hren
 

VEĆI RAČUNI ZA VODU, NAKNADE ZA PRIKLJUČENJE SLIČNE DOSADAŠNJIMA
Kaštelanski vijećnici usvojili su Odluku o naknadi za razvoj, prema kojoj će Kaštelani plaćati dodatnu 1 kunu po metru kubičnom isporučene vode te Odluku o priključenju na komunalne vodne građevine, u skladu s kojom će naknade za priključivanje ostati na razini dosadašnjih.

Tako će od 1. srpnja kaštelanska domaćinstva dobivati račune za vodu uvećane za približno 10 posto, pa će tako uz dosadašnje 3.5 kune po m3 za projekt Eko Kaštelanski zaljev i 0.5 kuna po m3 za ostalu mrežu, na računima se obračunavati i 1 kuna po m3, i to u periodu od devet godina.

Sredstva koja se ostvare kroz plaćanje ove 1 kune omogućit će nabavu povoljnog kredita u iznosu od 20 milijuna kuna, kojim će se, kako su kazali pročelnik Ronald Rejo i direktor Eko agencije Mladen Mimica, urediti imovinsko pravni odnosi za EU projekt „Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Kaštela-Trogir“.

Imovinsko-pravne odnose nužno je urediti kako bi se projekt pripremio te aplicirao za sredstva EU, iz kojeg bi se sredstva trebala povuči za približno pet godina.

Navedenim projektom 85 posto stalnog stanovništva dobilo bi mogućnost priključivanja na mrežu, odnosno izgradilo bi se 150 km sekundarne kanalizacijske mreže, te gdje bude moguće uz kanalizacijsku mrežu, oko 70 km vovoopskrbne mreže.


Dragan Perić

Perićev prijedlog  vratio cijene na staro

Na predloženu Odluku o priključivanju na komunalne vodne građevine, koju je obrazložio zamjenik direktora Vodovoda i kanalizacije Božidar Čapalija, amandman je podnio vijećnik s Berketove liste Dragan Perić.

Kako je predložena Odluka sadržavala iznose naknade za priključenje tek nešto manje od maksimuma određenog odredbom Vlade RH, Perić je u amandmanu predložio cijene slične dosadašnjima, što su vijećnici prihvatili.

Tako će, prema Perićevom prijedlogu naknada za priključenje  na vodu stambene zgrade do 200 m2 iznositi 1000 kuna, a toliko će iznositi i naknada za stan kao poseban dio nekretnine površine do 200 m2, za stan kao posebni dio nekretnine površine veće od 200 m2 te za objekte koji služe isključivo za poljoprivredu.

Visina ostalih naknada ostaje kao u prijedlogu odluke, pa će se primjerice za stambenu zgradu, bez etažiranja, površine od 200 do 400 m2 plaćati 3.400 kuna, a za zgradu veću od 400 m2 naknada će iznositi 7.600 kuna. Iste cijene primjenjivat će se i za naknadu za priključenje na kanalizacijsku mrežu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • (Gost_138)

  Ako će se od tih para izgradit kanalizacija ona sam ZA<br />a ako će se pare pokrast kroz crne fondove onda NE

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6172)

  savršeno, opet se donose odluke za koje je tribalo pitat građene žele li da im se povećaju računi za vodu...fascinantnije je još i to šta polovica vijećnika ni nema kanalizaciju, ali su eto dignuli ruke za ovakav prijedlog

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3132)

  ma jesu van koraci, pravi udarniški<br />endem

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3225)

  Šta ste mislili to je početak Berketove vlasti za naredni period. Šta još neće poskupjeti ,sve čega se dohvati.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7189)

  Gdje su kune i u što su se utrošile, što smo do sada plaćali kroz povećanu cijenu vode, jer se napravilo malo i ništa. Tako da mislim da je ovo samo nastavak PLJAČKANJA naroda.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6100)

  nemojte vise zasjedat stvarno je vise dosta

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6149)

  A di je dosadašnja lova šta se dobila , u čijem je ona džepu završila i za šta , samo pričate i dižete cjene , a završenih projekata nema nigdje , laprdate kao i vlast o glupostima i dižete lovu ljudima sa novim nametima , a sve stoji na mjestu , ali znajte kraj vam je blizu svi ćete bit zamjenjeni i bit ćete opod istragom za svoje lopovluke!!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8019)

  Dok je bio gospodin Udovičić gradonačelnik građani su odvajali 2,0 kn, 1,5 kn odvajalo se iz PRORAČUNA OD OVIH 3,5 KN ZA EKO. Dolaskom moga Joška ukinuto je ovo iz proračuna a sada fala Bogu podignuto za još jednu. Bravo. Zašto nitko nuje pitao koliko je gradska uprava dala mjenica od dolaska gospodina Berketa za EKO NA IME DUGA. SA OVIM POVEČANJEM DRAGI MOJI GRAĐANI PLATIT ĆE SE I DUGOVANJE GRADA OD NEKOLIKO MILJUNA KUNA NASTAO NEPLAČANJEM OBVEZA OD 2009 DO POVEČANJA CIJENE ZA GRAĐANE 2010/2011. ETO TO JE TAJ UVAŽENI BERKET.

  oko 6 godina prije
 • logika?! (Gost_2261)

  bez pitanja uzimljete iz tudzeg dzepa, ociti lopovluk, a onda naplacujete prikljucke kao da ste sve platili. sami i To je za vas normalno.jedva cekam da vas NE-biram.<br />Pitam vas gdje je do sada otisao novac za kanalizaciju???<br />Sami kenjate direktno u more a drugome pravite prijavu da cini ono Sta vi cinite pa Zar mislite da sam SE borio da serete po meni.<br />Casa je vec davon prepuna a vi tjerate i dalje vasu povraca mi se na sve one koji misle da sSE bez nih nemoze!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6206)

  Novci su nestali s kompanijom jan de null kad je nesta iz gomilice s uredom a s kim je podiljen i to se zna

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9121)

  Dosta mi je ove bande iz eko agencije koji su samo u ove puste godine sebi dilili ogromne plaće a ostatke ulagali u mrežu i smjenjivali se po pravilu A-B-C tj prvo ja pa ti pa on i onda sve od početka. Sramota, koje ulaganje u kanalizaciju kada je većina Kaštelana neće vidit nikad jedino ako sami ulože ogromne novce i sami financiraju sve. Neka povećaju za 10% račun za kanalizaciju tko je ima a nama ostalima ostaje cisterna od 300kn.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8019)

  Vrlo sličan projekt po financiskoj vrijednosti,obimu zahvata i konfiguraciji terena rađen je u Biogradu s puno manje režijskog ljudstva , pompe, učešća građana itd. Projekt je vođen od strane Hrvatskih Voda gđa Bojanić. Već je davno završen.Nije dozvoljavala muljanja i slično, ovdje kod nas samo namudrivanje i filozofija od prvog dana.Tek će sada rješavat priključenje postojeće kanalizacije presječene novim kolektorima, svašta.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1159)

  sigurno je da je nasim gradskim vjecnicima bilo neugodno prvi put dignit novce od gradana , kao sta je bilo sigurno neugodno damama noci prvi put,a sad gospoda se razbasila to se rade redaljke svaki dan....

  oko 6 godina prije
 • FFF (Gost_2644)

  E da je to barem sve. Koštat će nas taj EKO projekt ko sv. Petra kajgana. Evo skoro 20g. izdvajamo za taj projekt kroz cijenu vode a uradilo se malo ili ništa za kaštelansku kanalizaciju koju evo opet moramo financirati. I opet na kraju platiti priključak kao da ništa nismo plaćali. I opet plaćati dodatnu tarifu za korištenje tog priključka kroz cijenu vode. Ako ste mislili da će za 9 godina ova stavka biti ukinuta grdno se varate. Cijena vode tada će biti cca 20kn/m3. Živi bili pa vidjeli.

  oko 6 godina prije
 • grgo (Gost_6171)

  ja mislin da je za ovo kriva vlada u ZAgrebu jer če prodat vodu i šume mrskin strancin,zato su ih naši lokalni močnici mudro zajebali pa su oni digli cinu vode nek vidi raja kako če in bit kad voda priđe u ruke mrski dušmani.to se zove dugoročno planiranje.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8019)

  Bravo FFF pogodija si u jednom neformalnom razgovoru Branko Pejaković voditelj Hrvatskih Voda Split upravo je to i rekao, očekujmo vrlo brzo cijernu m3 od lijepih i okruglih 20,0 kunića.

  oko 6 godina prije
 • Kažu nama EKO-stručnjaci iz agencije da ako hoćemo da se spojimo da sami financiramo iskope a onda će vodovod postavit cijevi dok će naši stručnjaci i općina sve to još jednom naplatiti i spremiti u svoj džep.Naravno svi još moramo platiti i priključke na mrežu i sljedećih deset godina opet sve plaćati kroz povećanu cijenu vode.Iskreno puno im hvala na svemu šta rade za građane Kaštela ali čini se da je bilje srati u septičku jamu nego da gamad korumpirana ovaj projekt dovedu do kraja šta hitnije na dobrobit sviju.Puno hvala nestručnim uhljebima.

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij