hren
 

GRADSKO VIJEĆE ZA DAN GRADA
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je u hotelu Resnik i službeno obilježen Dan grada Kaštela. Uz gradske vjećnike i predstavnike gradske vlasti, političkih stranaka, predstavnika brojnih udruga i ustanova, sjednici su nazočili i predstavnici Županije, izaslanstva gradova prijatelja, te izaslanstva nekoliko obližnjih gradova i mjesta.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Denis Ivanović, koji je s govornice podsjetio na važnost datuma kada se slavi Dan grada, a osvrnuo se i na rad Gradskog vijeća u proteklom razdoblju. Ivanović je svim građankama i građanima poželio sretan Dan grada, a čestitke je s govornice uputio i kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, koji je  nazočne upoznao s projektima koji se realiziraju, te nastojanjima nadležnih u stabilizaciji gradskog proračuna.

Potom su se za govornicom izmjenjivali brojni čestitari, uglavnom predstavnici gradova s kojima su Kaštela grad-prijatelj.

Dodijeljena javna priznanja

Najsvečaniji dio sjednice bila je dodjela nagrada grada za proteklu godinu.
A nagrade su ove godine dobili nogometaš Mario Pašalić za osobita postignuća u nogometu, maestro Jurica Karuza, koji je zaslužan za izuzetno glazbeno djelovanje i postignuća s hrvatskim glazbenim društvom “Biranj”  i osobit doprinos kaštelanskoj i hrvatskoj kulturi, te posthumno vatrogasac Ivo Miolin koji je dugo godina, predanim radom u DVD-u “Mladost” u Kaštel Sućurcu dao izuzetan doprinos u razvoju vatrogastva.
Nagrada za posebno humanitarno djelo pripala je Mariu Čurkovu za spašavanje kolege pomorca od sigurne smrti u požaru.
Skupne nagrade dobila je Bratovština Gospe od Karmela za osobit doprinos u obnovi sakralnih i javnih  objekata te organiziranju  kulturnih i društvenih događanja, Udruga tjelesnih invalida za podizanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom  tijekom dvadesetogodišnjeg uspješnog djelovanja, udruga mladih Koma, koja iza sebe ima organizaciju i sudjelovanje na brojnim  zabavnim i humanitarnim događanjima tijekom desetogodišnjeg djelovanja, kao i udruga umirovljenika Lažani za izuzetan doprinos u podizanju kvalitete življenja umirovljenika tijekom petnaestogodišnjeg rada.


Mario Čurkov

Nagrade za životno djelo pripale su posthumno planinaru i hrvatskom branitelju Anti Dadiću, kako stoji u obrazloženju, za osobit doprinos u razvoju i promicanju planinarstva, za dugogodišnji predani rad u HPD “Kozjak” Kaštel Sućurac i za izuzetne zasluge u Domovinskom ratu, te dugogodišnjem kaštelanskom župniku don Boži Renjiću, za nemjerljiv osobni doprinos u obnovi i uređenju sakralnih objekata u Kaštel Gomilici, promicanju duhovnog razvoja i humaniratnom djelovanju, koji se na kraju i zahvalio u ime dobitnika nagrada.

- U ovom svečanom trenutku, u ime nagrađenih, čestitam Dan grada i iskreno zahvaljujem  najprije višnjemu Bogu, a zatim i čelnicima grada i ostalima na nagradama. Zahvaljujem i svima vama cijenjena gospodo, što ste danas došli ovdje da proslavimo ovaj dan, dan našeg grada – poručio je don Božo i naveo da će novčanu nagradu, u iznosu od 10 tisuća kuna, koja mu je ovom prilikom pripala, podijeliti potrebitim obiteljima iz župe u kaštel Gomilici te u župi Pujanke gdje je sad na službi.

U programu svečane sjednice, kojeg je vodila Marijana Vulas, sudjelovali su Antonija Teskera, Nedo Kovačev, Kaštelanske mažoretkinje, gitaristički trio Jana Matić, Filip Mišković i Josip Krokar te djeca dječjeg vrtića Tratinčica.


Jana Matić, Filip Mišković i Josip Krokar

Položeni vijenci

Dan grada bio je još jedna prilika da se Kaštelani i njihovi gosti još jednom prisjete onih koji su zaslužni za hrvatsku samostalnost.
Tako su uoči sjednice, predstavnici Gradske uprave, Gradskog vijeća, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstva prijateljskih gradova, te pojedinih političkih stranaka, položili vijence i upalili svijeće u spomen obilježju na Malačkoj te pred spomenikom Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću.

 

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (35)

 • (Gost_4851)

  a di je nagrada vlastodršcima za ušteđenih 7 miljuni u prošloj godini
  ako to nije vridno nagrade neznan ča je

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1736)

  zadnja slika je :ja volim samo sebe svog jedinog sebe!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3172)

  ma odkad vatrogasci nose cviće tuđmanu???

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5607)

  Udovičiću, tko je počea raditi u kaštelanskom zemljišniku.Pa, dragi bože do kada?????????

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6150)

  sramota kako se zapošljava u gradskoj upravi...sve nestrucni ljudi...mi smo budale s fakultetima..

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6150)

  dopizdilo oštriću više bit sluga..jebivjetrima..:)...nemos ih ogovarat na jednu stranu a na drugu bit u dobru s njizi..

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1121)

  Dalo "komi" nagradu grada a skupilo se deset zen koje snimaju šta radit pa se prdecaju i plesu,bože sačuvaj.lipo je zokicka potegle

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6142)

  SVE JE OVO JAKO ŽALOSNO I LICEMJERNO. Držat se za junačko srce, a ništa ne raditi već samo uzimati je prava strategija. Pa stvarno ste sa proslavama i naslikavanjem i Bogu dosadili.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6244)

  i dobro nan je ko nas vodi

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5066)

  ma sami uhljebi, od svih faca tu najlipše mi je vidit mladu u kaštelanskoj nošnji

  oko 5 godina prije
 • (Gost_152)

  Humanitarci vraćaju dobijeno!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1208)

  hm

  oko 5 godina prije
 • bivsi (Gost_1208)

  koliki je honorar HDZove voditeljice programa za dan grada,neka se sve zna a o nagradama je suvisno govorit kada se zna da je voditeljica programa predsjednica KOME A procelnica skupa sa njom a dokle ce trajat njihova bahatost,jos kratko mandat traje a oni svoje zaposljavaju i namistaju poslove a sve na racun nas poreznih obveznika

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2212)

  A ova sta piva himnu je u gradskom vijeću? Valjda im nije naplatila? A neki na visokim pozicijama po skolama, sa ercegovačkim diplomama? Ajme nama di smo se i kada rodili..

  oko 5 godina prije
 • (Gost_152)

  Nagrada za promicanje molitvenih zajednica?
  Za izgradnju čega i od čijeg novca?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5305)

  Baš lipo

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4852)

  Kad ništa nisu napravili šta nisu opetišli otvoriti smještaj za nezbrinute,novu školu,staru školu koja zjapi prazna,a vrtić je rekau 5 misec lani sa će ga otvoriti najkasnije za 6mj. samo neznam koje godine.Jedini grad u kojem trećina stanovništva nema vodu.Jeli im na svečanoj sjednici bio član GO iz Remetinca i kad će se Udovićić o tome izjasniti aobeća je novinarki kad ga je pitala.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5129)

  (Gost_152)
  Nagrada za promicanje molitvenih zajednica?


  a di je nagrada i ovima
  PAO SVODNIK IZ KAŠTELA Djevojka usluge naplaćivala do 1000, a njemu davala do 800 kuna

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2779)

  Čestitke obitelji Dadić

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5155)

  Čestitke našem don Boži Renjiću!
  Puno si učinio za našu malu Gomilicu i HDZ.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9217)

  stvarno da ti se povraća na ove komentare

  oko 5 godina prije
 • honorar (Gost_1893)

  a zasto ti se povraca jeli zato da se nesmi pitat koji je honorar za pivace i voditeljicu programa koja je clan HDZa,neka to gradska uprava objavi sve ce bit transparentno

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5155)

  2015 godina -25 godina bez Juge,a 30% bez vode i još više sa crnim jamama.
  Ne smetaju nama sada komunisti a mi Srbi,nama smeta svaki sposobni i pošteni domoljub.
  Ostaje samo uska grupacija dugotrajnih uhljeba,njihovi potomci,kumovi i poneki priljepak.
  Ako je budućnost ovog grada i njegovi potencijali samo vraćanje u prošlost budućnost je neizvjesna.
  Nije nama problem tko vlada nego kako vlada,jer svako neistomišljenje je pogubno za pojedinca i njegovu obitelj.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5155) (Gost_5514)

  2015 godina -25 godina bez Juge,a 30% bez vode i još više sa crnim jamama.

  zašto se izbjegava govoriti o tome da je ovo 20 god.nakon rata. da je država bila izgrađena, a sada razrušena ratom ,ali i tamo di nije bija rat.hoteli u kojima su bili izbjeglice su devastirani nemilice, jeli baš to moralo tako bit ili se išlo na ruku onima koji su ih se mislili jeftino dočepati.zašto se ne povuće partalela sa god. 45-om kad je onaj rat bija gotov i kad je država bila neizgrađena i razrušena ali 20 god. kasnije tj. 1965 je imala sve šta joj treba. od tvornica, bolnica ,škola ,vrtića,fakulteta , stanova, saobračajnih linija. e pa šta se onda postiglo u 20 godina od ovog rata, osim šta su se pojedini gladnuši nakesali i tajkunizirali ostavili su narod bez zdravstvene zaštite, bez osnovnog u životu ali na kontejneru kojih još ima.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6229)

  Iskaznica Kradezeja otvara sva vrata!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5607)

  Goste 5155, sve si u pravu, niko nas nije okrao, opljačkao u povjesti Hrvatske, kao zadnji 25 godina.Pod krinkom domoljublja, kupovalo se blago Hrvatske za sitniš, uhljebljavalo se i uhljebljuje nesposobnost, a znanost se potiskuje.Kaštela su specifiko, koji kaštelanski političar nije uhljebio bilo koga iz familije, bio desni ili lijevi.Lijevi manje, jer nikada u Kaštelima nisu bili na vlasti.Zašto naši vječnici ne prozovu što se događa, ili su i oni u tom kolu.Narode, skinite očale, obrišite oči, otvorite ih.Mi možemo bolje, ali bez ove vlasti!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3624)

  Goste 5607 šta je tebi ukralo?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5243)

  bAS SUPER DA TETE IZ VRTIĆA DJECU UĆE KAKO JE BOLJE SIDITI I NISTA NE RADITI ... sva srića da su dica pametnija pa cim završe osnovno skolu pice u Amerike

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4233)

  Predlažem da se sve ove silne udruge, bratovštine, društva,...koje se tako izdašno sponzoriraju novcem poreznih obveznika odreknu financijskih sredstava u korist obnove grada nakon orkanske bure. Darujte novac za nabavu i sadnju novog drveća, obnovite gradske parkove i drvorede u ulicama. To znači VOLIT svoj grad i činit dobro svima koji u njemu žive.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5514)

  (Gost_3624)
  Goste 5607 šta je tebi ukralo?

  ukralo je mir, ukralo je sadašnjost ,ukralo je budučnost. ukralo je sve šta se moglo ukrast a ubjeđuju nas da su nam dali državu. jesu vraga. ovakva mi ne treba

  oko 5 godina prije
 • (Gost_170)

  Goste 4233 i ja se slažem,da imaju i malo MORALA i KRŠĆANSKOG ODGOJA ne bi od grada više uzeli ni lipe.
  Ni jedna udruga i gradonačelniku bi bilo lakše.
  Samo,imaju li oni MORAL????

  oko 5 godina prije
 • (Gost_170)

  Ljudi se odgajaju od rođenja,u Kaštelima izgleda da budu uhljebi i stranački vojnici!
  Duhovni oci-probudite se!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4156)

  Ja neznam zasto postoju popi? Neka mi neko posteno odgovori, Ali realno.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1090)

  "Čestitke našem don Boži Renjiću!
  Puno si učinio za našu malu Gomilicu i HDZ."

  Je li i on onda participira u "zaslugama" za minus u stranačkoj blagajni?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6233)

  koliko sam ima ćut nije se spominja don Božo već don Stipan samo ne znam zbog čega! Šta je on to dobro napravia za kaštela osim Šta se ulizuje Hdz-u !al to tako nažalost kod nas ide .

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij