NAJAVA 26. SJEDNICE
Hoće li i koliku Božićnicu dobiti kaštelanski umirovljenici, kako izgleda prijedlog gradskog proračuna za slijedeću godinu, tko će ubuduće upravljati parkingom u Kaštelima, tek su neke od tema o kojima će kaštelanski vijećnici raspravljati i odlučivati na redovnoj sjednici Gradskog vijeća, koju je predsjednik Denis Ivanović sazvao za ponedjeljak, 28. studenog.

Pred vijećnicima će se na dnevnom redu naći 27 točaka, a prema najavama u pripremi je i proširenje dnevnog reda s još jednom točkom.
Na dnevnom redu tako se nalaze proračun i izvršenje proračuna za slijedeću godinu, a u s kladu s tim i prijedlozi programa izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture te prijedlozi programa javnih potreba u kulturi, sportu, tehničkoj kulturi, za udruge građana, u predškolskom odgoju i socijalnoj skrbi.
Na ovoj sjednici vijećnici će odlučiti hoće li naplata parkinga iz Vlastitog komunalnog pogona ponovno biti djelatnost komunalnog poduzeća Zeleno i modro, koje je trenutno u mirovanju, a pred njima će se naći i odluka o pokretanju postupka povećanja temeljnog kapitala poduzeća Promet.

U cijelom nizu ostalih tema nalazi se i program korištenja sredstava prihodovanih legalizacijom, kao i teme vezane uz civilnu zaštitu.
Kraj studenog krajnji je rok za donošenje odluke o ovogodišnjoj dodjeli jednokratnih pomoći povodom Božića, a prema prijedlogu o kojem će vijećnici odlučivati, roditeljima poginulih branitelja pripalo bi 500 kuna, dok bi umirovljenici s mirovinama do 2000 kuna dobili bon od 200 kuna, a oni s mirovinama od 2000 do 4000 tisuće kuna, bon od 100 kuna iskoristiv u trgovini Tommyja ili Ribole.


KOMENTARI:

Stari Komentari (24)

 • (Gost_1437)

  Sredite infrastrukturu u Kaštelima!!! Voda, kanalizacija, prolazne ceste, nogostupi... imate Europske fondove, novac od legalizacije, najbolju sezonu ikad.. potencijal je velik! Triba samo bit aktivan i radit! Radit produktivno!

  oko 1 godine prije
 • blago nam se u R.H. (Gost_6206)

  eVala Van na božićnici :)

  oko 1 godine prije
 • nije bitno (Gost_6127)

  svaka cast sto mislite na umirovljenike, no u kastelima takoder postoje i obitelji bez ikakvih primanja i bilo bi puno prikladnije njia pokloniti bonove ya hranu uoci ovih blagdana, a da ne spoinjem djecji dom, njima poklonite darove za bozic takoder

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7110)

  Dat ce ove godine umirovljenicims bozicnicu i po njima potrebnima(nijh 10 sami sebi),..izbori su ..pa ce mazat oci sirotinji...vjernici celni gradski

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2115)

  šta je ovaj sistem dobar. dili božičnice ljudima,a mi smo slavili božić bez božičnica kako je ko moga . nisu nan po selu frigali fritule, nisu nan smrdila sela po srdelama,nije nan svirala muzika. šta smo se napatili onda sa onim načinom života.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7218)

  Raspoređivaju oni raspoređivaju. Mi glasamo za njih :D, a oni nama :p.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8182)

  koliko je u kastelima njemackih penzija a grebu se za njima pisljivih 100kn? gdje je tu porezna? lipo je davat kad imas ali mislim da ima obitelji bez primanja u vrlo teskim situacijama kojima je potrebnija pomoc. bonovi nisu valuta za placanje jer s tim krsite zakon rep. hrvatske.;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7733)

  Što se dogodilo s javnim natječajem programa udruga u kulturi i slično ...
  Ove godine se to dodjeljuje ad hoc ?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5237)

  Zašto božićnica velikim slovom?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5109)

  (Gost_5237)
  Zašto božićnica velikim slovom?

  nek je barem slovo veliko ako nije ona

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8100)

  Neznam sta bi se moglo radit, najbolje bi bilo opet orocit pare pa ako se nesto pokvari od izgradenog i uredenog, onda podici...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8100)

  A pare od legalizacije vratit ljudima

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8100) (Gost_1132)

  u koju banku?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2176)

  na vjecu ce se raspravljat kako ce mali dlaka dobit na neodrešđeno..i jos nepotrebnih radnika te za novi natjecaj viseg strucnog suradnika za povjesnu ikulturnu bastinu

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2176)

  uljebljivanje prije izbora je pocela s novim natjecajima...jupiiii...kastelani i građani kastela dajete opet da vam kradeze upropaštava grad!!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7231)

  I bez natjecaja komunalni pogon pojacan..kcerkom komunalnog redara i zetom sefa komunalaca

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7181)

  Ma o čemu govoriš a šta su ucinili za sela jesu za sebe i svoje kako nije udovičić ucinija do poja napravija lipi put ,do kuce doveja infrastrukturu za razliku od drugih građana ko je izvodio radove oko parcele koju jedinu ima ma koka vi muljate a ovi sta su zaposlili svoje pa nisu samo oni i predsjednik m.o.štafiliča zaposlija je sina u t.z a sebe u skolu sa školom cjevara al postoji i kurs pa ce na kraju bit i on ing.pa 99%ih je doslo po vezi zato pojedini rade i po deset g.na neodredeno ,ma brige njih osigurali su oni svoje sa poslom i materijalno dicu i potomke al oni su veliki rvati a mi stoka sitnog zuba.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1152)

  Tako se to radi...bez natječaja se zapošljavaju njihovi. A mi i dalje glasamo :o

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4148)

  Istina, Udovičić je bolji gradonačelnik od Berketa.1.Udovičić, uspija u svojoj firmi zaposliti 150 nezaposlenog svita iz Kašt ela.2.Zaposlija je u upravi,glasnogovornic u, gđu. B.M.,"novinar"???

  oko 1 godine prije
 • (Gost_90)

  Da narod izađe na izbore i jasno im da do znanja šta misle o njima onda se ovo nebi događalo. Neka lažiraju 90% posto glasova ako mogu.Međutim ljudi ko ljudi. Neki su zatupljeni glupostima koje im serviraju sa TV-a, neki su jednostavno nezainteresirani, neki gledaju neke svoje sitne interese, neki se prodaju za sitne pare i onda se dogodi HDZ. Prema tome nema drugog krivca osim samog naroda.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7181)

  Pa mala je socjalni slucaj otac je nema od cega ranit mala primanja nema ustedevine a kad su mogli drugi iskoristit položaj onda je zaslužija koliko je ucinija za ADZ. a na poslu se pritrga a i mala ima velike skole išla je smenon u osnovnu bila super đak ka i tata ja zavrsila fak.ne radin a ona je mag.odma posli osnovne eto naprednija je od svi nas iz razreda

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3127)

  A novi natječaj šta je friško u điru

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9216)

  Goste_7211
  Tko je gosp. Penga i gosp. Barun???
  Po čemu su oni poznati i značajni za naša Kaštila???
  Nikad nisam čula za njihova značajna dijela za naša Kaštila!!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6207)

  goste 9216, ali nisi zna da je bija potop prije njih???

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara