hren
 

ZABRANA ILI PREVENCIJA
Nakon što na sjednici u svibnju prošle godine nisu prihvatili prijedlog Odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama, Gradsko vijeće ni na ovoj sjednici ovu Odluku nije usvojilo.

Iako je predlagatelj,  nezavisni vijećnik Stjepan Maglica iznio cijeli niz razloga zbog kojih bi bilo poželjno imati jednu ovakvu odluku, koja ima i preventivni predznak, po uzoru na neke druge gradove u Hrvatskoj, HDZ-ovi vijećnici kao i dio vijećnika s Nezavisne Berketove liste nisu dali glas Odluci.

I ovaj put najviše primjedbi imala je Berketova vijećnica Nives Vilić, koja je, između ostalog, ponovo naglasila nužnost preventivnih programa, a ne kazne te kako ne želi da djeca budu kažnjavana za grijehe odraslih, koji im alkohol daju ili prodaju.

Iako su i SDP-ovac Dražen Đaković i predsjednik Vijeća Darko Varnica ustvrdili da ova Odluka štiti djecu upravo od činjenice da već nakon prvog pijanstva ne dospiju u evidenciju prekršitelja, Vilić mišljenje nije promijenila.

HDZ-ovac Mili Novak nazvao je odluku bespotrebnom jer postoje zakone koji su ovu tematiku već odredili.

Tako je ova odluka još jednom ostala bez dovoljnog broja glasova, iako se prema tijeku rasprave moglo zaključiti da pojedini vijećnici istu nisu niti pročitali.


KOMENTARI:

Stari Komentari (16)

 • (Gost_3193)

  Sramota za cijelo Gradsko vjeće

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9184)

  Nije ovo sramota nego glas razuma, ovom odlukom dica ulaze u policijsku evidenciju. Triba kaznit one koji dici daju alkohol i koji im iznamljuju kafiće za privatne zabave na kraju školske godine.Policija treba radit svoj posal i inspekcija.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4233)

  Slučajno sam pravnik pa nešto znam o otvaranjima policijskih kartoteka, evidencija je zadnji korak u cijeloj priči- više se educirati pa komentirati.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4636)

  GV su prihvatljivi pijani maloljetnici...zanimljivo<br />:(

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5150)

  Ako je ova odluka tako dobra kako pojedinci kažu, zašto je Zadar skinija s dnevnog reda?Zašto je i drugi gradovi nisu izglasali? Ja mislim da se neki vole igrat pravnika. Šta policija ne vata one šta dici prodaju, šta ne maknete one pijance isprid dučani šta po pola dana loču i dici kupuju gajbu za jedno pivo? Te treba sredit.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3197)

  Za maloljetnike nije uopće upitno da ne trebaju konzumirati ili nositi alkoholna pića.<br />Međutim, to nije pravi problem.<br />Problem je da odrasli ,dakle stariji od 18 godina pa sve do 70 godina starosti, konzumiraju alkoholna pića na ulicama, ispred raznih objekata i tako stvaraju jedan nadasve ružan osječaj beznađa. I sada se postavlja pitanje, U koga se ti mladi mogu uopće pouzdati u ovome Gradu? Gradsko vijeće e nezrelo trenutku i događajima koji usmjeravaju ovo okruženje.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1546)

  Kojim se glupostima opterečujemo. Berket je u Austriji kao i svaki tjedan, grad grca u dugovima, račun u blokadi a Maglica se bavi maloljetnicima. Bože sačuvaj.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8117)

  Ajmo se onda baviti"punoljetnicima" oni se ne znaju brinuti o sebi. Pa o kome da se brinemo ako ne o djeci??

  oko 7 godina prije
 • Sramota je da Maglica ovako kupi političke poene (Gost_3336)

  Poludija san kad sam ovo pročita!<br />Šta je tebi Maglica? Šta izvodiš?<br />Sriča da u tom GV side i neki razumni ljudi.<br />Ti bi kažnjava maloljetnike, a ne one koji im prodaju alkohol. Ma, sugrađani moji - kad ste bili svjedoci da je netko u trafici ili dućanu odbija prodat maloljetniku alkohol ili duhan? Ako postoji državni zakon - zašto policija ćešće ne provodi kontrole istog?<br />Živciraju me nebuloze pojedinaca koji samo žele bit stalno u medidima !!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6159)

  Svi smo svjesni da su roditelji upoznati sa opijanjima svoje djece. Nije moguce da ti dite dodje iz izlaska,a da na cutis da bazdi na alkohol. U ovom slucaju djeca ce bit odgajana od sistema kad su roditelji nasposobni. Isto tako je zalosno da se na ovakvim temama skupljaju politicki bodovi. Grad je u rasulu, nema alternative za nesposobne na vlasti i oko ovakvih pitanja treba dobro razmislit. Ovaj prijedlog je dao g. Maglica sto znaci da ga Hdz nece prihvatit iz politickih razloga. Sve mi se cini da su svi koji su bili protiv svjesni da im djeca nisu andjeli.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7212)

  Retorika (starogrč. ῥήτωρ, govornik, orator) ili govorništvo općenito je umijeće ili tehnika govorne komunikacije s praktičnom svrhom uvjeravanja sugovornika. <br />Tko ima školu ,a tko je diplomu kupio-<br />pitanje za milijun kuna...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5112)

  da očedu roditelji bi sve mogli znat ka šta su i naši znali, i to prije nego bi došli doma.prvo bi bilo kad bi izlazili nediljon oko 3 ure: pazi skin i di greš, nemoj da mi se ko požali da te vidija di ne triba, i da činiš šta ne triba. tu su bili angažirani: brača, sestre, strici, ujci , rođaci, susidi, dica iz škole. danas roditelji ne žele da se obrate nikome jer bože moj oni imaju povjerenja u svoje dobro odgojeno dite. i vidimo rezultate.ni učitelj , ni nastavnik nesmi se roditelju dobro odgojenog diteta obratit o svinjarijama šta ih radi njihovo dobro odgojeno dite. ja bi reka da se svjesno zatvaraju i oči i uši, a kad ništa neznaš ,mirniji si. :eek: :eek:

  oko 7 godina prije
 • kao ugostitelj (Gost_7201)

  evo ja sam ugostitelj i u mom kafiću nikad maloljetnik nije dobio ni čašu pive, a kamoli nešto više. e sad tu nastaje problem taj mladić ili cura od 16-17 godina odlaze u drugi kafić i tamo to što traže i dobiju,a tebi koji ne daješ alkohol ti to zapamte i kad odrastu zaobilaze kafic jer te pamte da si ti taj koji im nije dao "piti" glupasto ali istinito.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6126)

  [quote name="Gost_9184"]Nije ovo sramota nego glas razuma, ovom odlukom dica ulaze u policijsku evidenciju. Triba kaznit one koji dici daju alkohol i koji im iznamljuju kafiće za privatne zabave na kraju školske godine.Policija treba radit svoj posal i inspekcija.[/quote]<br /><br />Upravo suprotno, ovom odlukom vijeća ako sam dobro pratio to se htjelo izbjeći, do trećeg ponavljanja djela. U policijsku evidenciju ulazi se ukoliko se i službeni donese presda da je prekršaj učinjen, privođenjem i obavještavanjem roditelja u 99 % slučajeva dalje ne bi ni išlo.Šteta, žali bože truda, izgleda da je bitan onaj tko predlaže, a ne što se predlaže. Grad slučaj

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5112)

  još kad bi in nastavnici vižitavali žepe i borše vidili bi da je najmanje knjiga.nose se noževi i koješta drugo.pijenje alkohola ide u paketu sa arsenalom iz žepi i borši

  oko 7 godina prije
 • (Gost_46)

  Neki bi tili otriznit narod...<br /><br />a drugi su svjesni da su na..bali ako se narod otrizni....<br /><br />vridi za sva pijanstva ;-)

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij