Croatian English French German Italian Spanish

 

GRADSKO VIJEĆE ODLUČILO
Poput većine drugih gradova u okružju, Grad Kaštela će sufinancirati produženi cjelodnevni boravak osnovaca iz Kaštela koji su upisani i borave u školama izvan područja grada.

Kako u Kaštelima postoji određeni broj učenika, koji zbog specifičnosti obiteljskih situacija pohađaju produženi cjelodnevni boravak u nekoj od splitskih osnovnih škola, jer takvog programa u Kaštelima nema te pri tome roditelji plaćaju taj boravak, Grad će im olakšati plaćanje u mjesečnom iznosu od 350 kuna.
Sufinanciranje produženog boravka praksa je u gradovima koji imaju takve programe, ali i u gradovima iz kojih djeca odlaze u druge gradove na nastavu. Tu dobru praksu provodit će i Kaštela, a odobrena sredstva uplaćivat će se direktno na račun škola koje djeca pohađaju.

 - Roditelji djece koja koriste produženi boravak u nekoj od splitskih škola, moraju uputiti službeni zahtjev Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, uz koji će dokumentirati sve potrebne dokaze, no za sve pojedinosti mogu se javiti u Odjel gdje će dobiti potrebne informacije – obavijestila nas je pročelnica Sandra Zokić.

Da bi ostvarili pravo na sufinanciranje potrebno je da učenik i makar jedan od roditelja imaju prebivalište na području Kaštela, da je učenik upisan u školu izvan Kaštela, a na području Splitsko-dalmatinske županije te da ista ima organiziran cjelodnevni boravak, kao i da ga učenik pohađa. Uvjet je i da roditelji uredno podmiruju svoje financijske obveze iz ugovora o cjelodnevnom boravku sklopljenog sa školom, a koji se odnose na troškove rada učitelja i prehrane.

Odluka o sufinanciranju odnosi se na učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a pravo na sufinanciranje roditelji ostvaruju od rujna svake školske godine do kraja lipnja.


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

Vezane vijesti