hren
 

IZ VIJEĆNIČKIH PITANJA
Je li Grad imao saznanja i je li sudjelovao u odluci o zapošljavanju koordinatora u Zajednici športskih udruga Kaštela te je li takvo zapošljavanje moguće u vrijeme kada Grad funkcionira u privremenom financiranju, bilo je jedno od vijećničkih pitanja na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, kojeg je Damir Roso s Berketove nezavisne liste postavio kaštelanskom gradonačelniku.

- Nismo imali saznanja iako s njima svakodnevno razgovaramo, posebno jer smo u zaostatku s plaćanjem jedne doznake. Natječaj nije objavljen u tisku pa nismo znali ni s te strane. Pozvali smo ih na razgovor da vidimo o čemu se radi, jer ako treba netko tko će raditi posao koordinatora, nek se zaposli, ali je situacija takva da je Grad u privremenom financiranju, pa neki novi izdaci mogu biti problem – kazao je gradonačelnik te naveo kako je Gradu nužno i hitno potreban koordinator za europske fondove, a nisu ga u mogućnosti zaposliti upravo zbog privremenog financiranja.

No da bi privremeno financiranje moglo postati prošlost, jer će se na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća naći proračun za 2013. godinu, informirao je gradonačelnik Berket Branka Radačića, koji je postavio pitanje kada će proračun pred vijećnike.

Invalidi nemaju pristup određenim objektima

Radačić je također postavio pitanje o pristupačnosti javnih prostora invalidima, posebno jer je Grad Kaštela potpisao Povelju o pristupačnosti. Pri tome je naveo primjer nekih objekata, pa i dvorca Vitturi, u koje invalidi u Kaštelima ne mogu ući, a među primjerima nepoštivanja Povelje naveo je i konzervatorsko mišljenje o dizalu u kuli Ćipiko.

- Iznenađen sam da se konzervatori bune za neka prilagođavanja invalidima i iznenađen sam da se u Vitturiju ne može urediti pomoć za pristup invalidima. Vidjet ćemo s odgovornima što se može napraviti, jer jedan invalid vrjedniji je od cijelog Vitturija – zaključio je gradonačelnik Berket.

Veslački klub i sponzor  tražit će koncesiju

Među vijećničkim pitanjima bilo je i ono HDZ-ovca Zorana Bonacina o pothodniku Vrila, na koje je dobio obećanje da će se uskoro taj problem, makar djelomično rješiti. Nezavisna Berketova vijećnica Nives Vilić predložila je vijećnicima da podnesu prijavu protiv zlouporabe maloljetnika pri eksperimentu o kupovini alkoholnih pića, od strane jednog vijećnika i novinara.

Gradonačelnik Berket HDZ-ovcu Toni Reniću odgovorio je kako će se poduzeti popravak krova na objektu koji koristi veslački klub, te naveo kako će veslački klub imati sponzora za rekonstrukciju cijelog objekta, tešku oko 2 milijuna kuna, te će se pred vijećnicima uskoro naći zahtjev za koncesiju za veslački klub, na rok od 50 godina, slično traženjima NK Val.

Bez pravilnika prema Odluci o komunalnom redu

HDZ-ovac Denis Ivanović dobiti će pisani odgovor o tome postoji li neka projektna dokumentacija za uređenje Kaštilca, kako bi se moglo pristupiti traženju sredstava iz EU fondova. HSP-ovac Karmelo Milanović otvorio je pitanje ugradnje štednih žarulja u gradu, dok je SDP-ovac Filip Plećaš konstatirao da je prema Odluci o komunalnom redu trebalo donijeti 14 različitih pravilnika, no nije niti jedan, a tražio je da se uredi i pitanje reklamnih ploča, od koji Grad godišnje može imati prihod o 1 do 1.5 milijuna kuna.

Berketov vijećnik Dragan Perić postavio je pitanje legalizacije objekata u cestovnim koridorima i starim jezgrama, nakon čega je zaključeno da svi vlasnici takvih objekata trebaju podnijeti zahtjeve za legalizaciju, koja će se eventualno provesti nešto kasnije.

Pročelnik Ronald Rejo informirao je HDZ-ovca Milija Novaka kako je u planu izgradnje infrastrukture uvrštena rekonstrukcija ulice Put sv. Lovre u Kaštel Lukšiću te su osigurana određena sredstva, a prvi korak je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. U sklopšu tog projekta, prema riječima pročelnika natkrit će se i bujica pored škole.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_1905)

  Pitanje za vječnike: Zašto jedino u Kaštel Štafiluiću nema nadstrešnica za autobus?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1905)

  Za putnike koji čekaju autobus-ispričavam se za pogrešku.

  oko 7 godina prije
 • Vakula (Gost_3516)

  navodno u štafiliću najmanje pada kiša

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4221)

  ...zanimljivo je da je Nives Vilić najlošiji vijećnik u povijesti grada...ako je takav profesor jadne majke našoj dici...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6209)

  kordinator..je li to ima nesto..zajednicko.. sa koridom i torom.. ;-)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4194)

  4399 mislim da su jadna samo tvoja djeca ako ih imaš, sramota je da ti ne vidiš kako se ta ista vijećnica bori za tvoju djecu. Bili se ugodno osjećao da u novinama izađe slika tvog dijeteta uvijek kada se piše o maloljetnickom opijanju. Svaka čast Nives.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3164)

  Gospodine pročelniče za komunalu Rejo, posječam Vas kao stanovnik K Lukšića, životno zainteresiran za Put Sv Lovre OBEČALI STE PRIJE TRI GODINE RJEŠNJE ovog problema.Ništa niste napravili, tek ste na imovinskopravnim odnosima pa to neće biti nikad. Sramota što radite.Da ste moralni a niste smjesta bi podnjeli ostavku pa tu se radi o našoj dici, što ako se nekome nešto desi. Ako ovako u gradu sve rješavate nije ni čudo da se ništa ne gradi.

  oko 7 godina prije
 • Svaka čast gospođo Vilić! (Gost_4399)

  Gospođa Vilić je izvrsna i elokventna! Svaka joj čast, poštena je i bori se za našu djecu. Samo hrabro naprijed, gospođo Vilić!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4451)

  a koji su to ludi ča su dicu slsli radi vlastite reklame

  oko 7 godina prije
 • (Gost_178)

  Bravo Nives. Ne podliježe demagogiji i pritisku što ga vrši jedan novinar koji više funkcionira kao glasnogovornik jedne skupine vijećnika (a naročito jednog vijećnika) nego kao novinar (a znamo o kome se radi).

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8089)

  u lukšiću nema ni autobusne stanice u smjeru splita pa ljudi čekaju autobus "onako od oka"...bit će da ni za to nisu riješili imovinske odnose...samo svoju imovinu rješavaju

  oko 7 godina prije
 • Muzejski lift (Gost_9224)

  Kada podpr. GV Radačić uspoređuje dizalo za invalide u Bazilici sv. Petra u Rimu sa potrebom dizala u Vitturiju, a grandomačelnik Berket kada tvrdi da je jedan invalid vrijedniji od stoljetno povijesnog dvorca po kojem su nastala Kaštela, onda je to čista demagogija i u pitanju je njihova umna invalidnost, jer oni time čine kajganu od miša i golijata. Baziliku u Rimu dnevno posjećuje na tisuće zdrave dice i staraca, pa i svakovrsnih invalida, a Muzej u Lukšiću niti 5 invalida ili 50 zdravih posjetitelja kroz čitavu godinu, kad je samo radi muzejske posjete. Ali kada su slikarske izložbe, promocije knjiga ili predavanja to se može organizirati negdje u prizemlju bilo kojem i bilo gdje, a to inaće nije djelatnost Muzeja, iako oni sve to ubrajaju u svoje posjetitelje, pa za petnaestak uposlenih primaju iz gradskog proračuna godišnje više nego sve kulturne dobrovoljne udruge u Kaštelima zajedno. Zato su u Kaštelima veći problem umni invalidi, ali oni već imaju ugrađen lift u svojoj glavi!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1154)

  Na kuli Cipicco i dalje se gradi; Ministarstvo: Podnesene su kaznene prijave <br /><br />Sve je bespravno<br /><br />Prozvani Katić, međutim, kaže da su radovi na kuli Cipicco u potpunosti bespravni. Njima su prethodili i oni na mjestu nekadašnje vinarije Katalinić iz 19. st. Za vinariju je investitor 2006. godine ishodio rješenje Ministarstva kulture u kojem je, uvažavajući želje i potrebe investitora, precizno navedeno na koji način treba obnoviti aneks, ali uz uvjet zabrane rušenja te je također propisana obnova objekta u postojećim gabaritima. Unatoč tome, investitor je srušio kulturno dobro, nakon čega je protiv njega pokrenut kazneni postupak.<br /><br />[url]http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/202679/Default.aspx[/url]

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij