Croatian English French German Italian Spanish

 

TEK NEŠTO VIŠE OD SAT VREMENA ZA OSAM TOČAKA
U svega desetak minuta kaštelanski vijećnici usvojili su nekoliko točaka dnevnog reda, a najveći dio od jedne od dosada najkraćih sjednica Gradskog vijeća Kaštela, odnosio se na vijećnička pitanja i prijedloge.

Radovi u Starčevićevoj ulici u Kaštel Sućurcu, njihova dinamika i neadekvatna rješenja bilo je jedno od pitanja koje je postavio nezavisni vijećnik s Berketove liste, Ivan Kovač.
S dijelom njegovih konstatacija, o dugoj realizaciji tog projekta, imovinsko – pravnim te ostalim problemima na koje se nailazilo u realizaciji, složio se i dogradonačelnik Zoran Bonacin kazavši kako se očekuje skoro potpuno asfaltiranje navedene ulice.
Kovača je zanimalo i tko izvodi radove u blizini sućuračkog groblja, za koje se može kazati da su devastirali okolno područje, a i s ovom Kovačevom konstatacijom Bonacin se sližio, informiravši nazočne da je investitor radova HEP, koji je na natječaju izabrao izvođača radova.

- Zbog načina na koji se radovi izvode više puta su na teren izlazili komunalni redari, pročelnica pa i ja. Ustvrdili smo da je uzurpirano i parkiralište na istoku od groblja na kojem se nalazi njihov materijal. U posljednjem razgovoru s direktorom HEP-a pročelnica Pelivan zatražila je da se radilište dovede u red jer ćemo u protivnom zabraniti nastavak radova – kazao je Bonacin.


Zoran Bonacin

Kovač je uputio i primjedbe na zatvaranje centra Kaštel Lukšića u noćnim satima, naglasivši da su time nezadovoljni pojedini ugostitelji, no dogradonačelnik Mili Novak odgovorio je kako se sad provodi prometni elaborat koji je na snazi već četiri godine, naglasio je kako su pritužbe ugostitelja neosnovane te da su zabranu prometovanja, koja će potrajati do 31. kolovoza, tražii i neki ugodtitelji, građani, mjesni odbor, vijećnici i drugi.

Berketova vijećnica Meri Škopljanac Gagić na ovoj je sjednici iznijela sumnje u istinitost rezultata koje o kakvoći mora objavjuje Nastavni zavod za javno zdravstvo, a njena kolegica Marinka Parčina tražila je da joj se navede točan mjesec početka radova na vodoopskrbi Gomilica – Kambelovac poviše magistrale.
Pročelnica Marija Pelivan odgovorila joj je kako je izrada dokumentacije pri kraju, za približno dva mjeseca očekuje se javna nabava, no točno vrijeme početka radova ne može se utvrditi jer mnogi čimbenici ne ovise o Gradu Kaštela.

Parčina je dala primjedbe i na izgled gradskih ulica prepunih smeća, građevinskih radova, posebno u Jurasovoj ulici te na izgled i radove na plažama, zaključivši kako nismo spremno dočekali brojne turiste.
Upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj ovom je prilikom naveo kako su radovi na uređenju plaža započeli ranije nego inače, no nepovoljna meteorološka događanja sve su vratila na početak, a Parčininu primjedbu da se na ponekoj plaži još nalaze bageri, Čagalj je opovrgao.


Ivan Čagalj

Točan broj neupisane djece u privatne i gradske vrtiće na području Kaštela, što je bilo još jedno pitanje Marinke Parčine, znat će se tek u rujnu, kazala je na sjednici pročelnica Sandra Zokić.

SDP-ov vijećnik Filip Plećaš otvorio je pitanje metode obračuna komunalne naknade za obrtnike, kao i pitanje sudskog spora s obitelji iz Kaštel Lukšića.
Pročelnica Pelivan potvrdila je da će se poduzeti mjere za pravičniji obračun naknade, a gradonačelnik Ivan Udovičić o sudskom postupku zbog tragične pogibije mladića na pružnom prijelazu prije 14 godina, kazao je kako Grad ne može prihvatiti krivnju, već se upravo iz tog razloga i vodi sudski postupak. U skladu s Plećaševim prijedlogom o mogućoj nagodbi, gradonačelnik je rekao kako postoji mogućnost da se razmatra eventualna isplata naknade u slučaju povlačenja tužbe.

Plećaš je i ovom prilikom potaknuo razgovor o turističkom vlakiću u Kaštelima, koji uskoro, kako je kazao, odlazi u neki drugi grad, a konstatirano je da vlak u Kaštelima ne može biti ove godine u funkciji jer Policija nije izdala sugasnost na predloženu rutu prometovanja.

Vijećnici su, bez posebnih primjedbi na sjednici usvojili odluke o komunalnoj naknadi, o određivanju poslova prijevoznika koji se financiraju iz proračunskih sredstava, kao i o davanju suglasnosti na prijedlog Statuta Muzeja grada Kaštela i u skladu s tim i prijedlog Odluke o promjeni djelatnosti Muzeja.
Usvojene su i odluke o ukidanju javnog dobra zbog realizacije legalizacije privatnog objekta te o raspisivanju natječaja za zamjenu nekretnina u vlasništvu Grada Kaštela, a vezano uz projekt izgradnje poslovnog centra od strane tvrtke Ribola.

Tijek cijele sjednice pogledajte u video prilogu...

Komentari (28)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_6143
Pozdrav, da postoji u Sućurcu slična staza , nazvana je Azbestoza, međutim radi se o težoj stazi u disciplini downhill, ali da, Azbest...
Gost_8769
Sretan rođendan Judo klub Kaštela od bivših članova,ili kako bi trener Neno reka simpatizera i nesimpatizera
Gost_6219
Sram Vas bilo pišete o Splitu da bi se rugali ekipi koja je PET godina za redom prvak Hrvatske. Split to neće biti nikad a možda ni tad...
Gost_9504
"...dajte malo i građanskog posluha i solidarnosti,osim toga vodovod je pet dana prije obavijestia što se sprema." je, je, znali su u ...
Gost_1180
zašto? Es (Gost_3121) obavezno predloži