hren
 

POGREŠKE ILI NAMJERE
Jesu li se pri potpisivanju pojedinih ugovora između roditelja i dječjeg vrtića Čarobni pianino potkrale omaške, jeli ime istog dijeteta u dva različita programa ovog vrtića tek tiskarska greška ili je vlasnica vrtića Virna Sasso, kako je opisala vijećnica Alenka Rokov, „zamračila“ novce od Grada Kaštela, uskoro bi mogli utvrditi nadležni državni organi.

Prema izvješću članice Vijeća za praćenje rada Čarobnog pianina Nives Vilić, a za koji je informacije dobila nizom razgovora s roditeljima i uspoređivanjem računa koje Grad dobiva i druge dokumentacije, u radu ovog vrtića uočeno je niz nepravilnosti. I to od prevelikih grupa što nije u skladu s pedagoškim standardima, funkcioniranje 5-satnog programa za koji s Gradom nije postignut dogovor jer je Grad odredio da bude 6-satni, te neopravdano povećanje cijena tog programa, pa do naplaćivanja sklapanja ugovora za što se tvrdi da se, između ostalog, radi o plaćanju osiguranju što neki roditelji već privatno plaćaju.


Nives Vilić

Jedno dijete u dva programa

- Na popisima za siječanj i veljaču postoji ime istog djeteta i u 6-satnom i u jasličkom programu, uz to to dijete je upisano tek u ožujku. Na popisu koji Čarobni pianino dostavlja Gradu, a Grad prema njemu plaća vaučer od 890 kuna za svako dijete, u siječnju i veljači stoje djeca koja od prvog dana ove godine pohađaju gradski vrtić. Na popisu se nalazi i dijete koje pohađa Čarobni pianino u Solinu, a na popisu je i djevojčica koja je do travnja pohađala Čarobni pianino u Splitu, a tek se sada preselila u kaštelanski vrtić. Na ugovorima, na kojima stoji datum 3. rujna već se nalazi cijena koja se odredila tek 14. rujna... – dio je konkretnih primjedbi koje je nabrojila Nives Vilić, napomenuvši da je izvješće s točnim imenima djece o kojima se radi dostavila i gradonačelniku Berketu na kojemu su naredni koraci.

- Prema svemu bi se moglo zaključiti kako je Uprava Čarobnog pianina izigrala naše povjerenje i Grad mora temeljito nadzirati rad ovog vrtića. Smatram da je rješenje u jedinstvenom upisu djece u vrtiće kako bi se točno znalo koliko se djece upisuje i ispisuje u vrtiće – zaključila je Vilić, a podršku jedinstvenom upisu dao je i Filip Plećaš.


Filip Plećaš

Činjenice i dokazi

Ravnateljica Čarobnog pianina Dea Jakaša-Štolcar ovom je prilikom iznijela kronologiju nastanka Vijeća za praćenje rada i postavila pitanje zbog čega u radu nisu sudjelovale ona i Virna Sasso, iako su službeno članice tog Vijeća. Upitala se kako Vijeće obavlja svoj posao kad nikada nisu ni bili u objektima Čarobnog pianina, te kako se dolazi do navedenih informacija i jesu li ove informacije provjerene, realne i objektivne, odnosno postoje li za njih dokazi.

- Mi iznosimo činjenice, a na vama je da dokažete da eventualno nisu točne – odgovorio joj je predsjednik Gradskog vijeća Darko Varnica.

Gradonačelnik Josip Berket ravnateljici Štolcar uzvratio je kako ga nije briga kako je netko došao do informacija, već jesu li one točne.

- Zbog toga sam zatražio od državnih organa da provjere navode iz izvješća, jer ako su makar neki od navoda točni, to je dovoljno za prekid ugovora pa i kaznenu odgovornost. Nadležni organi dobro razlikuju grešku od namjere – ustvrdio je Berket još jednom ponovivši ako je izvješće točno da Čarobni pianino nema više što tražiti u kaštelima, a ako nije točno da će Uprava Čarobnog pianina biti čista i bez brige.


Josip Berket

Sasso: Branimo se, a ne znamo od čega

Osnivačica i vlasnica Čarobnog pianina Virna Sasso konstatirala je da se izvješće ne može temeljiti na čula-rekla-kazala te kako je vidljiva želja da se Čarobnom pianinu dokaže sve što stoji u izvješću.

- Greške su moguće, jer tko radi taj i griješi, ali svako malo se branimo, a od čega se branimo, ne znam. Ovo traje predugo... radimo u 6 lokalnih samouprava i imali smo nekih problema, ali sve se to u kratko vremena riješilo. Ovo u Kaštelima traje predugo, stvara se osjećaj nesigurnosti i strah kod djelatnika. Dovedite inspekcije i nek utvrde kako se radi u Čarobnom pianinu – zaključila je Sasso.


Alenka Rokov

O ovoj temi govorila je i Alenka Rokov, podsjetivši vijećnike kako je ona još prošle godine navodila primjere gdje se od Grada naplaćivalo za dijete koje nije pohađalo vrtić. Rokov je u svom govoru, kimanje glave Virne Sasso okarakterizirala ko Svetu Mariju, te ustvrdila da je Sasso „zamračila“ novac.

Kontrolu Čarobnog pianina, ali ne i ostalih vrtića, kritizirao je Branko Radačić, a Karmelo Milanović napomenuo je da se o ovoj temi može razgovarati u dijelu gradskih financija, ali ne i ulaziti u nečije privatna poslovanja.


KOMENTARI:

Stari Komentari (69)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_2206)

  Bravo Nives, samo pazi ona će se čarobno pokušat izvuč

  oko 7 godina prije
 • (Gost_172)

  milanovicu svaka ti cast dobro si reka

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4105)

  Šta će roditelji koji nisu zadovoljni vjeroučiteljicom Vilić? Kome da se mi obratimo treba li i o tome pričati na GV što će se dogoditi ako Vilićku neko prijavi za krivi pedagoški rad za krivi pristup djeci ja jednostAvno nemam izbora ?Ovi iz vrtića mogu bar djecu ispitati bez posljedica a mi roditelji skupa sa našom djecom nažalost moramo Vilićku trpiti.

  oko 7 godina prije
 • goste 4105 (Gost_7224)

  Nisi vrijedan da te itko udostoji odgovorom, sigurno je teško ići kroz život toliko isfrustriran i ljubomoran, a vjerovatno imaš i razloga kad gledaš Nives koja je toliko iznad tebe. Želin ti da se oporaviš

  oko 7 godina prije
 • istina (Gost_8022)

  Koliko sam ja razumija prijava je već išla i zašto se onda pjenit. Istina će se saznat. Ja znam da su žene iz Čarobnog skupljale novce da nadoknade štetu kad je vrtić pokraden da sve ne plate žene iz resnika.Istina je i da ljudi plaćaju ugovor 120 kn i uz to daj za radne listove, za osiguranje, mape, crtančice itd, a računa nema, a ti platiš 300 kn. Svugdi je fiskalizacija osim u Čarobnoga.Novci kojima grad plaća vrtić je naš novac i triba provjeravat i tražit račune.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4221)

  I za moje dijete su trazili potvrdu od doktorice da je dijete bolesno (za 2 mjeseca) a ustvari sam ja ta dva miseca bila na produženom porodiljnom. Izdržali smo 10 dana, s to sve govori, a tete su i dobre kako im je.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3182)

  Goste 4105, može te bit sram kako govoriš o Nives. Ona je krasna osoba i pedagoški radnik. Kako vi uostalom znate kako ona radi u nastavi? Djeca imaju svoje priče, a koliko u njima ima istine to je uvijek pitanje. Lako je kritizirat. Triba doć na na nečije misto i probat radit šta i on ili ona, pa onda pametovat i kritizirat!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3182)

  Nives je također vrlo savjesna vijećnica i može bit na čast gradu i svima nama. Odlično je uočila nepravilnosti i upozorila na njih.<br />Nisu ni svi roditelji cvijeće. Tribaju i njih trpit mnogi pedagoški radnici. Kako problematične roditelje prominit?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2190)

  Svi smo nešto u životu gradili.i sto puta grintali na meštre i tili ih poslat u neku stvar.Gradonaćelniku apsolutno zamjeran i krivim ga za vrtić Maslina.Mudro je bilo nač zajedničku točku s izvođačem a ne postupit po gornjem pravilu.I onda za šlag pričat okolo da nema pinez za završit vrtić a ima pinez za novu tehničku dokumentaciju koja će koštat ništa manje nego 600.00,00 kn. Tu vam je dragi sugrađani problem vrtića i trpanje novaca u privatne žepe. Zato papa moj prijatelju Joško, tvoj Marin s Baletne.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5094)

  Ma ne govori se o vrtiću nego o privatnoj imovini toga vlasnika toga vrtića koji je sve uložija u svoju osobnu imovinu i svoju korist.A prostoru svih Pianininih vrtića bi se dlo govorit, jer ne odgovaraju nikakvim standardima ,a uzto jadne ima djelatnice, grcaju od smanjenih jadnih nazovimo ih plaćama.Dobro da i rade uopće .Sramota .Sve se javno zna al niko ne poduzima ništa .Biće koji sitni lopov ubacuje na svoj računčić koji postotak od dogovora ?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_407)

  [quote name="Gost_2190"]Svi smo nešto u životu gradili.i sto puta grintali na meštre i tili ih poslat u neku stvar.Gradonaćelniku apsolutno zamjeran i krivim ga za vrtić Maslina.Mudro je bilo nač zajedničku točku s izvođačem a ne postupit po gornjem pravilu.I onda za šlag pričat okolo da nema pinez za završit vrtić a ima pinez za novu tehničku dokumentaciju koja će koštat ništa manje nego 600.00,00 kn. Tu vam je dragi sugrađani problem vrtića i trpanje novaca u privatne žepe. Zato papa moj prijatelju Joško, tvoj Marin s Baletne.[/quote]<br />Zna se da hdz preko županije stopira sve Berketove projekte koje je čovjek nasljedio da nastavi sa njima,ili ih započme.Ovaj potez zaslužuje svaku pohvalu,ovo se je trebalo i ranije provjeriti,kad se radi o ovako velikim iznosima normalno je da se traži uvid u trošenje jer je to namjenski novac za rad i funkcioniranje odgojnih ustanova i one su u nadležnosti grada<br />.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1111)

  draga gospodjo sasso, u nijednom trenutku niste obrazlozili apsolutno nista, najbitnije pitanje je kako ste dopustili da se na popisu budu djeca koja nisu u vasem vrticu, dijete koje ide u split i od kojeg ste uzimali duplo novaca?? prijetite odgojiteljima i kad place kasne znate rec da grad nije uplatio nista za radnike...a toliko ste zamracili... isreno se nadam da ce vas financijska dobro prodrmat jer vampedagoska ne moze nista...oni su se oglusili na prijave koje su isle njima...a svi znamo da ste sa njima jako bliski... zelim vam da jos neko vrijeme spavate dobro sami sa sobom, uskoro cete i celiju dijelit, mozda i sa ravnateljicom...a saznat ce se sve... vas hladan stav nije nista drugo nego losa gluma...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1111)

  i, uspit, kako govor niste zapoceli s onom vasom siroj javnosti poznatoj: "ja sam zasticena kao licki medo, meni niko nista ne moze"?? pali su i pametniji od vas...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1111)

  [quote name="Gost_2206"]Bravo Nives, samo pazi ona će se čarobno pokušat izvuč[/quote]<br /><br />samo neka kojoj ne pukne film, onda joj nema izvlacenja...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4956)

  Ja bi samo dodala, kako mama 3 djece koji pohađaju Pianino... Tete u vrtiću su najbolje tete na svitu, toliko se trude oko djece, prave ručno didaktičke igrače, prave im lutke, šivaju ih kući...crtaju sa djecom, pričaju im priče, moja djeca dolaze iz vrtića sa pjesmicama, pričama, doživljajima...svaka čast tetama...obzirom pod kolikim mobingom rade i kako im se prijeti, kakve ugovore potpisivaju i kako im se ne produžavaju ugovori bez razloga i dobivaju otkaze, to je sramota. I onda Virna onako nastupi na GV...jadnica. Dobro je netko komentirao, treba grad preuzeti vrtiće, a Virnu izbaciti.. pozdrav tetama od mame...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2190)

  Dok je Ante Marušić bio u državnom inspektoratu rad Marine Kaštela korištenje gradskog zemljišta za parking i slične prljavštine kao i pinezi primljeni za teren kod ambulante u Gomilici vladajuča garnitura šuti Alenka, Nives i ostali. Dok je BRZOVIĆ I MAGLICA PRIMALI 8000,00 KN MJESEEĆNA ZA NIŠTA PO UGOVORU O DJELU ITD ITD TADA STE SVI ŠUTILI.SRAM VAS SVIH BILO , DAO SAM VAM GLAS A OVI PUT NEČETE DOBIT.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5170)

  jeftini predizborni trikovi sad su puni brige za grad i financije <br />jadno i otuzno

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1236)

  Nives, jeli to ona šta se pridomislila kod proračuna???

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3041)

  Triba ovaj slučaj dignit na višu razinu jer je poznato da pedagoške inspekcije pogoduju ravnateljicama, ruka , ruku.<br />Evo, friški primjer, akcija mama mia, ovde bi moglo bit vladarice mia!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6237)

  [quote name="Gost_4105"]Šta će roditelji koji nisu zadovoljni vjeroučiteljicom Vilić? Kome da se mi obratimo treba li i o tome pričati na GV što će se dogoditi ako Vilićku neko prijavi za krivi pedagoški rad za krivi pristup djeci ja jednostAvno nemam izbora ?Ovi iz vrtića mogu bar djecu ispitati bez posljedica a mi roditelji skupa sa našom djecom nažalost moramo Vilićku trpiti.[/quote]<br /><br />najbolje ti je da ti odgajaš dicu u vrtiću.šta radiš doma.prije su roditelji radili po smjenama u tvornicama a dicu davale čuvat babama i ženama pa su dica bila bolja nego danas kad matere u večini ne rade ali imaju "posla" po štekatima i trg. centrima.triba bit s dicon a ne prijama

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9100)

  Ne znam što više reći o ovom slučaju, i prošle godine u isto doba smo pričali o ovom vrticu, roditelji su sa pravom ogorčeni i ljutiti ali sve je to mrtvo slovo na papiru jer je i dalje sve po starom, gradonačelinik i ravnateljica se prepucavaju,G. Berket koliko ste subvecionirali doticni vrtic mogli ste otvoriti vrtic u Štafiliću i jos nekoliko u vlasnistvu grada, ovome se MORA STATI NA KRAJ...RODITELJI POBUNITE SE...RADI SE O VAŠOJ DJECI!!!! A DOTIČNA RAVNATELJICA JE POZNATA DA JE GDJE GOD U KOJOJ OPCINI OTVORI VRTIC NEKI ĐUMBUS ALI OČITO DA ONA IMA JAKO ZALEĐE KADA TO PROLAZI NEZAPAŽENO...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3041)

  I Ivo je mislija da je vječan, pa se pokazalo da ipak nije. Roditelji plaćaju usluge vrtića,plaćaju građani koji i nemaju djecu u vrtiću, u pitanju su djeca, budućnost svih nas, zato roditelji MORAJU preuzeti i SVOJ dio odgovornosti,a to je DJELOVATI. Niz je mogućnosti, traženje razgovora s nadležnima, pisanje peticije, traženje pomoći na višoj razini, mediji, itd.!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5170)

  vasi nasi tako ce ti i bit na izborima

  oko 7 godina prije
 • (Gost_407)

  Tražilo se je pomoć nadležnih inspekcija i ljudi su došli u objekte više puta.Jednostavno se izvuče jer je dokumentaciju uskladila sa pedagoškim standardom,ima imena odgojiteljica na imenicima i dnevnicima-a kad iste inspekcija ne nađe na radnim mjestima jer rade u drugom objektu koji je još više napučeni djecom,ili je pak žena na porodilnom,bolovanju,godišnjem-ONA IM POKAŽE UGOVORE O RADU I NE MOGU JOJ NIŠTA-ali isto tako vide da djeca dolaze smjenski što se ne smije zakonom o predškolskom odgoju,jer u uru oko 12:30-13h bude duplo i više djece u sobi od pedagoškoga standarda.Višak djece u jaslicama i 10satnom programu GRADUpravda kroz 5satne programe,ali inspekciji to ne smije.Što su žene prošle to je za snimanje odličnog dokumentarca sad kad uđemo u eu,tako da se nauče institucije kako se boriti protiv kriminala i korupcije-jer je očito da netko briše prijave,stopira prijave... i zaključke inspekcije koja je izlazila dosad na teren.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_407)

  Brišete komentare ali doći će se do Ip obrazaca na ovaj ili onaj način.Sramota

  oko 7 godina prije
 • (Gost_407)

  Kad žene u objektima inspekcija ne nađe na radnom mjestu gdje se vode na rade-znači imena njihova su na imenicima,dnevnicima....ona pravda inspekciji njihovim ugovorima o radu-a žene su na bolovanju,godišnjem,na porodilnom,u drugom objektu jer je ona tako odlučila iz viših interesa.Znači sa IP OBRASCOM GRAD BI IMAO PRAVI UVID I NIKAKO DRUGAČIJE JER JE SVE NAŠTIMANO NA PAPIRIMA-A VAMA TREBAJU MATERIJALNI DOKAZI,A NE REKLA-KAZALA!!!I OVO OBRIŠITE ŠTO PRIJE!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4436)

  Oni koji brane ono šta je van zakona, umišani su isto tako u korupciju, illi su imali korist, ili imaju,pa sa moraju šutit jer su imali korist od svega. Ne govorin samo o ovom vrtići nego o svemu šta nevalja u kaštelima i šire.Jedni branu druge jer su svi umišani i svi su dobili svoj dio kolača.Glas ili novce svejedno.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5170)

  ja sam žena i glasajte za mene <br />jel to, jadno ako je ovo sve skupa predizborna kampanja

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2095)

  Ako misle na izbore, onda pod hitno bi bilo otkazat Pianinu i sve stavit pod gradske vrtiće!!! Onaj tko to pokrene može računat na dobar broj glasova roditelja, dida i baba jer smo ogorčeni na ovakav dugogodišnji odnos prema vrtićkoj djeci!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_123)

  Ne znam sta bi mi roditelji mogli napraviti da se nesto promijeni...kome se obratiti?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9121)

  [quote name="Gost_123"]Ne znam sta bi mi roditelji mogli napraviti da se nesto promijeni...kome se obratiti?[/quote]<br /><br />pa gradu, vijećnici Vilić, jer ona se zauzela za te nepravilnosti

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1640)

  [quote name="Gost_9121"][quote name="Gost_123"]Ne znam sta bi mi roditelji mogli napraviti da se nesto promijeni...kome se obratiti?[/quote]<br /><br />pa gradu, vijećnici Vilić, jer ona se zauzela za te nepravilnosti[/quote]<br />http://www.dorh.hr/KontaktiSGradanima Evo najispravnije i najažurnije bi se riješilo preko njih

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3906)

  Kad će rezultati upisa u gradske vrtiće, zna li ko?

  oko 7 godina prije
 • usput (Gost_2207)

  ovdje nema puno komentara po pitanju kritika pojedinih vječnika koji su u koaliciji s berketom,pitam se dali je moguće da vi sada najviše kritika šaljete prema berketu a non stop ste dizali ruke iako ste znali da niste u pravu to posebno se obračam vama iz sdp jer nemogu zamjerit berketovim vjećnicima zato što brane svoj položaj,ali isto moram napomenuti da u par navrata njegovi pojedini vječnici su javno glasali protiv nekih odluka berketa.Ali sve skupa gledajući ove 4 godine je sramotno diskutirat jer toliko je nemara ,nerada i neznanja došlo u ovaj grad otkada su ova gospoda na vlasti,ukratko ajme nama,zato vas molim da se sada ne vadite kao da je samo jedan krivac ne gospodo jer ste vi cijelo vrijeme dizali ruke za berketa, znaći nema nikakvog opravdanja prema građanima kaštela.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9906)

  Je, moj 2207,samo ti zazivaj svoj Kradeze jerbo su se tolike liposti dogodile u 19 godin njiove vladavine da smo ih se pravo zaželili!? Bilo ko da dođe na vlast ne more napravit veći zala ovoj jadnoj zemlji, ni Turci je nisu ovoliko osiromašili!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2340)

  19 godina jednih, 4 godine drugih, niko ništa nije napravija. Ka da se dodavaju balunon petkom popodne a ne da vode grad.<br />za pianino neman riči, pari mi se da ne znamo ni po mise šta se tamo dešava.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5355)

  http://bib.irb.hr/prikazi-rad?rad=603675 evo vidite kako ruka ruku mije.Maja Ljubetić inače supervizor dotičnog vrtića,sve ove godine je na papiru bila pedagog vrtića-a u vrtiće je dolazila samo da bi skupljala materijale za svoje knjige,okupljala odgojiteljice na svoja izlaganja,te je dolazila po naputku uprave vrtića i zastrašivala radnice da su nesposobne-koje je trebala štititi i boriti se za struku-VIDITE TVRTKU KOJA JE IZDALA OVU NJENU KNJIGU IZA TOGA STOJI SASSO.Nomen Nostrum Mudnić d.o.o.Ja više ne radim u firmi jer nisam imala nikoga iz grada da stoji iza mene i štiti me.

  oko 7 godina prije
 • istina (Gost_4241)

  Svakome je doša kraj pa će i njima, jedino bi se vlasnica mogla izvuč na račun ravnateljice jer je ipak ravnateljica odgovorna , a ova se može uvik pravit da nije znala za njenu muljažu.Zato Dea čuvaj leđa, apogotovo od onih koje su ti držale stranu! :-x

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3153)

  Svaka cast tetama Carobnog pianina..pogotovo sve pohvale tetama koje rade na Resniku, sta imaju zivaca i strpljenja za svu onu dicu a pogotovo za njihove roditelje!! teze je radit s njima nego sa dicom!! moze vas bit sram sve koji pisete nesto protiv njih, ipak one provedu veci dio dana s vasom dicom nego vi sami!! ja sam prezadovoljan!! hvala

  oko 7 godina prije
 • (Gost_110)

  tim modernim mamicama koje ne rade apsolutno nista u zivotu niko ne moze udovoljit

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1110)

  jednom sam vidija jednu tetu koja je išla u taj vrtić raditi i srela moju ženu.ova je samo pitala,ideš radit?ova reče idem.pa se rasplače.pita žena,šta je boli li te šta.ma nije,problemi na poslu,svašta nešto.poznajemo ih skoro sve,svaka teta,svoja priča.dali smo dite nepoznatim ženama u gradski vrtić,nismo tili ženinim prijateljicama.<br /><br />maaaslinaaa je neeeeobranaaaa,<br />a čepuša se na sve straneeee,<br />mobinga,i,ljudske bijede svuda,<br />samo dica nayebašeeee...tra la la...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2238)

  asti sto vidi vidi još pikantrerija čarobno

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4211)

  Kad čitam ove komentare, vidim samo masu svita šta ima i previše slobodnog vrimena... Radim u Čarobnom i da mi nije ok ne bi tu ni bila, govorite o mobingu kao da smo sve mi koje radimo posao koji volimo praktički "ograničene", pa da se ne bi znale izboriti za neka svoja prava... Radimo posao za koji smo se školovale i guštamo u tome svaki dan, svugdje ima stvari koje bi čovik htio promijeniti, poboljšati, pa tako i tu, ali jedno je sigurno, djeca su najvažnija. Meni sve ovo izgleda kao neki osobni motivi napada, povrh onih predizbornih, neka osobna netrpeljivost i skupljanje bodova i obećanja, obećanja.... To su gluposti, neka netko već jednom počne razmišljati na način da u današnje vrime kad svako malo netko ostane bez posla, postoji firma koja daje posao priko 100 ljudi, i moje dite ima šta mu treba jer upravo ta firma mi daje plaću, a isto tako moje dite ima i zadovoljnu mamu jer svaki dan iden radit posao koji volim... Zato usporite malo, jer najlakše je napadat u čoporu!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4211)

  Isto tako, i ja sam da se radi po pravilima, da sve bude na svom mistu, ali i meni prvoj dogodit će se da pogriješim koliko se god trudila,onda se vratiš malo u rikverc,pokušaš to popraviti, a ako ne uspiješ, naučiš iz toga i idemo dalje.To da li netko ima kuću sa bazenom ili bez bazena, uopće me ne zanima,meni je najvažnije da radim što volim i za to bivam plaćena na vrijeme,a ne kao jadni svit što po 8 miseci radi bez ijedne kune.A isto tako ne bi trebalo ni vas zanimati,svit bi više trebao gledati smeće prid svojim vratima, a ne tražit pred tuđim...Ne vjerujem da će Čarobni nestati kako bi neki htjeli jer ima previše motiviranih radnika koji ga drže, a to da nema nezadovoljnih, toga ima uvik... Isto kao što ima i onih koji bi smjenu odsjedili, a primali plaće.To je na njihovu dušu i ti su obično najglasniji kad treba ukazati prstom na nekoga.I nemojte sad reć da pišem ovo jer sam žrtva mobinga-ovako u ove ure prije posla, pod imenom Gost :)))) Lipi pozdrav! Teta

  oko 7 godina prije
 • za tetu (Gost_5183)

  Draga tetice očito ne možeš spavat jer te straj šta će se sve otkrit. Svjesna si kolika je marčapija ili si ti jedna od onih koja je potpisala lažni ugovor. Najgore je kad je čovik u fazi pa šta neka se krede samo da se radi.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6219)

  NA DANAŠNJI DAN JE ROĐEN ALBERT EINSTEIN koji je rekao mudru izreku NE ČINITE NIKADA NIŠTA PROTIV SVOJE SAVJESTI,MAKAR TO OD VAS I DRŽAVA TRAŽILA.Da teta,očito mnoge tete iz Pianina imaju slobodnoga vremena kad je ovoliko komentara...naravno da svaka ide na posao,pa tko ih je dosad pitao-alo žene kako ste,kako vam je,treba li vam šta-muči i radi-to je slika poslovanja u većini firma.Samo ovdje je slučaj da se radi o djeci.Spominješ pravila-jesi li svjesna šta ti je uprava radila?!Ako nisi pogledaj video,pa još jednom,ako nisi ništa dosad shvaćala pa od šoka ne možeš doći sebi i shvatiti i prihvatiti istinu.Sasso je svjesno ugrozila tvoj posao i posao svih tvojih kolegica,inače ne bi išla ovako daleko i nabila rogove gradu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5705)

  [quote name="Gost_5183"]Draga tetice očito ne možeš spavat jer te straj šta će se sve otkrit. Svjesna si kolika je marčapija ili si ti jedna od onih koja je potpisala lažni ugovor. Najgore je kad je čovik u fazi pa šta neka se krede samo da se radi.[/quote]<br />ili ti saso upisala dite a doma ti ga muž ćuva a vas dvi dilite novce koje grad daje za tvoje dite može bit i to lako jer vas je puno šta ste skupa sa svojon ravnateljicon to napravile odgovarat će te i vi i ona

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3131)

  [quote name="Gost_1110"]jednom sam vidija jednu tetu koja je išla u taj vrtić raditi i srela moju ženu.ova je samo pitala,ideš radit?ova reče idem.pa se rasplače.pita žena,šta je boli li te šta.ma nije,problemi na poslu,svašta nešto.poznajemo ih skoro sve,svaka teta,svoja priča.dali smo dite nepoznatim ženama u gradski vrtić,nismo tili ženinim prijateljicama.<br /><br />maaaslinaaa je neeeeobranaaaa,<br />a čepuša se na sve straneeee,<br />mobinga,i,ljudske bijede svuda,<br />samo dica nayebašeeee...tra la la...[/quote]<br /><br /><br />hahahahahahahahahahahaha

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9154)

  [quote name="Gost_4211"]Kad čitam ove komentare, vidim samo masu svita šta ima i previše slobodnog vrimena... Radim u Čarobnom i da mi nije ok ne bi tu ni bila, govorite o mobingu kao da smo sve mi koje radimo posao koji volimo praktički "ograničene", pa da se ne bi znale izboriti za neka svoja prava... [/quote]<br />I kurbetine rade pa se ne mogu izborit za svoja prava. I upravo one su dokaz da se može pošteno radit i posal koji ne voliš...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9104)

  roditelji obratite se uskoku i brzo ce nas licki medo u remetinac

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij