Croatian English French German Italian Spanish

 

BEZ POSEBNIH RASPRAVA
Na sjednici Gradskog vijeća ove srijede, kojoj nisu nazočili vijećnici SDP-a, usvojeno je Izvješće gradonačelnika o radu u prvih šest mjeseci ove godine, Izvještaj o polugodišnjem financijskom poslovanju Grada, a vijećnici su se upoznali i s izvješćem državne revizije o poslovanju Grada u 2015. godini.

Polugodišnje financijsko izvješće kao i Izvještaj o radu gradonačelnika usvojen je glasovima HDZ-ovih vijećnika, dok su vijećnici Berketove nezavisne liste bili suzdržani pri glasovanju.

O proračunu u razdoblju siječanj – lipanj izvijestila je pročelnica Matija Marija Đikić, koja je navela da su ukupni prihodi iznosili 71,1 milijun kuna što je 94 posto od planiranog polugodišnjeg prihoda i 24 posto više nego lani u istom razdoblju, dok su rashodi ostvareni u iznosu od 47,2 milijuna kuna.
Razlika od 23,7 milijuna kuna između prihoda i rashoda, navela je Đikić, stvorena je uglavnom jer se povrat poreza građanima počeo vršiti tek u kolovozu, a i neki rashodi evidentirani su nakon 30. lipnja.
Većina prihoda Grada je od poreza te od administrativnih pristojbi, u koje su uključeni i komunalni doprinosi. Iz rashoda Grada vidljivo je da je trošak za zaposlene u Gradskoj upravi i korisnicima proračunskih sredstava smanjen, osim u Dječjem vrtiću.
Nekoliko manjih primjedbi na ovo Izvješće dala je jedino Marinka Parčina, dok ostali vijećnici o njemu nisu raspravljali.


Marinka Parčina

Gradonačelnik Ivan Udovičić u svom izvješću naveo je projekte koji se provode u gradu, uglavnom na komunalnoj infrastrukturi, o izvršenju proračuna i financiranju, o radu Ureda gradonačelnika i drugim područjima djelovanja.
O njegovom izvješću jedino je raspravljao Josip Berket, upozorivši na neke navode u Izvješću.

Izvješće o obavljenoj državnoj reviziji, koja se provodila od veljače do kolovoza ove godine, o poslovanju Grada u prošloj godini, vijećnici su primili na znanje, a pročelnica Đikić ustvrdila je da se po pojedinim primjedbama revizije već postupilo, a postupit će se uskoro i po ostalim primjedbama.
Josip Berket zatražio je mogućnost da vijećnici, nakon pomnije analize izvješća revizije, upute pisana pitanja nadležnima, s čime se pročelnica Đikić složila.

Vijećnici su prihvatili i zaključke tematske sjednice o poslovanju tvrtke Promet, od kojih su najvažniji osiguranje kvalitete usluge, korigiranje visine cijene prijevoza te obveza direktora Prometa da vijećnicima jednom godišnje podnese izvješće o radu, s naglaskom na područje Kaštela.

Komentari (8)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_2166
Splicani ne ulazite u ovu ligu komentara , vaš rang je među općinska liga .
Gost_5135
Dobra promocija za klub iz Splita koji ne može ispasti iz lige od 7 sudionika jer nitko ne ispada -niže takmičenje nema.
Gost_6143
Pozdrav, da postoji u Sućurcu slična staza , nazvana je Azbestoza, međutim radi se o težoj stazi u disciplini downhill, ali da, Azbest...
Gost_8769
Sretan rođendan Judo klub Kaštela od bivših članova,ili kako bi trener Neno reka simpatizera i nesimpatizera
Gost_6219
Sram Vas bilo pišete o Splitu da bi se rugali ekipi koja je PET godina za redom prvak Hrvatske. Split to neće biti nikad a možda ni tad...