GRADSKO VIJEĆE ODLUČILO
Poput većine drugih gradova u okružju, Grad Kaštela će sufinancirati produženi cjelodnevni boravak osnovaca iz Kaštela koji su upisani i borave u školama izvan područja grada.

Kako u Kaštelima postoji određeni broj učenika, koji zbog specifičnosti obiteljskih situacija pohađaju produženi cjelodnevni boravak u nekoj od splitskih osnovnih škola, jer takvog programa u Kaštelima nema te pri tome roditelji plaćaju taj boravak, Grad će im olakšati plaćanje u mjesečnom iznosu od 350 kuna.
Sufinanciranje produženog boravka praksa je u gradovima koji imaju takve programe, ali i u gradovima iz kojih djeca odlaze u druge gradove na nastavu. Tu dobru praksu provodit će i Kaštela, a odobrena sredstva uplaćivat će se direktno na račun škola koje djeca pohađaju.

 - Roditelji djece koja koriste produženi boravak u nekoj od splitskih škola, moraju uputiti službeni zahtjev Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, uz koji će dokumentirati sve potrebne dokaze, no za sve pojedinosti mogu se javiti u Odjel gdje će dobiti potrebne informacije – obavijestila nas je pročelnica Sandra Zokić.

Da bi ostvarili pravo na sufinanciranje potrebno je da učenik i makar jedan od roditelja imaju prebivalište na području Kaštela, da je učenik upisan u školu izvan Kaštela, a na području Splitsko-dalmatinske županije te da ista ima organiziran cjelodnevni boravak, kao i da ga učenik pohađa. Uvjet je i da roditelji uredno podmiruju svoje financijske obveze iz ugovora o cjelodnevnom boravku sklopljenog sa školom, a koji se odnose na troškove rada učitelja i prehrane.

Odluka o sufinanciranju odnosi se na učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a pravo na sufinanciranje roditelji ostvaruju od rujna svake školske godine do kraja lipnja.


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_2516)

  Katastrofa. Ima li itko u Kastelima pameti da u kastelanskim skolama organizira produzeni boravak. Nego sufinancirati splitski za kadtelansku djecu. Ko je ovdje lud. Sad ste me iznervirali!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6655)

  Retardiran grad, retardirana država

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2801)

  Ta djeca koja idu u Split u osnovnu školu to su djeca dobrostojećih roditelja, tako njima ne treba sufinanciranje, nego neka naš Grad Kaštela financira naše škole i da naša djeca koja pohađaju naše Kaštelanske škole imaju cjelodnevni boravak, a ne da sama budu u kući dok roditelji rade.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6041)

  produzeni boravak ce bit u berketovim malim skolama

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1148)

  Da ne živimo u robovskoj inačici kapitalističkog društva, tada produženi boravci ne bi bili ni potrebni, nego bi roditelji radili normalno radno vrime, dica bi bila u školi, a nakon toga bi išli kući i bili OBITELJ.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_301)

  A sta je sa OS Bijaci? otkad se otvorila prica se o cijelodnevnom boravku pa...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_182)

  Goste 6041, ala te mući Berket, da li možda u njega radi, oli u Udovičića??

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8462)

  2 djece u Kasteliima u vrticu 615 + 660 kn = 1275 kn
  2 djece u Splitu vrticu 490 + 315 kn = 805 kn
  Veseli i smantani bili !!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3127)

  Napokon.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara