hren
 

RAD GRADSKIH USTANOVA
Sva izvješća o radu i financijska izvješća gradskih ustanova, vijećnici su usvojili jednoglasno, no unatoč tome u raspravi o radu dječjih vrtića, čulo se i niz primjedbi, posebno onih upućenih od strane SDP-ovca Filipa Plećaša, koji nije prozvao djelatnike i Upravu vrtića, već odnos gradske vlasti prema predškolskom odgoju.

Plećaš je izrazio žaljenje što mu za govornicom odgovara ravnateljica vrtića Ivanka Vučica, a ne gradonačelnik Ivan Udovičić, jer kako kaže, radi se o problemima koji bi se većinom mogli riješiti odlukama gradonačelnika.

- U prošlom sazivu sva su djeca bila upisana, a ove godine ostalo ih je 80-ak neupisanih. Vrtići su poskupili za 20 posto pa plaćamo najvišu cijenu u okruženju. Maslina nikako da se napravi, a iako je najavljeno da će radovi biti gotovi do kraja godine, mislim da to nije moguće. Nisu uređena dugovanja općina u Zagori, koja iznose od milijun do dva milijuna kuna. Vrtići nemaju uporabnu dozvolu pa ne možemo aplicirati za EU fondove za energetsku učinkovitost i materijalne troškove. Grad duguje vrtićima za boravak djece s poteškoćama u razvoju... Uz to obratilo mi se nekoliko roditelja djece s poteškoćama u razvoju, kako njihova djeca nisu upisana, a nema ih ni na listi odbijenih, iako imaju preporuke stručnjaka te Zakon o predškolskom odgoju kaže da oni imaju prednost i da je dječji vrtić dužan stvarati primjerene uvjete za razvoj svakog djeteta. Neki roditelji obaviješteni su da se upis odgađa do realizacije programa javnih radova putem kojih bi se zaposlili asistenti.
Tko je kriv da se ovo događa? Jeli to Uprava vrtića, je li to gradonačelnik ili smo to mi, kao vijećnici, jer smo možda donijeli neku krivu odluku -  pitao je na kraju Plećaš?


Filip Plećaš

Ravnateljica Ivanka Vučica nije Plećašu mogla dati odgovore na postavljena pitanja jer su bili usmjereni ka vodstvu Grada, ali je odbacila navode o neupisu djece s poteškoćama u razvoju.

- Određene stavke koje ste iznijeli nisu točne. Nama se javilo 22-oje roditelja, osobno smo s njima razgovarali i dali im točne informacije koja će djeca biti primljena. Imena određene djece nema na listama jer nismo ih željeli javno objavljivati. Na žalost, prema standardima mi možemo primiti samo djecu s lakšim oštećenjima, dok djecu s težim poteškoćama ne možemo primiti, jer im ne možemo pružiti stručnu i drugu adekvatnu pomoć. Kontaktirali smo resorno Ministarstvo i pokušavamo iznaći rješenja. Jedan od problema su i asistenti za koje nadležni nemaju sredstava. Radimo što nam mogućnosti dopuštaju -  kazala je,  između ostalog, Vučica, na što je Plećaš ustvrdio kako je činjenica da ne postoje svi uvjeti za boravak djece s težim poteškoćama, upravo dokaz kako Grad može učiniti nešto po tom pitanju.


Ravnateljica vrtića Ivanka Vučica

O temi upisa u dječje vrtiće, uporabnim dozvolama, dodatnim sredstvima za uređenje vrtića Maslina, odnosu cijena najma privatnih objekata i kamata za vrtić Maslinu, govorio je nezavisni vijećnik Josip Berket, te pozvao nadležne da se uhvate posla oko ishođenja uporabnih dozvola za vrtićke objekte koji ih ne posjeduju.

Bez posebnih primjedbi

O radu i financijama Muzeja Grada Kaštela govorila je ravnateljica Ankica Babin, navodeći djelatnosti i aktivnosti kojima se Muzej bavi. Babin je govorila i o mogućnosti sprege Muzeja i turističke ponude, koja bi mogla donijeti i određena financijska sredstva. Još jednom je naglasila kako je nedostatak prostora jedan od glavnih problema s kojima se Muzej suočava svakodnevno, zbog čega je tek mali dio od 6 tisuća eksponata koliko ih Muzej posjeduje, predočen zainteresiranima.

Gradska knjižnica Kaštela, prema riječima njene ravnateljice Renate Dobrić, bilježi rast broja upisanih za 20 posto, što pokazuje da broj poklonika knjige u Kaštelima raste. Dobrić je u izvješću navela brojne aktivnosti GKK, te najavila ovogodišnju proslavu 150. rođendana, kao i otvaranje novog odjela za multimediju i stranu knjigu.

Vijećnici nisu imali nikakvih pitanja o poslovanju GKK, kao ni o poslovanju Javne ustanove Športski objekti, o čemu je izlagao ravnatelj Tonči Šiškov.

Bez pitanja je ostao i predsjednik Zajednice športskih udruga Mirko Parčina, koji je vijećnicima, nakon traženja na prošloj sjednici, dostavio izvješće o detaljnoj raspodjeli financijskih sredstava sportskim udrugama.


KOMENTARI:

Stari Komentari (25)

 • (Gost_216)

  svaka čast oporbi na pitanjima...budite samo žešči ...nedajmo svi skupa da toni ovaj grad s voom vlasti...berket...nezavisna list ajosipa berketa ima moj glas za buduće izbore mjesni odbora...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8185)

  postojao je projekt vrtića po kojem je dobivaena dozvola, raspisan je i javni natječaj , ugovoreni radovi, POČELI RADOVI ,DOŠLOSE SKORO DO KRAJA i došli izbori. Tu vrag ne spava. ON I ONI PELAVI S NJIME SU UČINILI SVE KAKO VRTIĆ NEBI ZAVRŠIJA. ON je dava naloge izvođaču šta radit, ON je stvorija takvu zbrku da više niko nije moga to rasplet. ON I NJEGOV PELAVI. to je istina. Nikad nimalo volje da se dođe do kraja i sad imamo ća imamo. LJUDI PRAVA ADRESA JE ON I PELAVI.

  oko 6 godina prije
 • od tomkast (Gost_9172)

  Tu sloge nima , nece je ni bit . Rezali su "Joska" di su mogli , na vlast su dosli , a sad ? Sad vidimo ....... niti znaju niti mogu (nesposobna bagra).
  Za dobro grada i naroda ............ sigurno nisu .

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3906)

  Kako god je radija Marinu tako je i ostalo. Mito i korupcija.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9314)

  O uporabnin dozvolan govori čovik koji dvanest godina zarađuje u marini bez građevinske dozvole. Pa di toga ima da kurva govori o poštenju. I još mu viću Bravo!!! Koji likovi:o

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9314)

  Dobro je da ima video pa se more vidit da je ravnateljica vrtića dematirala i berketa i plećaša i njijovu lažnu brigu za vrtiće

  oko 6 godina prije
 • (Gost_154)

  Vučicu opet za ravnateljicu jerbo nima niko drugi sposoban ovako bezočno obmanjivat roditelje, gradske vijećnike i svekoliku javnost!!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5162)

  sve je bolje nego berket marina

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1026)

  ovaj Plećaš je bija 4 godine na vlasti pa šta nije završija vrtić Maslinu, šta je dočekala Udovičića

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6319)

  Kad je netko drugi u pitanju onda uporabna a kad je on onda udri nasipaj pomorsko dobro
  Sljaku ne triba niti spominjat

  oko 6 godina prije
 • hn (Gost_5111)

  Politicari su lazovi preveranti lopine izdajice oni samo misle osebi

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9228)

  Gospodo komentatori, manite se Berketa i Udovičića, dajte prijedloge, vi otvarajte radna mista, dajte prednost onome tko zapošljava, mladosti, školovana, ali školovana na pravim fakultetima, izbacite lažne, s lažnim diplomama, na svim pozicijama, u svim strankama, a virujte mi ima ih dosta.Europa to traži od nas, a mi sami, moramo si postaviti neke resurse, i zaustaviti sve što ne valja.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2158)

  bravo plečaš samo tuci u sridu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4149)

  Odgovara: # 340977

  Je, krasna je Vučica kad je slušaš, ali kad znaš šta stvarno radi i još važnije NE radi dođe ti muka!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4149)

  Odgovara: # 340986

  zato šta je Udovičić prethodno toliko zasra da se nije stiglo popravit!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2163)

  kome smeta poslovni centar na valovom igralištu i novi stadion vala ??????????????

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7234)

  (Gost_2163) kome smeta poslovni centar na valovom igralištu i novi stadion vala ??????????????

  šta je po tebi poslovni centar. jesu li to butige, kladionice, trafike, pečenjarnice. hoće li val bolje igrat ako bude ima novi stadion, hoće li dica i mladost imat pristupa za svoju rekreaciju. neče jer će uništit travu, jer će morat u ovoj siromaštini masno plačat. sve šta se radi i misli radit radi se za one dubokog žepa a raji ostaju kontejneri oko stadiona i po selu.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5945)

  Radi istine, Udovičić i Vučica su započeli Maslinu u svojin prošlin mandatima pa ako su je nekome ostavili lipo su je ostavili, nedovršenu, ruvinanu, sramotnu nakon pusti godina.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8185)

  E Udovičić je u svomen mandatu počeja školu u novomen. Škola je gotova i dica u nju gredu a ća je s vrtlićem ZERO. Ko će isravit ća su ON JB i PELO izmšali. Samo naprid nikako nazad.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9228)

  Goste 8185, županija je gradila školu,a Udovičić ja posprema dicu u škole, zato nam je i nered sa dicom iz Rudina.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1828)

  Zanimljivo, nikad ni jedna primjedba na rad ravnateljica muzeja i knjižnice. Na ravnateljicu vrtića uvijek drvlje i kamenje ali s pozicije ne silazi. U najmanju ruku zanimljivo, jel da?!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2197)

  gostu 9228 Gosp Udovičić je osigurao projekt za novu školu,dozvolu za građenje,koliko mi je poznato županija je dala sredstva.Oću reč nije bilo problema oko gradnje bar javno neznamo a oko vrtića leti perušina.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7202)

  gost 7234 je ograničen pa svi će pod istim uvjetima trenirat nu vala samo što će imat uvjete ka bajern minhen a u posl centar stižu sve marke da ne moramo ić u split za svaku glupost i imamo bessplatan natkriven parking za dojnja sela

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9138)

  Reka bi in stariji bra Ivo, psi laju, karavane prolaze! Samo,njegova je ipak ošla brez njega budući da je u Remetincu!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6135)

  Prebacivat lopticu s Vučice Udovčiću, pa na gradske službe, ma, ne budite naivni, svi su van oni umreženi, pokrivaju se u neradu i nezakonju, na dobro sebi, a na štetu svih nas. Kad se nešto želi, nađe se način!

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij