KAŠTELA DOBILA I STRATEGIJU RAZVOJA DO 2020. GODINE
Za razliku od ove, slijedeće godine turistički djelatnici u Kaštelima, po pitanju izvođenja pojedinih građevinskih radova tijekom turističke sezone, moći će djelomično odahnuti jer su gradski vijećnici usvojili novu Odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova.

Kako je novu Odluku predstavila pročelnica Marija Pelivan, na području cijelog grada potpuna zabrana građenja na snazi će biti u razdoblju od 15. srpnja do 15. kolovoza, dok će u periodu od 15. lipnja do 14. srpnja te od 16. kolovoza do 15 rujna zabrana izvođenja radova biti u svim područjima Kaštela, ako se objekt na kojem se radovi izvode nalazi na udaljenosti manjoj od 100 metara od objekta u kojem se obavlja turistička ili ugostiteljska djelatnost.

- Radovi koji su zabranjeni sukladni su Zakonu o gradnji i odnose se na iskope i radove na konstrukciji objekta – kazala je Pelivan.

U raspravu o novoj Odluci uključila se vijećnica s Berketove liste, Meri Škopljanac Gagić, koja je, kao i prije nekoliko godina, na istu temu, ustvrdila da se pogoduje samo turističkim djelatnicima, kojima je djelatnost turizma uglavnom sekundarna, dok su građevinari, kojima je građevinarstvo primarna djelatnost, zakinuti.

- Zašto se nisu ostavile zone kao u prošloj Odluci? Tko ima pravo uzimati nekome kruh iz ruke? – pitala je Gagić, a pročelnica Pelivan kazala je kako se novom Odlukom nastojalo zadovoljiti potrebe i interese svih zainteresiranih te da je Odluka bila na javnom uvidu i posebnih primjedbi na nju nije bilo.
Pelivan je također naglasila da sličnu odluku ima većina gradova u kojoj se razvija turizam.


Marija Pelivan

SDP-ovac Filip Plećaš ustvrdio je da je nova Odluka bolja od dosadašnje, no smatra kako nije bilo potrebe za potpunom zabranom na područjima gdje nema turističke djelatnosti, a naveo je i primjedbe na vrstu zabranjenih radova, navodeći kako ima još vrsta radova koje bi zabrana trebala uključivati.
Plećaš je ovom prilikom kritizirao uključenost i rad Turističke zajednice pri donošenju ove Odluke.
Za odluku nisu glasali Berketovi vijećnici.

Strategija razvoja

Na ovotjednoj sjednici vijećnici su donijeli odluku da se župni ured u Kaštel Novom, u skladu sa mogućnostima iz zakonskih propisa, oslobodi plaćanja komunalnog doprinosa pri legalizaciji župnog ureda, a odobreno je i potpisivanje ugovora između Grada i župe u Radunu, prema kojem će župa Gradu ustupiti zemljište južno od crkve Kraljice mučenika na 30 godina, na kojem će Grad izgraditi igralište za javnu namjenu i parking.

Iako su SDP-ovi vijećnici na početku ove sjednice tražili da se točka Strategija razvoja grada od 2016. do 2017. godine, makne s dnevnog reda zbog nedovoljnog vremena za detaljnije proučavanje predložene Strategije, što nije prihvaćeno, Strategija razvoja grada prihvaćena je jednoglasno.


KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_7222)

  9205 sve Van je to jedan obični kradezeovski in ta lek t :)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5095)

  Bravo za Meri ;)kako mogu ljudima uzimati kruh iz ruke?

  oko 1 godine prije
 • Re (Gost_2236)

  Stase javljaju crveni kmer

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1115)

  Re (Gost_2236)
  Stase javljaju crveni kmer


  ko su ti

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2074)

  Anđa išta? Jedna rič?

  oko 1 godine prije
 • Komunalna naknada (Gost_6129)

  Ej pa treba vristati sa svih clanaka da e ekipa podigla komunalnu naknadu sa 24 na 90 kn, sa 18 na 70 kn i sa 12 na 50 kn. Ljudima naknada raste za 65 kn ili 400 % Dajte jel ovo normano? Da placamo sta? razrovane ulice. Ljudi probudite se nije ovo glasati za hdz sdp most, domoljublje ovo ono. Ovo je izbiti ljudima kesicu kikija svaki dan koju bi kupili unucima ili djeci. Marendu placamo za komunalnu naknadu. Kome i zasto? Probudite se pobunite uzimaju vm pare iz novcanika.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4094)

  smiješan

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8122)

  Veći je problem poskupljenje komunalne naknade nego zabrana gradnje ljeti.Skuplja naknada koči radove gradnju i obnovu i smanjuje prodaju građevinskog materijala.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3679)

  Ne plaćajte ništa, komunalnu infrastrukturu, platite kad ju dobijete, ako troškovnik nije friziran.
  Vodnu naknadu??
  Naplaćuju li kišu?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5095)

  Goste 8122:p pitala bih tebe kako bih ti preživio/la da ti zabrani radove u graditeljstvu na nekoliko mjeseci , a od toga uzdržavaš cijelu obitelj

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4156)

  Oceli zabranit ..oMilome i sporskom ribolovnom drustvu gojaca u Sucurcu da i dalje obavljaju radove ka u brodogradilistu uz mukte vodu i struju koju opcina placa. Oceli se i dalje cistit pizdice na plazi di dica rizu noge od otpada skoljki. Oceli se i dalje svakome davat kljuc od kucice ka od privatne prcije.Ocemo li i dalje glrdat onu Miloga rampu kada je JNA na tunbinu. Dokle ce to bit tako pitan komunalne redare i gospodju sefiicu u opcini.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4179)

  :):D:o:p:(;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4200)

  Ante Sanader doslovno shvatio pa obišao gradilište brze ceste i izvođačima zabranio radove do iza ljeta 2017,nema smisla da se oni motaju tamo vamo po gradilištu,ajte lipo doma ili u gaženicu pa makar nju završite do lita,jer ovo ko zna kad će se završit ? a nije ni priša,šta će nama turisti,uostalom ko zna kad će inaerodrom završit,pa prema tome nema priše,jel tako druže Ante,glavno da vatrogasci na marendu idu sa rotirkama,anta svaka ti dala a najviše tvoja,yeba ti sliku svoju !

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3156)

  nebi van da tovara vezat

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara