TEK NEŠTO VIŠE OD SAT VREMENA ZA OSAM TOČAKA
U svega desetak minuta kaštelanski vijećnici usvojili su nekoliko točaka dnevnog reda, a najveći dio od jedne od dosada najkraćih sjednica Gradskog vijeća Kaštela, odnosio se na vijećnička pitanja i prijedloge.

Radovi u Starčevićevoj ulici u Kaštel Sućurcu, njihova dinamika i neadekvatna rješenja bilo je jedno od pitanja koje je postavio nezavisni vijećnik s Berketove liste, Ivan Kovač.
S dijelom njegovih konstatacija, o dugoj realizaciji tog projekta, imovinsko – pravnim te ostalim problemima na koje se nailazilo u realizaciji, složio se i dogradonačelnik Zoran Bonacin kazavši kako se očekuje skoro potpuno asfaltiranje navedene ulice.
Kovača je zanimalo i tko izvodi radove u blizini sućuračkog groblja, za koje se može kazati da su devastirali okolno područje, a i s ovom Kovačevom konstatacijom Bonacin se sližio, informiravši nazočne da je investitor radova HEP, koji je na natječaju izabrao izvođača radova.

- Zbog načina na koji se radovi izvode više puta su na teren izlazili komunalni redari, pročelnica pa i ja. Ustvrdili smo da je uzurpirano i parkiralište na istoku od groblja na kojem se nalazi njihov materijal. U posljednjem razgovoru s direktorom HEP-a pročelnica Pelivan zatražila je da se radilište dovede u red jer ćemo u protivnom zabraniti nastavak radova – kazao je Bonacin.


Zoran Bonacin

Kovač je uputio i primjedbe na zatvaranje centra Kaštel Lukšića u noćnim satima, naglasivši da su time nezadovoljni pojedini ugostitelji, no dogradonačelnik Mili Novak odgovorio je kako se sad provodi prometni elaborat koji je na snazi već četiri godine, naglasio je kako su pritužbe ugostitelja neosnovane te da su zabranu prometovanja, koja će potrajati do 31. kolovoza, tražii i neki ugodtitelji, građani, mjesni odbor, vijećnici i drugi.

Berketova vijećnica Meri Škopljanac Gagić na ovoj je sjednici iznijela sumnje u istinitost rezultata koje o kakvoći mora objavjuje Nastavni zavod za javno zdravstvo, a njena kolegica Marinka Parčina tražila je da joj se navede točan mjesec početka radova na vodoopskrbi Gomilica – Kambelovac poviše magistrale.
Pročelnica Marija Pelivan odgovorila joj je kako je izrada dokumentacije pri kraju, za približno dva mjeseca očekuje se javna nabava, no točno vrijeme početka radova ne može se utvrditi jer mnogi čimbenici ne ovise o Gradu Kaštela.

Parčina je dala primjedbe i na izgled gradskih ulica prepunih smeća, građevinskih radova, posebno u Jurasovoj ulici te na izgled i radove na plažama, zaključivši kako nismo spremno dočekali brojne turiste.
Upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj ovom je prilikom naveo kako su radovi na uređenju plaža započeli ranije nego inače, no nepovoljna meteorološka događanja sve su vratila na početak, a Parčininu primjedbu da se na ponekoj plaži još nalaze bageri, Čagalj je opovrgao.


Ivan Čagalj

Točan broj neupisane djece u privatne i gradske vrtiće na području Kaštela, što je bilo još jedno pitanje Marinke Parčine, znat će se tek u rujnu, kazala je na sjednici pročelnica Sandra Zokić.

SDP-ov vijećnik Filip Plećaš otvorio je pitanje metode obračuna komunalne naknade za obrtnike, kao i pitanje sudskog spora s obitelji iz Kaštel Lukšića.
Pročelnica Pelivan potvrdila je da će se poduzeti mjere za pravičniji obračun naknade, a gradonačelnik Ivan Udovičić o sudskom postupku zbog tragične pogibije mladića na pružnom prijelazu prije 14 godina, kazao je kako Grad ne može prihvatiti krivnju, već se upravo iz tog razloga i vodi sudski postupak. U skladu s Plećaševim prijedlogom o mogućoj nagodbi, gradonačelnik je rekao kako postoji mogućnost da se razmatra eventualna isplata naknade u slučaju povlačenja tužbe.

Plećaš je i ovom prilikom potaknuo razgovor o turističkom vlakiću u Kaštelima, koji uskoro, kako je kazao, odlazi u neki drugi grad, a konstatirano je da vlak u Kaštelima ne može biti ove godine u funkciji jer Policija nije izdala sugasnost na predloženu rutu prometovanja.

Vijećnici su, bez posebnih primjedbi na sjednici usvojili odluke o komunalnoj naknadi, o određivanju poslova prijevoznika koji se financiraju iz proračunskih sredstava, kao i o davanju suglasnosti na prijedlog Statuta Muzeja grada Kaštela i u skladu s tim i prijedlog Odluke o promjeni djelatnosti Muzeja.
Usvojene su i odluke o ukidanju javnog dobra zbog realizacije legalizacije privatnog objekta te o raspisivanju natječaja za zamjenu nekretnina u vlasništvu Grada Kaštela, a vezano uz projekt izgradnje poslovnog centra od strane tvrtke Ribola.

Tijek cijele sjednice pogledajte u video prilogu...


KOMENTARI:

Stari Komentari (28)

 • (Gost_4215)

  Jakih vijećnika u dvorani..jadna nam zemlja ko nas vodi, ivan čagalj mafijozo, zoran ko sućuranin ni bitan, a mlade snage ko anđa mihaljević da ni ne spomenem, ko je ona majko božija, jeli bi na sjednici kojoj, samo uhljebljavanje..

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6175)

  predlažem hitno zatvaranje hotela Palace za sve strane turiste ...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_174)

  oću i ja u vijećnike Kaštela, koji formular triba ispunit. Iman diplomu više skole. Mogu li..a..:(

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9332)

  smeta ugostiteljima a pjesacima nesmataju auta jel??

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8971)

  Najbolja stvar koju su napravili je zatvaranje prometa u centru Lukšića. Svaka čast! Samo neka policija stane na kraj mjesnim lolama koji ne poštuju znakove!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5135)

  Naš Palace tuga jad i čemer, a nema ko od nas tu nije radio

  oko 1 godine prije
 • Mate (Gost_2182)

  Ma stace vinece rimesiti kad se mimo vijeca sve radi važno je da pogoduju prijatelnima ka i put Stomorije pa onda se zasjeda na obidu di sidu i żderu opcinari sa dicnim Udovicicem e moj Ivane jabuko sa grane isto ti nisu niti ce glasat za tebe i tvoje jarane jerckoja kod vlast dode njima je dobro jer su makake necudite se sta vam narod govori to ste sami krivi.

  oko 1 godine prije
 • namjesti mu (Gost_1387)

  braviSSimo Mate = oni samo razmišljaju ko nije s nan taj je protiv nas i našeg poimanja demokracije :( i onda namijesti mu ;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1151)

  (Gost_8971) Najbolja stvar koju su napravili je zatvaranje prometa u centru Lukšića. Svaka čast! Samo neka policija stane na kraj mjesnim lolama koji ne poštuju znakove!


  Ništa od tih zabrana dok policija bude ovako neaktivna. Kreteni bahato krše zakone i prometna pravila, a policije nema nigdje. Ulica uz more od Staroga do Lukšića je jednosmjerna, postavljen je ogroman broj prometnih znakova, ali sve uzalud. Kazna za vožnju zabranjenim smjerom je 2000 - 5000 kuna sa pripadajuća dva negativna prekršajna boda. Brzo bi ove budaletine popunile državni proračun da policija radi svoj posal, a time bi se zaštitili pristojni i uredni vozači od divljaluka primitivaca.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9947)

  Mozda nije pravo misto ali.... znamo li da li iznajmljivac ski jeta kod Pink Panthera u K.Starom ima dozvole zatu djelatnost? Moram se pozalit da korisnici divljaju i glisiraju puuuno blize od propisanih 300 m od obalne crte. Bilo bi dibro da ih netko upozori dok ne nastrada koji kupac.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2182)

  Imali ili nema dozvolu oni koji voze trebaju bit upozoreni od iznajmljivaca kako i di vozit ,Pogledajte kako se vozi od Novskog porta do Staroga uz rivu a sta izvode od straja nemožeš uc u more zna se ciji su skuteri pa.nek kazne njega skuter se ne daje u ruke dici ni bolesnima .

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6318)

  Oduzet i skuter i dozvolu.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2107)

  Goste 4215 ima i drugih starijih vječnika koji nisu zucnuli kao rančić, bosančić, matijaca, botić itd.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6218)

  ima li iko da o štafiliću išta pita pa ne mogu virovat??!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3338)

  Koja je ovo po redu sjednica da berketa nema
  Sprdacina

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9369)

  kako ih nije sram ...nista n rade a potrosilo se 50000kn na ovoj sjednici za njihove dnevnice sramota

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9369)

  Odgovara: # 399093

  u stafilicu imas anut botica...koji je sebe zaposlia na aerodrom..materu skolu...i on je sebe rjesia

  oko 1 godine prije
 • prvok transparentno pa undak pravno* (Gost_3140)

  e J?Z??A; tribalo bi vidit oklen kaŠtelanskom Vasi početni k(r)anpital za bavit se građevinskim biznissom,a za isto triba jemat dobre sponzore s malo debjin takujinon, nešto slično poput garage u mercatora???!? evo ništok se pitan da mu ga voljena stranketina iLi strančetina nije donirala???!? da bude njijov tajni deboto i prvenstveno igrač pa undak velebni donator?? ajmo angažirat institucije ove naše pravne države ako je uopće i jemade??? od pekare i crvenog križa preko humanitarne pomoći i dodjeljivanja javni gradski kako prostori tako i zapošljavanja u općini mimo javnog natječaja itd...itd...itd...;)

  oko 1 godine prije
 • 3140* (Gost_3140)

  prvok transparentno pa undak pravno ;)

  oko 1 godine prije
 • 3140* (Gost_3140)

  prvok transparentno pa undak pravno ;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7834)

  JAVNO pozivan novinara slobodne dalmacije ili portal kaštela da slika i stavi u medije sliku otpada koji se nalazi u oko kontenjera u ulici Put Blata Kaštel Novi,treba napomenuti da se otpad ne odvozi već više od TRI(3) mjeseca.
  Kontenjeri se nalaze 300 metara od stare kaštelanske ceste.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1128)

  (Gost_6175)
  predlažem hitno zatvaranje hotela Palace za sve strane turiste ...

  a zašto? zar nebi bilo unosnije da ga se turistima izloži u ovom stanju i proda priča kako je tu bila prva crta bojišnice i da su se teške borbe vodile.

  oko 1 godine prije
 • 2179* (Gost_3140)

  3140 i 2179= svi se ništok u našoj veLebNoj općini klededu na moral i poštenje, a šta je još i tragikomično i na svoju pradidovsku viru svoji PREđi= neka samo kažijedu koliki su se zaposLili puten javnog natječaja, a da o dodiljenin prostorin i "legalnoj humanitarnoj pomoći" i ne kažijen jerbo svi koji bi trebali biti u to upućeni samo mudro šutiju jerbo ih su i dugogodišnji vLada ri u naši sedan seli lukavo navukli tako da skoro sve irelevantne stranke u kaŠtelin jemaju priko svoji judi više nego umočene prstiće u zabranjenom pekMezu ;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3140)

  prvok transparentno pa undak pravno

  oko 1 godine prije
 • * (Gost_3140)

  prvok transparentno pa undak pravno

  oko 1 godine prije
 • vizionar (Gost_7727)

  Čuja san na videu da je grad Split procvita otkad je otvorija Marmontovu samo za pješake al nisan čuja da biće oni ća žive na Mertojaku čiinidu 6 km da bi šetali Marmontovom,da je riva u Kaštilin duga 17.5 km i da Štafiličani jedva čekaju da se upute nanoge do Sučurca, isto ka i oni iz Sučurca da se upute put Štafilića, to će stvarno bit prava šetnica da ne kažen trim staza, brrrrrMN pravi si VIZIONAR i Kaštila će procvitat

  oko 1 godine prije
 • vizionar (Gost_7727)

  Odgovara: # 399093

  ima ima čitaj dalje, slipo crivo ka i uvik

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8466)

  vizionar je prije cetiri godine govorija da cemo se rolat do trogira

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara