BEZ POSEBNIH RASPRAVA
Na sjednici Gradskog vijeća ove srijede, kojoj nisu nazočili vijećnici SDP-a, usvojeno je Izvješće gradonačelnika o radu u prvih šest mjeseci ove godine, Izvještaj o polugodišnjem financijskom poslovanju Grada, a vijećnici su se upoznali i s izvješćem državne revizije o poslovanju Grada u 2015. godini.

Polugodišnje financijsko izvješće kao i Izvještaj o radu gradonačelnika usvojen je glasovima HDZ-ovih vijećnika, dok su vijećnici Berketove nezavisne liste bili suzdržani pri glasovanju.

O proračunu u razdoblju siječanj – lipanj izvijestila je pročelnica Matija Marija Đikić, koja je navela da su ukupni prihodi iznosili 71,1 milijun kuna što je 94 posto od planiranog polugodišnjeg prihoda i 24 posto više nego lani u istom razdoblju, dok su rashodi ostvareni u iznosu od 47,2 milijuna kuna.
Razlika od 23,7 milijuna kuna između prihoda i rashoda, navela je Đikić, stvorena je uglavnom jer se povrat poreza građanima počeo vršiti tek u kolovozu, a i neki rashodi evidentirani su nakon 30. lipnja.
Većina prihoda Grada je od poreza te od administrativnih pristojbi, u koje su uključeni i komunalni doprinosi. Iz rashoda Grada vidljivo je da je trošak za zaposlene u Gradskoj upravi i korisnicima proračunskih sredstava smanjen, osim u Dječjem vrtiću.
Nekoliko manjih primjedbi na ovo Izvješće dala je jedino Marinka Parčina, dok ostali vijećnici o njemu nisu raspravljali.


Marinka Parčina

Gradonačelnik Ivan Udovičić u svom izvješću naveo je projekte koji se provode u gradu, uglavnom na komunalnoj infrastrukturi, o izvršenju proračuna i financiranju, o radu Ureda gradonačelnika i drugim područjima djelovanja.
O njegovom izvješću jedino je raspravljao Josip Berket, upozorivši na neke navode u Izvješću.

Izvješće o obavljenoj državnoj reviziji, koja se provodila od veljače do kolovoza ove godine, o poslovanju Grada u prošloj godini, vijećnici su primili na znanje, a pročelnica Đikić ustvrdila je da se po pojedinim primjedbama revizije već postupilo, a postupit će se uskoro i po ostalim primjedbama.
Josip Berket zatražio je mogućnost da vijećnici, nakon pomnije analize izvješća revizije, upute pisana pitanja nadležnima, s čime se pročelnica Đikić složila.

Vijećnici su prihvatili i zaključke tematske sjednice o poslovanju tvrtke Promet, od kojih su najvažniji osiguranje kvalitete usluge, korigiranje visine cijene prijevoza te obveza direktora Prometa da vijećnicima jednom godišnje podnese izvješće o radu, s naglaskom na područje Kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_8138)

  o srca ti ko vodi ovi nazovi grad ma i da očemo ne možemo ić na bolje pa ovo je strašno !!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8142)

  Berketovi dvi godine nisu prihvatili ni Berketov izvještaj pa ako su sad suzdržani to je pomak na bolje

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8477)

  Pa di su vijećnici???!?? Di su mladi?? Ima mladi koji su tu ka čunjevi!! Kako nije sram Mihaljevićku i kontu, primat naknadu za ništa raditi, neradnici i uhljebi

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5117)

  koliko zadnjih sjednica berket nije prisustvova
  sta on nije napravija jednosmjerni dudanov put

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8159)

  Ko su ti vjećnici,di oni žive ?zar oni dolaze helihopterom pa ne vide u kojem stanju je brza cesta,niko ništa ne radi,ako ne možete ili ne želite završit ovu cestu vratite je u prvobitno stanje.Ovako niste napravili ništa,samo nered,vidit će te sada kad počnu kiše ,bit će po cesti kamenja,klizanja i nedaj bože saobraćajnih nesreća ,zna se ,čim je došao hdz sve je stalo,gospodo kvislinzi svaka vam čast !

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4120)

  U podvožnjaku (inače mjesto 100-injak godina poznato kao izvor, skoro kao i Jadro) kod groblja u Novom BAZEN, ne mogu pješaci prolaziti. Ali "stručnjaci" i graditelji i gradski oci koji su sve odobrili mirno spavaju. Neka se srame i jedni i drugi.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5352)

  E kambelovcanin govori o dudanovu putu sta ga zuljaju autobusi sta idu u baletnu

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9202)

  Sta je bilo.na magistrali.u gomilici okolo 7 uri?

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara