hren

NASTAVAK 54. SJEDNICE
U nastavku pretposljednje sjednice Gradskog vijeća Kaštela u ovom sazivu, koja je završena sinoć, vijećnici nisu usvojili Izvješće o radu gradonačelnika Josipa Berketa, kao ni Izvješće o realizaciji gradskog proračuna za prošlu godinu.

Iako nije bilo veće rasprave, izvješće o radu gradonačelnika Berketa nije dobilo potrebnu većinu zbog izostanka nekolicine vijećnika s Berketove nezavisne liste, kao i suzdržanih glasova vijećnika iz SDP-a. Vijećnici HDZ-a, kao i tijekom cijelog četverogodišnjeg mandata, glasali su protiv.

Kaštelanski vijećnici nisu se složili s prijedlogom nezavisnog vijećnika Stjepana Maglice o ukidanju Odluke o premještanju nepropisno parkiranih vozila pa će pauk služba tvrtke TIM Kaštela i dalje nastaviti svoj rad.


Stjepan Maglica

Maglica je u svom obrazloženju naveo da se radi o nezahvalnoj temi, ali su vijećnici dužni štititi interese građana, a upravo građani nisu zadovoljni radom pauk službe. No većina ostalih vijećnika imala je stav kako je u ovom trenutku nemoguće postojeću Odluku ukinuti jer bi grad u slijedećem razdoblju funkcionirao bez pauk službe, koja je civilizacijsko pitanje. Eventualno ukidanje postojeće Odluke i donošenje nove, prema mišljenju većine, treba ostaviti za vrijeme kada će Gradsko vijeće normalno funkcionirati, budući da je do kraja mandata ovih vijećnika ostao tek jedan dan.

U isto vrijeme, vijećnici su usvojili Odluku o parkingu, po kojoj će grad Kaštela dobiti, kao i drugi veći gradovi, prva parking mjesta s naplatom.

Nedavno donesene izmjene odluke o autotaxi prijevozu, na sjednici u utorak proširene su za još poneke izmjene, uglavnom predložene od strane liberala Branka Radačića.

Dodjeljeni prostori

Vijećnici su usvojili i odluke prema kojima će se gradski prostori dati na korištenje udrugama i institucijama, bez naknade. Tako će dječji dom Maestral 10 godina koristiti stan u ulici Hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću, udruga Naša dica i udruga roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja dobili su na pet godina prostor na Valovom igralištu, Hrvatska gorska služba spašavanja koristit će se prostorom u vlasništvu grada iza trgovine Konzuma u Kaštel Lukšiću na razdoblje od 10 godina, veslačkom klubu Marina Kaštela dodjeljena je zgrada na Polantani u Kaštel Kambelovcu na period od 10 godina, udruga Bijaći godinu dana će koristiti prostor u dvorcu Vitturi, Torcidi Donja Kaštela dodjeljen je prostor u Kaštel Novom na godinu dana, a Muzeju Grada Kaštela prostor u Nadbiskupovoj palači u Kaštel Sućurcu na period od pet godina.

Prema odluci vijećnika ulica Braska Peca I u Sućurcu zvati će se Braska Peca. Ulica Braska Peca II nosit će naziv Ulica dr. Antona Kovača, a ulica Braska Peca III nosit će ime Ulica Hrvatskog nogometnog kluba Jadran.


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_5170)

  ronald rejo ha,ha,ha..... :cry: tema taksi obvezno pogledati video prilog ha,ha,ha...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1219)

  neka pauka,još bi više volija da svraća u ulicu poviše ribole u kambelovcu

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4207)

  Zašto ne diže aute isprid CB Čarlija u Starom?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5150)

  Namju oni muda za ukinuti odluku o Pauk službi .

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9235)

  ma koje civilizacijsko pitanje, pitanje je osobne kulture parkiranja po cesti da ne mogu proc ni dica ni biciklisti ni kolica...sramite se da ne mozete ukinit ovakvu odluku i onda ce te govorit o dobrobiti ovoga grada i njegovih gradana...zalosno

  oko 7 godina prije
 • (Gost_108)

  Pauk Kaštela=mito i korupcija

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2760)

  Slažem se s gostom 108. Normalno funkcioniranje (koje,općeniti, ne poznaju Kaštela kao ni cila RH) bi bilo da se osiguraju parking mista a onda dižu nepropisno parkirana. Pa tako, kako se u komunističko vrime gasila struja crkvama za vrime blagdana, ove godine je pauk služba za vrime Uskrsnih blagdana izbeziumljeno ljudima kupila auta dok su bili na misi.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3239)

  znaci kada je uskrs i nemas love uđes u banku i kazes uskr je vi imate para daje love..... prekrsaj je preksjalj nije nama niko kriv sta smo mi divlji narod

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6150)

  maglica samo iskace iz pasteta

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij