hren
 

POTREBNA IZVJEŠĆA SPORTSKIH KLUBOVA O REALIZACIJI PROGRAMA
Financijsko izvješće Zajednice športskih udruga te plan raspodjele sredstava unutar Programa javnih potreba u sportu, na ovoj sjednici Gradskog vijeća još jednom su otvorili niz pitanja, na koje je odgovarao predsjednik Zajednice športskih udruga Mirko Parčina.

- Iz izvješća je vidljivo da je Zajednica štedila te vodila računa da u skladu s Pravilnikom te racionalno raspoređuje sredstva – konstatirao je Parčina.

Primjedbe i pitanja vijećnika, nezavisnog Stjepana Maglice te vijećnika s Berketove liste Damira Rose, odnosile su se uglavnom na trošenje dodijeljenih sredstava u svrhu održavanja sportskih objekata, pri čemu su sugerirali da bi klubovi trebali dostaviti izvješće o utrošenim sredstvima. Neke od primjedbi i ovaj put su se odnosile na raspodjelu ukupnih sredstava, pri čemu je Maglica primijetio da se ne pridaje značaj broju najmlađih u nekim klubovima.


Mirko Parčina i Damir Roso

SDP-ovac Dražen Đaković iznio je prijedlog kako bi se Program javnih potreba u sportu trebao izraditi prema potrebama dostavljenim od strane klubova te kako bi Zajednica u određenim segmentima, poput nabave rekvizita ili prijevoza, trebala provesti jedinstvene postupke javne nabave. Đaković je također naveo važnost podnošenja izvješća od strane klubova, u kojima bi se vidjelo jesu li klubovi postupali prema programu.

I HSLS-ovac Branko Radačić naglasio je značaj praćenja realizacije izvršenja programa, kako bi se otklonile bilo kakve sumnje u nenamjensko trošenje sredstava od strane klubova i udruga.

Zapošljavanje u vrijeme privremenog proračuna neprihvatljivo?

Damir Roso, ovom se prilikom opet dotakao zapošljavanja djelatnika u Zajednicu sportskih udruga, te predsjedniku Parčini uručio dokument gradskih službi koje su zapošljavanje u vrijeme privremenog proračuna ocijenile neprihvatljivim.

- Ako se ovo pokaže točnim hoćete li podnijeti ostavku na mjesto predsjednika – upitao je Roso Parčinu, a gradonačelniku Berketu postavio je pitanje koji su daljnji koraci Grada u ovom slučaju.

Mirko Parčina na kraju je zaključio da je zapošljavanje izvršeno na inicijativu same Zajednice, da je zaposlen čovjek koji već neko vrijeme te poslove obavlja te kako ništa nije urađeno protivno zakonskim propisima, o čemu će svoje reći i državna revizija, koja pregledava dokumentaciju i poslovanje u Zajednici.


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_9843)

  mogli ste napisat koga su zaposlili i na koje radno misto...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4577)

  bujasa, di ti živiš

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7210)

  pa ovi Maglica savjetnik za sport u gradu nezna ni kako se zove Klub športskih ribolovaca NEBOJSIJA. Kako će tek onda znat koliko je puta njihov član i sportaš bio prvak države.<br />A Roso zna da se daju sredstva Gošku za održavanje objekata, a da se nije u taj objekat potrošilo ni kune već godinama, a ne pita se od čega on godinama prima plaću tu.<br />Dobro se nisu potukli koji će više govorit, ali ništa pametnoga,dapaće degutantno.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8138)

  Nažalost ti Roso je završio kineziološki fakultet a kao viječnik diskutira kao da ima osnovnu školu.

  oko 7 godina prije
 • mirko (Gost_9128)

  legenda si:) lipo ti je objašnjenje za posao,samo ti je falio javni natječaj? Ili to ne vridi za vas,ZSK?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9203)

  sramotno i gadljivo...sramite se vi iz ZSK

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4105)

  Bašića i Bujasa pod hitno van iz sporta.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3118)

  Nije sebe.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7139)

  "A Roso zna da se daju sredstva Gošku za održavanje objekata, a da se nije u taj objekat potrošilo ni kune već godinama, a ne pita se od čega on godinama prima plaću tu."

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij