NAJVEĆA ULAGANJA
Programi izgradnje te održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2017. godinu i ovaj su put naišli na kritike od strane kaštelanske oporbe, čiji su vijećnici nadležnima spočitali da se predviđena sredstva uglavnom namijenjena izradi različite dokumentacije, dok su realizacije projekta svedene na minimum.

Prema prijedlogu programa, kako je izvijestila pročelnica Marija Pelivan, u slijedećoj godini planirani projekti izgradnje objekata komunalne infrastrukture teški su 24 milijuna kuna. Među projektima, za koje će se urediti dokumentacija ili u potpunosti okončati radovi su uređenje obalnog pojasa u dijelu Starog, Sućurca i Lukšića, uređenje trga ispred crkve u Lukšiću te uređenje tamošnjeg parka Šumica, uređenje okoliša crkve u Radunu, fontana u đardinu u Starom, ulica Put Sv. Lovre u Lukšiću, Radunićeva ulica i Bojišće u Starom, prometnica unutar UPU-a Giričić u Gomilici, Put Divulja, Koludrovac u Štafiliću, dio Tuđmanove ceste u Sućurcu te još pojedine ulice u svim Kaštelima, javna rasvjeta na pojedinim područjima te određeni radovi na gobljima u Kambelovcu i Lukšiću te drugi projekti.
Za program održavanja komunalne infrastrukture predviđeno je 22 milijuna kuna.

Zanimljivo je da je u sklopu rasprave o programima, SDP-ovac Filip Plećaš kritizirao načine izvođenja pojedinih radova i pri tome je kazao kako u ulici Put Sv. Lovre u Lukšiću „lokalni moćnik ometa radove“. HDZ-ovac Mario Duvnjak tražio je od Plećaša da kaže prezime tog lokalnog moćnika, no tu je razgovor na tu temu završen.
Kao što se i očekivalo navedeni programi nisu dobili podršku oporbenih vijećnika.


Sandra Zokić

Programi javnih potreba

No, oporba nije imala posebnih prigovora na programe javnih potreba, o kojima je govorila pročelnica Sandra Zokić.
Prema njenom izvješću za potrebe programa socijalne skrbi, koji obuhvaćaju različite pomoći, u proračunu je planirano oko 5,5 milijuna kuna.
Za tehničku kulturu iznos je 50 tisuća kuna, a za udruge građana 1,37 milijuna kuna.

Kaštelanski sport u slijedećoj godini može računati na 4,5 milijuna kuna koja će po svojim pravilnicima i programima rasporediti Zajednica sportskih udruga te na 850 tisuća kuna za posebni dio, od čega je 400 tisuća kuna planirano za održavanje sportskih objekata.

Program javnih potreba u predškolskom odgoju „nosi“ oko 24,5 milijuna kuna, od čega na DV Kaštela otpada 17,1 milijun, a na vjerske i privatne vrtiće 7,4 milijuna kuna.

Za programe kulture planirano je ukupno 15,2 milijuna kuna, od čega za održavanje spomenika kulture i prirode 6,3 milijuna, za financiranje po programima 1,4 milijuna, za kulturna događanja 0,9 milijuna, za kulturni centar u Lukšiću milijun te za ustanove u kulturi 5,6 milijuna kuna.

Na ovoj sjednici prihvaćen je i program rada savjeta mladih koji je predstavila Kristina Ljubičić.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_2126)

    Mijat Tomić ode U Hajduke :)

    oko 1 godine prije
  • moje drago i svekoliko pUčanstVo (Gost_202)

    sve van je to tuntek jedan lipi ,a možeBitni ,a undak jopet i neMora inTaLek t :)

    oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara