BOŽIĆNICE ONIMA S NISKIM MIROVINAMA
Prema odluci vijećnika na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, umirovljenici s prebivalištem u Kaštelima, koji imaju niže mirovine i ove će godine dobiti Božićnicu u obliku bona za kupovinu u jednom od kaštelanskih trgovačkih lanaca, Tommyju i Riboli.

Umirovljenici, koji primaju mirovine u visini do 2 tisuće kune primit će bon u vrijednosti od 200 kuna, dok će umirovljenici s mirovinama između 2 i 4 tisuće kuna dobiti bon u vrijednosti od 100 kuna.
Visina Božićnice ovog puta nije bila tema rasprave na sjednici, već se rasprava vodila o tome jeli umirovljenicima bolje dati gotovinu ili bonove, a SDP-ovac Dražen Đaković pitao je kako je odlučeno s kojim trgovinama sklopiti ugovor o ovakvom načinu isplate.

Kako je kazao pročelnik Anđelko Drnasin, u ovom trenutku Grad nema dovoljno novca za isplatu u gotovini, a s kojim će se trgovačkim tvrtkama raditi odlučeno je na osnovu činjenice da se radi ili o kaštelanskoj tvrtki ili tvrtki koja je prošle godine pokazala pozitivnu praksu, odnosno umanjila ukupan račun prema Gradu. Ovakvi vidovi suradnje ne podliježu zakonu o postupku javne nabave, naglašeno je na vijeću.

Vijećnici su odlučili i da roditelji poginulih branitelja, kao i u prethodnim godinama, dobiju 500 kuna Božićnice.

Novi način sufinanciranja autobusnih karata

Na sjednici Gradskog vijeća utvrđeno je i da će Kaštelani, stariji od 65 godina, u slijedećoj godini imati pravo na subvenciju troškova javnog prijevoza. Tako će starije osobe koje koriste javni prijevoz, autobusnu kartu u jednom smjeru kroz Kaštela, plaćati 2 kune, dok će ostatak cijene sufinancirati Grad Kaštela. Tehničke pojedinosti ovakve provedbe bit će utvrđene naknadno i pojašnjene građanima.
Primjedbu je na ovaj prijedlog imala tek Berketova vijećnica Marinka Parčina, koja je upozorila da se pri donošenju odluke trebalo voditi računa o visini mirovina, jer nije isto plaćati 2 kune kartu onome s mirovinom od 2 tisuće kuna u odnosu na umirovljenike s mirovinom od 5 tisuća kuna.

Na ovoj sjednici usvojena je i Mreža dječjih vrtića za ovu pedagošku godinu, kao i prijedlog da Grad Kaštela sudjeluje u osnivanju lokalne akcijske grupe Kamen i more, zajedno s općinama Lećevica, Prgomet, Primorski Dolac, Marina, Seget i Okrug te gradom Trogirom.

O Ovim temama pogledajte u snimci Gradskog vijeća od  10:30 minute…


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_2210)

  Hvala za 100-200 kuna za umirovljenike mada nije pošteno sve ove godine da se tako djeli Ranon zoron će doć oni koji primaju njemačke mirovine a i naše ,znam obitelj koja prima 14000 kn i smije se kad dobije božićnicu al pitam se uime mnogih poput mene koja imam 26 god. staža i prijavljujem se na biro dali meni BOŽIĆ dolazi -od koga da ja očekujem božićnicu
  Hvala svim dosadašnjim gradskim ocima šta su mislili na ovakvu skupinu ljudi NEKE IM JE SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8168)

  ja svake godine preko portala ukazujem na vaš problem.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_538)

  šta je sa božičnicama osobama koje primaju osobnu invalidninu i to su jedina primanja maksimalno iznose 1250 kn. njih nema nigdi za ništa žto se daje, a oni koji imaju mirovine 2000 kn i do 4000kn imaju i stanove a velik broj i kuće.
  nije pravedno , treba preispitati jer ima još vremena do Božića

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8627)

  A šta je sa nezaposlenima????

  oko 4 godina prije
 • hajduk (Gost_5109)

  a kad ce bit

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6244)

  Koja jin je to mriža vrtića kad se Maslina ne otvara 10tak godin, a neki su prid zatvaranjen, jedino privatnica širi mrižu, a opet svi oće u gradski vrtić. To mu ga dođe ka ringe, ringe, raja,...

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6032)

  6244 otvori ti svoj pa nan cuvaj dicu

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7226)

  Kad dide i babe, matere i čaće desetljećima uplaćuju poreze i prireze jednome gradu onda je najmanje šta bi on triba učinit otvorit vrtić koji je sagrađen, a zjapi prazan radi nečije nesposobnost, propada, a moje će dite koje je u njega bilo davno upisano uskoro u srednju školu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5733)

  Rekli su biće za novu godinu, ma jema godin, 2013.,2014.,2015.,...........

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8613)

  rakli su i za male skole 2013,2012,2011.......

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7865)

  Ma,koja pronicljivost i originalnost iz kužine, zna se!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4229)

  koja je dosad bila kuzina

  oko 4 godina prije
 • val (Gost_114)

  sve je to ok a sta je sa nezaposlenima u kastelima u gradu splitu dobiju bar po 100 kuna koja je razlika imedju splicana i kastelana.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara