hren

DONOSI LI ODLUKU ZRAČNA LUKA ILI GRAD
Da je taksi prijevoz u Kaštelima zahtjevna i komplicirana tema, pokazuje i podatak da se na sjednici Gradskog vijeća u utorak, čak 70 minuta raspravljalo i odlučivalo o nekoliko amandmana na Odluku o taksi prijevozu.

Liberal Branko Radačić podnio je nekoliko amandmana, ustvrdivši da su se pri donošenju Odluke na jednoj od prethodnih sjednica, potkrale neke greške te da neke odredbe, iako prihvaćene, nisu našle svoje mjesto u Odluci.


Branko Radačić

Na sjednici je nazočio i predsjednik sekcije taksi prijevoznika Zlatko Filipović, koji je svojim objašnjenjima trebao vijećnicima pobliže objasniti primjenu nekih odredbi u praksi.

U tome je djelomično uspio, ali je više uspio doći u povremene konflikte s pročelnikom Ronaldom Rejom, koji je zagovaratelj liberalizacije broja izdanih dozvola za taksi prijevoz. Tako je na temi o cijenama taksi usluga, Rejo konstatirao da Grad ne određuje cijenu, već maksimalnu granicu cijene, a na taksistima je da sami odrede istu, u okvirima do maksimalne granice.

Rejo: Radi li se o "kartelskom" sporazumu?

Kada je Filipović izjavio da taksisti primjenjuju neke odredbe povoljnije nego je Grad to Odlukom donio, Rejo je još jednom napomenuo da Grad nigdje ne govori o najnižoj cijeni, najmanjem broju prtljage ili obaveznom naplaćivanju u vrijeme praznika, već da je Grad stvorio mogućnosti.

- Kad ste tako velikodušni, onda vozite besplatno, to vam nitko ne brani – poručio je Rejo te ustvrdio da se jedinstvena cijena taksi usluga unutar sekcije, za koju je Filipović izjavio da je uvjetovana od Zračne luke Kaštela, svojevrsni kartelski sporazum te kao takav podložan i zakonskim mjerama.


Ronald Rejo

- Odluku u kojoj bi cijene bile striktno utvrđene, Agencija za tržišno natjecanje odmah bi stavila izvan snage – zaključio je Rejo.

Među usvojenim izmjenama Odluke o taksi prijevozu, među kriterije za dobivanje dozvole uvrstit će se, na prijedlog Nives Vilić, i kriterij o tome da je taksi djelatnost jedina djelatnost kojom će se taksist baviti. Uveden je i intervju pri dobivanju dozvole, iako je pročelnik Rejo bio protiv toga, smatrajući da postoje dovoljno dobri kriteriji, a da će intervju donijeti samo subjektivna mišljenja. Budući taksisti morati će dostaviti i potvrdu kako nemaju dugovanja prema Gradu Kaštela.

Većini rasprave i odlučivanja nije nazočio SDP-ovac Dražen Đaković, koji je na početku ove točke dnevnog reda iznio svoje nezadovoljstvo načinom kako se predaju amandmani, zbog čega vijećnici ponekad niti ne znaju za što glasuju i o čemu odlučuju, nakon čega je napustio sjednicu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_3222)

  A isto tako mora bit jeftin i dostupan mnoštvu kao i u Drgim većim gradovima.Cijene su pretjerane i nedostupne.Pa bi i mlade po klubovima sa promilima mogli dovest za male novce doma.Ali to odg. državi jer bolje da ih uhvate u svojim autima i naplate debelu kaznu ,jer bože moj, sve za proračun,tj sve za plaće za puste javne djelatnike koji sjede u kancelarijama i ne upale ni kompjutor za cijelo radno vrijeme,dok na drugu stranu mi crvi radimo isto kao i robovi za smanjenu plaću ako se to može i nazvat plaćom.Crkotinu,pod šefovima koji obavljaju spizu, vode dicu na aktivnost itd itd....Sve za vrime "radnog vrimena".Napominjem previše su šefčići digli repicu ,jer dozvoljen im je.Ako radimo radimo svi.A ne neki krvavo, a s druge strane te lopove gledamo oko sebe koji vrše mobinge razne vrste i niiiišta ne taknu.Ma ko im je to dozvolija.Triba šefove kontrolirat.Radnik , danas krvavo radi.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1297)

  Oli smo u komunizmu pa češ im naređivat ča radu. Očedu li smit držat kokoše i koliko komada jer je i to djelatnost ča ima zaradu.Dobro je reka pok. prč :a ludo ga grada........

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4236)

  kad će vise cameo doc u kastila ,sta ovi rade su nebuloze.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9154)

  Odgovara: # 304853

  Ako ne žele da im se utječe na rad i cijenu, onda ne moraju biti predmet vlasti kao komunalno poduzeće. A to onda znači liberalizaciju tržišta: nema ograničenja broja izdanih potvrda za rad, može vozit ko oće (uz ispunjenje općih uvjeta za obavljanje djelatnosti). Ali oni to neće jer onda ne mogu zayebavat i šefa i stanicu: visoke cijene, sididu 7 uri a vozu uru, bez alata i zanata, često i polupismeni i neodgojeni seljačine od polovnoga auta koji ne vridi priko 10 iljad euri činidu se biznismeni koji od sidenja ranu četvoro. I tako građanin od njih nema ama nikakve koristi, pa se stvarno može potaknit konkurenciju.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij