblje prošle godine.
Ako vijećnici prihvate privremeno financiranje, onda ispred njih stoji obveza donošenja proračuna u slijedećih 90 dana.

No ako većina vijećnika bude protiv privremenog financiranja, Vlada RH donijet će odluku o raspuštanju Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela te će imenovati povjerenika koji će preuzeti sve ovlasti Gradskog vijeća, i to po objavi odluke Vlade u Narodnim novinama. U tom slučaju gradonačelnik, koji je izabran na direktnim izborima i dalje obavlja poslove i donosi odluke u svojoj nadležnosti.
A do stupanja povjerenika na dužnost i u nedostatku privremenog financiranja, a prema iskustvima nekih drugih gradova koji su se našli u takvoj situaciji, moglo bi doći do niza problema  pa i u isplati plaća gradskim zaposlenicima.

Kako je 2013. godina izborna u niti jednom slučaju neće se raspisivati izvanredni izbori već će stanje u kojem se Kaštela nađu na početku godine, potrajati do redovnih izbora u svibnju.


KOMENTARI:

Stari Komentari (25)

 • (Gost_219)

  [youtube]A4a_1UhwgFU[/youtube]

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3213)

  Tko god promjeni svoju odkuku prilikom izglasavanja proračuna doživjet će osudu javnosti što nije pametno u izbornoj godini. SDP je povukao očajnički potez i otkazao poslušnost Berketu par mjeseci prije izbora kako bi oprao ruke od njegove rastrošne politike pokušavajući oprati obraz. HDZ je cijelo vrijeme protiv Berketa pa nema razloga ni sada mjenjati ploču. PREMA TOME pozicije su jasne.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4119)

  sprdacina od grada

  oko 7 godina prije
 • biti ili ne biti (Gost_5097)

  Tko će biti kraljević da donese sudbonosno pitanje dal izglasat ili ne izglasati privremeno finaciranje. <br /> Ali bit je u tome prihvatiti ili neprihvatiti nastavak propale politike vođenja Grada kaštela svo vrijeme.<br /> SDP je odredio ograditi se od te neuspješne politike Velikih Rijeći a Nikakvog učinka, tj. da se ne koristi njihovo ime i podršaka bez ikakve koristi za stranku i za građane( i dosad su se dosta izglupirali) glasajući uvjek za a ne utječući na Ništa.<br /> Sve je ostalo Na HDZ-u dali će sve upropastiti i polizati i glasati ZA (samo to može učiniti ako je to dogovor od prije 4 godine), glasanje HDZ-a ZA je politički promašaj, gubu na vjerodostojnosti i svoje vjerne glasaće.<br /> Ostali sudionici ove političke borbe su nebitni jer su potrošene osobe koje su obnašale određene dužnosti u "svojim strankama".<br />Quo vadis ili kuda ideš Gradu Kaštela??????,

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9213)

  Hdz nesmije dopustiti da u grad dođe vladin povjerenik jer se zna koga će vladajući sdp postaviti...zato hdz-ovci pamet u glavu jer Vam Vaši glasači nebi oprostili komuniste na čelu grada...pamet u glavu

  oko 7 godina prije
 • o.k. Koral točno u podne (Gost_7481)

  Obračun kod O.K. korala bio je na divljem zapadu događaj legendarnih proporcija. 'Bat' Masterson je u Tombstoneu u Arizonu posjetio Wyatta Earpa i otišao kratko prije njega. Obračun se dogodio u srijedu popodne 26. listopada 1881. na praznoj parceli pod imenim 'parcela br. 2', u bloku kuća br. 17 iza korala u Tombstoneu. U samo 30 sekundi ispaljeno je 30 metaka. Wyatt Earp, Doc Holliday, Virgil Earp i Morgan Earp borili su se protiv Billyja Claibornea, Franka McLauryja, Toma McLauryja, Billyja Clantona i Ikea Clantona. Oba McLauryja i Billy Clanton bili su ubijeni.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4110)

  evo su postavli žive jaslice u Kambelovcu, pa bi bilo dobro SDP-trio da isprosu oprost griji ili neka se obuku svo troje u JUDU to im u ovom trenutku najviše odgovara, ne samo prema Berketu već i vlastitoj stranci.

  oko 7 godina prije
 • bijač stari (Gost_1152)

  vinko strižić

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5866)

  koliko čujem proračun neče biti ni sutra izglasan.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1173)

  Cijelo vrijeme se bave samo sobom i tako je i sada . Šta se mene tiče mogu raspustiti cijelo vijeće i sve zaposlene u onoj beskorisnoj opčini i tako se sve vrti oko toga oče li oni primit plaču ili neće ,a ne radu brate ništa!<br />Kerum je za ove Amerika -bar je napravija zapadnu obalu , uredija 10-ak raskršča po gradu .A šta su ovi napravili - uzeli Reju nesposobnog da im soli pamet i citira 10 rečenica koje je naučija napamet i nezna ništa objasnit niti pojednostavnit..........

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1173)

  Cijelo gradsko viječe bi trebalo dobit doživotnu zabranu bavljenja politikom i kandidiranja na izborima osim onih za kučni savjet

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3861)

  Goste 9213.Kako to imaš mišljenje o sdp. Pa nije sdp na optuženićkoj stolici za lopovluk.......

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1368)

  3861 nije al bit će vidit češ

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4519)

  [quote name="Gost_4119"]sprdacina od grada[/quote]<br />Di ti vidiš grd?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4519)

  [quote name="Gost_9213"]...zato hdz-ovci pamet u glavu jer Vam Vaši glasači nebi oprostili komuniste na čelu grada...[/quote]<br /><br />Ali vam redovito opraštaju komunjare u vlastitim redovima, pa čak i u vladama, haha!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1368)

  nije mu nikad triba proć proračun al izdajice poput stipe maglice i branka radačića su mu dali da zadnje 3 godine vodi grad u propast obadva su bili u koaliciji sa hdz-om prije objave rezultata čekali rezultate u prostorijama hdz-a ali nekon objave o pobjedi kapetana odma su otišli u marinu čestitat i kleknit i molit da im oprosti jer su bili zavedeni baš čudno kako je maglica zapošljen u općini nije on u politici iz interesa nego voli grad on to mukte radi da nam je više takvih izdajnika

  oko 7 godina prije
 • Gradjanin bez grada (Gost_9160)

  srmota, sdp, sada pred izbore pere ruke, na nacin da ce blokirati sve sto grad radi, a sve da dobije koji glas vise na predstojecim izborima. neznam dali shvacate sta ovo znaci, ovo je kolaps svega u gradu i oko njega.... nije mi jasno da je toj velikoj stranci trebalo tri godin i deset mijeseci da shvate nesto sto im je odjednom postalo jasno misec dana prije izbora.<br />ovakvih farizeja i jadnika jos nisam vidio ni u nasoj Hr. politici, gdje sam mislio, da sam sve vidio i da me nista nemoze iznenaditi, mi se cudimo zasto je hdz bio na vlasti 20 godina, uz ovakvu oporbu, kao sta je kastelanski sdp, bit ce na vlasti i sljedecih 20 godina, uzas, ovaj potez sdp ostati ce zapisan u povijesti politike ovog jadnog i izjeb.... grada.<br />Sramite se svi!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8387)

  Visnju spiku su zaposlili za lanjski proracun, a za ovi joj triba pridruzit i alenku rokov, pa ce proracun da prode....<br />Ruganje s narodon ide dalje... Dokle vidit cemo!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6626)

  heheheh<br />a sdp hdz berket heheh ista pasta.<br />svi samo za svoju korist,eto berket je legalizira marinu napravija sta je tija i sad cao.<br />nevidin da je nesto bolje od kad je berket gradonacelnik bas ne vidin,meni se cini sve isto ka i prije a ako nije bolje onda minjaj.isto je sad ili za misec dana.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9225)

  sdp sramite se di ste do sad bili sram vas bilo i sta ste napravili u proslom periodu nista ama bas nista

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6284)

  Bliže se lokalni izbori pa bi SDP tija ispast malo bolji nego šta je. Ka nisu 3 i po godine bili u vijećnici. Zato apeliran na vijećnike HDZ: Nemojte dozvolit da ovih 5 mjeseci dođe vladin povjerenik. SDP bi to i tija. Lipo nan vode državu pa bi tako i grad. U 5 miseci napravili bi više štete nego bilo ko do sad u svim svojim mandatima. Zato vijećnici sve samo ne vladin povjerenik.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6284)

  Sad će se vidit je li bitnija politika ili Kaštela.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4884)

  triba kaštela vratit pod split i manje će bit općinara i manje lopovluka

  oko 7 godina prije
 • domaći (Gost_3652)

  Sretan Božić gosp.Berketu i HDZ-u Kaštela<br />dobitna kombinacija za naša Kaštela ako su pametni a vrijeme je praštanja jer pamet i novac čuda čine a sve za dobrobit naših Kaštela

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5153)

  ako HDZ danas digne ruke za proračun samo će potvrdit teoriju da su lignje nedostojne da se o njima vodi računa - upropastili su državu pa sad mogu i Kaštela dokrajčit, ali osvetit će im se to na izborima

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij