Croatian English French German Italian Spanish

 

BEZ POSEBNIH RASPRAVA
Na sjednici Gradskog vijeća ove srijede, kojoj nisu nazočili vijećnici SDP-a, usvojeno je Izvješće gradonačelnika o radu u prvih šest mjeseci ove godine, Izvještaj o polugodišnjem financijskom poslovanju Grada, a vijećnici su se upoznali i s izvješćem državne revizije o poslovanju Grada u 2015. godini.

Polugodišnje financijsko izvješće kao i Izvještaj o radu gradonačelnika usvojen je glasovima HDZ-ovih vijećnika, dok su vijećnici Berketove nezavisne liste bili suzdržani pri glasovanju.

O proračunu u razdoblju siječanj – lipanj izvijestila je pročelnica Matija Marija Đikić, koja je navela da su ukupni prihodi iznosili 71,1 milijun kuna što je 94 posto od planiranog polugodišnjeg prihoda i 24 posto više nego lani u istom razdoblju, dok su rashodi ostvareni u iznosu od 47,2 milijuna kuna.
Razlika od 23,7 milijuna kuna između prihoda i rashoda, navela je Đikić, stvorena je uglavnom jer se povrat poreza građanima počeo vršiti tek u kolovozu, a i neki rashodi evidentirani su nakon 30. lipnja.
Većina prihoda Grada je od poreza te od administrativnih pristojbi, u koje su uključeni i komunalni doprinosi. Iz rashoda Grada vidljivo je da je trošak za zaposlene u Gradskoj upravi i korisnicima proračunskih sredstava smanjen, osim u Dječjem vrtiću.
Nekoliko manjih primjedbi na ovo Izvješće dala je jedino Marinka Parčina, dok ostali vijećnici o njemu nisu raspravljali.


Marinka Parčina

Gradonačelnik Ivan Udovičić u svom izvješću naveo je projekte koji se provode u gradu, uglavnom na komunalnoj infrastrukturi, o izvršenju proračuna i financiranju, o radu Ureda gradonačelnika i drugim područjima djelovanja.
O njegovom izvješću jedino je raspravljao Josip Berket, upozorivši na neke navode u Izvješću.

Izvješće o obavljenoj državnoj reviziji, koja se provodila od veljače do kolovoza ove godine, o poslovanju Grada u prošloj godini, vijećnici su primili na znanje, a pročelnica Đikić ustvrdila je da se po pojedinim primjedbama revizije već postupilo, a postupit će se uskoro i po ostalim primjedbama.
Josip Berket zatražio je mogućnost da vijećnici, nakon pomnije analize izvješća revizije, upute pisana pitanja nadležnima, s čime se pročelnica Đikić složila.

Vijećnici su prihvatili i zaključke tematske sjednice o poslovanju tvrtke Promet, od kojih su najvažniji osiguranje kvalitete usluge, korigiranje visine cijene prijevoza te obveza direktora Prometa da vijećnicima jednom godišnje podnese izvješće o radu, s naglaskom na područje Kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

Vezane vijesti