hren
 

U NASTAVKU IZVJEŠĆA MUZEJA I KNJIŽNICE
Natkrivanje potoka, objekti u koridoru, prioriteti u postavljanju kanalizacijske mreže, uređenje okoliša, sudjelovanje vijećnika u humaitarnim aktivnostima i slične teme, našle su se u srijedu među vijećničkim pitanjima i prijedlozima 15. redovne sjednice Gradskog vijeća Kaštela.

Joško Oštrić iz HDZ-a, Marinka Parčina s Berketevo liste i drugi pojedini vijećnici, na sjednici su predložili uključivanje vijećnika i Gradske uprave u akciju prikupljanja pomoći za obitelj nesretno stradalog radnika željezare, koju su započeli radnici Adria čelika i koordinacija braniteljskih udruga. Nezavisni vijećnik Ivan Kovač ovom je prilikom predložio da se oformi zasebni račun na koji bi vijećnici uplaćivali svoje naknade ili dio istih, iz kojeg bi se pomagalo potrebitima.


Matko Kuzmanić

Matko Kuzmanić iz SDP-a ponovo je otvorio pitanje natkrivanja potoka koji izlazi na plažu Gabine, a koje bi tamošnji stanovnici sami isfinancirali. Gradonačelnik Udovičić još jednom je naglasio da potoje dvije zainteresirane strane, te da nije jednostavno odlučiti što napraviti da bi svi bili zadovoljnji. Kuzmanić je postavio pitanje i o objektima koji u ovom trenutku ne mogu biti legalizirani, jer se nalaze u cestovnim koridorima, te naglasio kako su vlasnici takvih objekata u strahu od rušenja. Gradonačelnik Udovičić najavio je skori dovršetak detaljnih planova uređenja prema kojima bi koridori nestali, a ceste dobile stvarne dimenzije, te je naglasio kako neće biti rušenja.
Berketova vijećnica Meri Škopljanac Gagić pitala je tko određuje prioritete postavljanja kanalizacijske mreže te što je sa spajanjem  kanalizacije u sklopu rekonstrukcije brze ceste. Prema odgovoru gradonačelnika propusti za spojeve uokolo brze ceste predviđeni su u projektu i oni se postavljaju kako ne bi došlo do ponovnog kopanja prometnice, a plan postavljanja kanalizacijske mreže je u nadležnosti agencije Eko projekt.
Zbog nedavne izjave pročelnice Sandre Zokić, kako će Grad podnajmom za kuću Sabljić privatnom dječjem vrtiću, uštedjeti 500 tisuća kuna, Škopljanac je zatražila pisani odgovor kako će se te uštede ostvariti.


Branimir Matijaca

HDZ-ovci Antonija Baturina, Branimir Matijaca i Mario Duvnjak, otvorili su pitanja uređenja parkova i mulova, pa su, od strane upravitelja Vlastitog pogona, Ivana Čaglja i zamjenika gradonačelnika, Milija Novaka, doznali da se park Vitturi, koji je u nadležnosti županijske ustanove za zaštitu, održava, da su započeli radovi na uređenju Novog parka u Lukšiću te da se uskoro očekuje i početak uređenja parka u centrul kambelovca. Isto tako uskoro bi se trebalo popraviti stepenište u Bratskoj kući, a za sanaciju mula u kambelovskoj lučici pokušat će se osigurati sredstva iz Županije, u kojoj financije za tu namjenu postoje. Radovi koji se sad odvijaju u centrima mjesta, polovinom lipnja trebaju biti prekinuti, a pojedini i završeni, zbog nadolazeće turističke sezone i odluke o zabrani radova.

Marinku Parčinu zanimalo je kako radi RTG i mamografska dijagnostika u ambulanti u Starom te je zamolila medije da tu temu obrade, a nadležne u Gradu pitala je je li se nešto poduzelo oko uređenja prostora Palacea i Zeničkog odmarališta, jer neuredno zelenilo prijeti sigurnosti prometa.
Kako je kazao gradonačelnik Udovičić, stečajnom upravitelju tzv. Zeničkog odmarališta i vlasnicima Palacea upućeni su zahtjevi za uređenjem površina, a ako se isti ogluše Grad će površine urediti o trošku vlasnika.

Gradsko vijeće donosi odluke o izmjenama u komunalnom doprinosu, a niti jedna nova odluka o tome nije donesena u posljednje tri godine, pa nema niti govora o ukidanju određenih povlastica, bio je gradonačelnikov odgovor na pitanje Berketovog vijećnika Ivana Rančića.
SDP-ovca Filipa Plećaša zanimalo je zbog čega nije donešen Plan zaštite okoliša iz zraka, a na to pitanje Udovičić mu je obećao pisani odgovor. Plećaš je postavio pitanje radova i postavljanja javne rasvjete na Bijaćkom putu te zatražio na uvid dozvole o radovima, ustvrdivši da se navedeni radovi ne nalaze u Programu gradnje komunalne infrastrukture, pa je dodatno pitao po čijem nalogu su radovi izvođeni.


Ivan Udovičić

- Radilo se samo nasipavanje i ravnanje pa dozvola i nije potrebna – kazao mu je gradonačelnik

Usvojena izvješća Muzeja i GKK

Na ovoj sjednici ravnatelj Muzeja Grada kaštela, Ivan Šuta i ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela, Renata Dobrić, podnijeli su o izvješće o radu i financijsko izvješće ustanova na čijem su čelu.
Izvješća su usvojena većinom glasova, a protiv su glasali vijećnici SDP-a.
Glavne primjedbe na izvješća odnosile su se na način prikazivanja financijskog izvješća, kao i na nedostatak detaljnih izvješća o strukturi zaposlenih.

 

KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_2217)

  berket je sa kucom sabljic stedija a sad ovi ne stede sa istom kucom
  on je potpisa ugovor na 10 godina pa sta doticna ne pita svog mentora berketa za ustedu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2050)

  nezavisna listo da li vi funkcionirate uopce između sebe
  ustvari bili ste zavisni od SDP

  oko 5 godina prije
 • skok (Gost_3157)

  uzimaju privatno,legalno vlasništvo bez pitanja, razgovora i obavjesti; sa samo njihovom ponudom za javno dobro koje mora prihvatiti svaki privatni vlasnik. Bez tužbe žele se domoči Beiselskog novca.Al če uskoro biti poslani u brisel.............................

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7161)

  nezavisnima i SDP-u, ne triba uopće glasat, hdz e ima 15 ruku, može ća hoće, uređivati Bijaćki put po "vlastitoj želji", koji projekt, sići tamarise "po želji podobnog", "Palac" njihova priča, .....e moj narode!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8196)

  ma kako to pametni kaštelanci stalno muče,jeli berket 10godina radija nacrno šta to nije radija tako u svome na selu kako on voli se prikazivat.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8109)

  Vratite nam Joska bar je nas Kastelani

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6132)

  Dosadili ste svi skupa više sa tom govorancijom o komunali. Lažete i ama baš ništa ne radite. Po Kaštilima je u tijeku kaubojština i divljaštvo u svim segmentima. Za Boga miloga prestanite se nadmudrivati i govoriti. Počnite raditi.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8219)

  Jel Rančić HDZ-ovac? Pa kakva je ovo oporba??

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9163)

  nas kastelanin

  nasa austrija

  oko 5 godina prije
 • Put Sv. Lovre (Gost_9216)

  Kad će ulređenje puta Sv. Lovre uz lukšićku školu gradonačelniče?
  Zar će opet biti izbačeno iz plana u rebalansu.
  Ajte ća ništa ne radite na našu veliku nesreću.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8219)

  Da! Ništa ne rade! Ali nažalost nema ih tko zaminit. Pa vidiš da ova ekipa iz oporbe ništa ne prati. Ne kritizira. Udovičić ih sve ima u malom prstu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7104)

  A Hdz-ovi vijecnici nikad losiji, dosli skupit naknade. I kad netko predlozi odricanje u korist potrebitih izbije im suza na oko :D

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8217)

  ma kako ce oporba pratit kad oni piva u klapu i jidri sta on zna sta je sa vrticima i gradon
  zalost i sprdacina

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3503)

  niti su prije bili vlast niti su sad oporba

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij