AKTUALNI SAT
Vijećnička pitanja ovotjedne sjednice Gradskog vijeća otvorila je Berketova vijećnica Meri Škopljanac Gagić temom taksi službe zbog povećanja broja zainteresiranih  za obavljanjem te djelatnosti te temom kakvoće mora u kojoj dio pitanja i primjedbi nije uputila nadležnima već novinarima.

Škopljanac Gagić kolegama vijećnicima pokazala je video ispuštanja fekalija na Poždorinama, kao i fotografiju zabrane kupanja na plaži Kamp, optuživši novinare za pristranost i prikrivanje informacija, ustvrdivši da se po objavama vidi tko ih plaća i od koga su zaposleni.
Isto tako ponovno je iskazala sumnju u Nastavni zavod za javno zdravstvo i njihove rezultate ispipavanja kakvoće mora u Kaštelima.

O ovoj temi govorio je naknadno i Josip Berket, koji je za razliku od vijećnice sa svoje liste, kazao kako se problem ispuštanja fekalija na Poždorinama ne odnosi niti na Nastavni zavod niti na novinare, već je problem što je nakon radova na Eko projektu na tom području, koji su trajali godinu dana, stanje lošije nego prije, po čemu se da zaključiti da je „nešto u radovima otišlo krivo“.
Pročelnica Marija Pelivan kazala je kako se o tom problemu već duže vrijeme komunicira s agencijom Eko Kaštelanski zaljev, te da će oni morati popraviti postojeće stanje.


Meri Škopljanac Gagić

O Eko projektu i spajanju na kanalizacijski sustav govorila je Marinka Parčina s Nezavisne liste Josipa Berketa, a zaključeno je kako će Grad održati sastanak s predstavnicima agencije zbog uklanjanja problema na terenu, a među temama razgovora bit će i razlozi privremenih onečišćenja mora na dvije plaže u Kaštel Gomilici.

Na ovoj sjednici našla su se i pitanja o postavljanju ograda u blizini škola, izgradnji pojedinih nogostupa, obilježavanju autobusnih stanica, uređenju obala te čempresadi u ulici Hrvatskih branitelja u Lukšiću.
Lukšićki čempresi i namjera da se oni ne uklanjaju nego urede, podrežu i slično, otvorilo je mali duel između Josipa Berketa i upravitelja Vlastitog pogona Ivana Čaglja, pri čemu se Berket osvrnuo na uklanjanje stabala iz Dudanovog puta u Kambelovcu, pa su vijećnik i upravitelj s govornice raspravljali radi li se sve po želji građana i tko više voli kaštelanske dvorce.
Bez njihove rasprave nije ostala ni tema kompostane o kojoj je Berket govorio, naglasivši da će ona biti uskoro zakonska obveza. Čagalj je konstatirao da Kaštela nemaju dovoljno materijala za rad kompostane te da je gradsko zemljište od 10 tisuća metara četvornih nedovoljno za tu djelatnost, na što ga je Berket upitao jesu li oni, misleći na gradsku vlast, ikada u životu vidjeli kako izgleda kompostana.


Josip Berket

Zašto još nije u funkciji ugostiteljski objekt u dvorani u Starom, hoće li i kada kaštelanski klubovi moći koristiti dvoranu nove škole u Novom, te plaćaju li klubovi korištenje školskih dvorana, pitanja su na koje je odgovor zatražio Berketov vijećnik Ivan Rančić.

Iz odgovora pročelnice Sandre Zokić i gradonačelnika Ivana Udovičiča, moglo se saznati da se Županija, kao osnivač škola, zalaže da klubovi plaćaju najam, a da škole sklapaju ugovore s klubovima u skladu sa županijskim Pravilnikom. O kojim se tarifama radi i kako je dogovoreno između škola i pojedinih klubova, gradonačelnik i pročelnica nemaju saznanja.
Ravnateljica škole u Kaštel Novom ponudila je nekim klubovima tarife i termine za korištenje dvorane, no, kako je gradonačelnik kazao, ima saznanja da je klubovima ponuđena cijena previsoka, no i to je u nadležnosti Županije. Osoba izabrana za najmoprimca prostora predviđenog za ugostiteljsku djelatnost u dvorani u Kaštel Starom, uredno plaća najam te će uskoro započeti s uređenjem prostora, saznanja su koje je s govornice Rančiću prenio gradonačelnik.


Ivan Udovičić

Na pitanje s početka sjednice o taksi službi, gradonačelnik Udovičić, ustvrdio je da se radi o zahtjevnoj temi za čije je kvalitetno rješavanje potrebno vrijeme, a kao moguća rješenja naveo je objavu natječaja za nove koncesije, sastanke sa zainteresiranima, ali i mogućnost ukidanja koncesija za ovu djelatnost.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_8771)

  Kaže Čagalj da se nitko nije žalio na rješenje u Dudanovom putu i svi su sretni s učinjenim???!!! Pa samo na Portalu je bilo na stotine komentara u kojima su i stanovnici Dudanovog puta i ostali Kaštelani osudili učinjeno. Novinari iz Slobodne su bili pozvani od strane stanovnika te ulice da svjedoče užasu koji se provodi od strane komunalaca, stotine protestnih pisama su poslani gradskim vijećnicima, a Čagalj tvrdi da se nitko nije žalio!? Ja se slažem da se čempresana u Lukšiću treba sačuvati ali čini mi se da sad imamo jedan apsurd u kojem se u Lukšiću ne smije taknuti ni jedno stablo, ali se zato u ostalih 6 sela sječe sve od reda i gdje se god stigne. I ulica put Plavog jadrana je ne tako davno bila krasna čempresana koja se namjerno uništava iz godine u godinu. U zadnjih 20 godina 50% stabala je posječeno. Ni jedno novo nije posađeno. Cijeli dijelovi ulice su kompletno ogoljeni. Kako se god netko novi doseli u ulicu ide sa zahtjevom da se pojedino stablo ukloni. Čisto ludilo!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2920)

  Ma pogledajte na autobusnoj stanici u Novome bili su oleandri posikli su ih,pa ponvo posadili naresli su sad su ih opet skroz ogolili,imali itko stručan da pogleda šta momci rade,tamarine ogolu tako da restu ka ćenpresi ,a još jedino śta je lipo ostalo to su stab!a na Polinovcu a i oni su na redu svugdi se sadi samo u nas ajme i kuku,nek se Polinovac uredi al stabla nek ostanu jer to su stabla starija od svih ovih koji odlučuju,a kanalizacija šta je sad napravljena neśto nije uredu jer śahte na cesti ne primaju vodu kad kiśi a smrad se śiri svugdi šta nije bilo dok nisu počeli radit novi sustav .

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2171)

  sičan se polinovca kad se cijev postavljala od ceste do sela, sičan se oleandri duž ceste do trogira. sve je to bilo lipo. danas su destruktivci i neznalice na vlasti. oni znaju šta je bukva a neznaju šta je tamarin, oleandar, murva. ne zamiran jin,ali onda neka pitaju one koji znaju.grubo se učit na stablima i iz godine u godinu gledat "golo" selo

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1179)

  2171 meni se čini da oni samo znadu ogolit stabla bilo bi im bolje da ovako ogole žene pa da prođu kroz naši svi sedam seli .

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1238)

  zašto bidne žene, dosta je da se sami ogole

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4169)

  Sitite se Vukovarske ulice i cempresa...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9221)

  Jadni ti smo, tko nas vodi i s nama i našim upravlja!
  Kaštela su postala najgora rupetina u Lijepoj našoj zbog nesposobnih i nedotupitih vladara ovoga prostora!
  I ono što je bilo dobro i imalo građanski milje u prostoru i kod stanovništva uništili su. Kaštela doveli na nivo najgore i najbjednije primitivne sredine ravne zaostalim, opustošenim i osiromašenim prostorima u trećem svijetu na svim razinama življenja!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3127)

  Goste 9221 ima nas dosta koji isto mislimo kao i ti. Unatoč resursima i bogomdanoj lokaciji ostali smo zadnja rupa na sviralu. Urbanistička devastacija uzima danak sa svim posljedicama koje nosi sa sobom. Lipa naša mirna sela leglo šporkice. Pitam se kome je u interesu svako jutro vozit se duž naše ceste/magistrale i u 21 stoljeću ćutit nesnošljiv smrad. Lažu nas i lažemo se svaki dan.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6089)

  Koštele, nek sade, čiste su, lipe, liti lad, zimi sunce, a ne da susidi drću kad će bura bacit čempres na polugu, na kuću ili dvor.
  Ne kaže se djabe, stablo nekog podneblja...
  Split je posta lip grad kad su koštele posadili po gradu, a sićam ga se i drugačijeg.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6089)

  Eko smrdi gore od potoka, i jama, get nam nikad nako smrdija nije, po selu se masovno šahte silikoniraju, a skoro će ih i varit.
  Nek rade ponovo, o trošku projektanta i nadzornog inženjera.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6261)

  Hebali vas čempresi i infrastruktura...Berket van se konstantno ruga, a vi mučite! Da Goran i Zoran...umriću o smija, a sramote:p

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8708)

  moga je berket nesto posadit na oni kruzni tok u marini a ne ovde mudrijat
  a ima ispusta i na giricicu za slikavat...
  baletna baletna autobusi

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara