hren
 

USVOJENA IZVJEŠĆA O RADU GRADONAČELNIKA I IZVRŠENJU PRORAČUNA
Prihodovna strana gradskog proračuna za 2013. godinu iznosila je 20 posto više nego godinu ranije, a rashodi su bili za 12 posto veći nego u 2012. godini, kazao je na ovoj sjednici gradskog vijeća pročelnik Anđelko Drnasin, objašnjavajući izvješće o realizaciji proračuna, za čije je usvajanje glasala većina vijećnika.

Tako su prihodi iznosili 119 milijuna, a njihovo povećanje ostvareno je kroz povećanje sredstava od komunalne naknade, komunalnog doprinosa i pomoći iz drugih proračuna, dok su porezni prihod i ostali prihodi ostali na razini prošlogodišnjih.

Rashodi su iznosili 107 milijuna kuna, a među smanjenim rashodima su i rashodi za potrošnju električne energije, vode i sl. Sredstva za plaće su 7 posto više nego prošle godine, no plaće nisu povećavane, već se to povećanje odnosi na djelatnike na sezonskim poslovima.


Anđelko Drnasin

- U ovom trenutku Grad ima 95 zaposlenika, što je najveći broj zaposlenih, no do tolikog broja se došlo jer su neki djelatnici priključeni Vlastitom komunalnom pogonu, a privremeno je zaposleno i nekoliko zaposlenika na izdavanjima građevinskih dozvola pri legalizaciji – kazao je Drnasin.

U trenutku glasanja jedini nazočni SDP-ov vijećnik Filip Plećaš pri ovom glasanju ostao je suzdržan.

Glavno pitanje EU fondovi

Vijećnici su, sa suzdržanim glasovima SDP-a,  usvojili i izvješća pročelnika Antonija Bartulovića o izvršenju programa građenja i održavanja komunalne infrastrukture na području Kaštela, kao i izvješće o radu gradonačelnika Ivana Udovičića, u zadnjih šest mjeseci prošle godine.

U svom izvješću Udovičić je naveo planirane i realizirane projekte, dogovore, protokolarne obveze i sve ostalo što spada u djelokrug rada gradonačelnika. Vijećnici Marinka Parčina i Ivan Kovač s Berketove liste te SDP-ovac Dražen Đaković osvrnuli su se ovom prilikom na apliciranje i privlačenje sredstava iz EU fondova. Parčina je uputila kritiku što je do sada iz EU fondova dobiveno tek 20 tisuća kuna, a Đakovića je zanimalo tko se u Gradskoj upravi bavi temom apliciranja sredstava iz EU.

Ivan Udovičić Parčini je odgovorio da su dobivena i sredstva u iznosu od 1.4 milijuna kuna za sanaciju javne rasvjete te da se apliciralo za još neke projekte.

- Aplicirali smo na sve što smo mogli i čekamo rezultate. Još nisu raspisani natječaji za komunalne projekte, no čim se raspišu imat ćemo spremno nekoliko projekata – kazao je Udovičić.

Udovičić je Đakoviću odgovorio kako se EU fondovima bavi Marijana Mišerda, koja je zaposlena još za vrijeme bivše vlasti i da se po potrebi angažiraju dva konzultanta, te kako je 6 osoba, zaposlenika Gradske uprave bilo na dodatnoj edukaciji, kako bi se uključili u apliciranje za sredstva iz EU fondova.

Za usvajanje izvješća gradonačelnika glasali su HDZ-ovci, Berketovi vijećnici bili su suzdržani, dok su SDP-ovci glasali protiv.

Na ovom Vijeću usvojene su i određene izmjene Statuta dječjeg vrtića “Kaštela”, o kojima je govorila ravnateljica Ivanka Vučica.


KOMENTARI:

Stari Komentari (24)

 • (Gost_3188)

  Više su ovi napravili u po godine nego Berket i SDP u 4 godine.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_154)

  A što gđa Parčina nije u svom mandatu ništa napravila ni pripremila ni aplicirala, a sad soli pamet Udovičiću?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6190)

  Za apliciranje u EU fondovima dovedite gosp.Ribića iz HDSSB-a iz Osijeka-čovijek će vam u jedan dan sve potanko objasnit............osim ako je problem što nije član vaših partija???

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5166)

  A to je 0 (nula)!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8215)

  nemos virovat za 10 zaposlenika se poveca grad...od kada je otisa berket

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5107)

  Ko je ovde lud na novoj tv Udovićić smanjijo rashode a sad u izvješću povećani za 12% a plače za 7% ,povećan broj zaposleni.Povećani prihod j4 od legalizacije a i tu im je Ministarstvo uzelo više od 50% jer nisu zaposlili nove ljude a u HDZ u nema ing. građevine oni imaju samo ing zaštita na radu,prometi vatrogastvo.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5835)

  tko je novi zaposlen, molimo imena i prezimena??

  oko 6 godina prije
 • mladi kaštelanin (Gost_6931)

  svaka čast gost 5107, u SD je bio članak o smanjenju troškova grada i gradskog zaduženja sa investicijama iz EU fondova a sada će pokušati novim projektima dobit još sredstava... pa napokon zaposlite ljude spremne na rad i zeljne dokazivanja.. zaposlite mlade ljude a te stare uhljebe koji nemaju sekunde radnog staža u privatnom sektoru pošaljite na burzu....

  oko 6 godina prije
 • Mili Novak! (Gost_9216)

  Koje pitanje:Tko radi na projektima za EU fondove? Lako pitanje, pa gosp. Novak koji je bio na školovanju u Županiji i RERI!
  Puno je naučija i privuka ili povuka!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8186)

  Hoće li Grad organizirat koje predavanje o EU fondovima za poduzetnike?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5190)

  Za poludit od investicija šta ih je povuka Ževrnja, Udovičić, Rere, eto sve cvita u ovome gradu, u županiji, na prvome smo mistu po investicijama i broju zaposlenih, ma koga vi pravite ovcama!?

  oko 6 godina prije
 • jadnicis (Gost_2680)

  šta je sa stanovništvon u okruženju profitabilne željezare jel oni plačaju komunalne naknade i za njih i pomažu gradonaćelniku u šparanju proraćuna ako treba neka povisi naknadu jel prašine ima puno više a možda je i zdrava

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7220)

  Odgovara: # 335960

  novo zaposleni su :ivan parčina sin marka parčine, marina benzon kčer lopova staklenika, zlatko smoljo...itd...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5948)

  goste 722o, hvala na informaciji, zapošljavanje po stranačkom klišeju.Udovičiću, koliko neistine možeš izgovoriti, ajmo ka u Vukovaru, novi izbori.U Kaštelima možda svane "ZORA"

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8188)

  Odgovara: # 335978

  moš mislit!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3757)

  gostu 7220 kad pišete imena i to javno onda napišite istinu te tri osobe koje su primljena na ta radna mjesta su primljeni na 6 miseci ma bar su iz kaštili a ne iz trogira splita ili podstrane gostu 5948 nama je zora osvanula on dana kad smo skinuli berketa i partiu a vi patite

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9091)

  Odgovara: # 335999

  3757, jema bit da je vrhunski magistar ekonomije zaposlija i koga tvoga kad ti je svanilo, a na prozirno opravdavanje odvratnog stranačkog uhljebljivanja, ne triba ni odgovarat. Da na šest miseci...:):):)Zna se!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6335)

  Odgovara: # 335999

  3757, jema bit da je vrhunski magistar ekonomije zaposlija i koga tvoga kad ti je svanilo, a na prozirno opravdavanje odvratnog stranačkog uhljebljivanja, ne triba ni odgovarat. Da na šest miseci...:):):)Zna se!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9885)

  (Gost_5948) U Kaštelima možda svane "ZORA"

  Hrvatska je prepuna beznačajnih desničarskih mikro-stranaka poput ZORA-e koje se nikada neće ni približiti izbornom pragu. Eno ih je Mirela Holy sa ORaH-om pretekla brzinom munje, nije imala vrimena ni žmigavac upalit.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1157)

  Ima li u Kastila ogranak oraha?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7129)

  goste 1157 mislim da se upravo na tome radi- mladi ljudi neopterećeni prošlošću, koji žele ići naprijed mogu se informirati na internetu na stranici ORaH-a pa ako se žele učlanit saznat će kako...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7229)

  Bivša vlast nije ništa pripremila ni prijavila za fondove a kritizira. Gđo Marinka pokrijte se ušima.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_122)

  Čekamo obraćanje velikog brata s petog kata
  šta je on učinija u ovi godinu dana

  oko 6 godina prije
 • Žalost (Gost_148)

  Prema imovini naše zajedničke domovine treba se ponašati kao prema vlastitoj imovini.Tada ne bi bilo stranačkih uhljeba.
  Pod hitno u Hrvatsku treba uvesti izborni zakon da se glasa za osobu , a ne za listu.
  U protivnom, većom brzinom ćemo potonuti, nego što se iti jedna Holly može uspeti.

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij