Croatian English French German Italian Spanish

 

KAŠTELA DOBILA I STRATEGIJU RAZVOJA DO 2020. GODINE
Za razliku od ove, slijedeće godine turistički djelatnici u Kaštelima, po pitanju izvođenja pojedinih građevinskih radova tijekom turističke sezone, moći će djelomično odahnuti jer su gradski vijećnici usvojili novu Odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova.

Kako je novu Odluku predstavila pročelnica Marija Pelivan, na području cijelog grada potpuna zabrana građenja na snazi će biti u razdoblju od 15. srpnja do 15. kolovoza, dok će u periodu od 15. lipnja do 14. srpnja te od 16. kolovoza do 15 rujna zabrana izvođenja radova biti u svim područjima Kaštela, ako se objekt na kojem se radovi izvode nalazi na udaljenosti manjoj od 100 metara od objekta u kojem se obavlja turistička ili ugostiteljska djelatnost.

- Radovi koji su zabranjeni sukladni su Zakonu o gradnji i odnose se na iskope i radove na konstrukciji objekta – kazala je Pelivan.

U raspravu o novoj Odluci uključila se vijećnica s Berketove liste, Meri Škopljanac Gagić, koja je, kao i prije nekoliko godina, na istu temu, ustvrdila da se pogoduje samo turističkim djelatnicima, kojima je djelatnost turizma uglavnom sekundarna, dok su građevinari, kojima je građevinarstvo primarna djelatnost, zakinuti.

- Zašto se nisu ostavile zone kao u prošloj Odluci? Tko ima pravo uzimati nekome kruh iz ruke? – pitala je Gagić, a pročelnica Pelivan kazala je kako se novom Odlukom nastojalo zadovoljiti potrebe i interese svih zainteresiranih te da je Odluka bila na javnom uvidu i posebnih primjedbi na nju nije bilo.
Pelivan je također naglasila da sličnu odluku ima većina gradova u kojoj se razvija turizam.


Marija Pelivan

SDP-ovac Filip Plećaš ustvrdio je da je nova Odluka bolja od dosadašnje, no smatra kako nije bilo potrebe za potpunom zabranom na područjima gdje nema turističke djelatnosti, a naveo je i primjedbe na vrstu zabranjenih radova, navodeći kako ima još vrsta radova koje bi zabrana trebala uključivati.
Plećaš je ovom prilikom kritizirao uključenost i rad Turističke zajednice pri donošenju ove Odluke.
Za odluku nisu glasali Berketovi vijećnici.

Strategija razvoja

Na ovotjednoj sjednici vijećnici su donijeli odluku da se župni ured u Kaštel Novom, u skladu sa mogućnostima iz zakonskih propisa, oslobodi plaćanja komunalnog doprinosa pri legalizaciji župnog ureda, a odobreno je i potpisivanje ugovora između Grada i župe u Radunu, prema kojem će župa Gradu ustupiti zemljište južno od crkve Kraljice mučenika na 30 godina, na kojem će Grad izgraditi igralište za javnu namjenu i parking.

Iako su SDP-ovi vijećnici na početku ove sjednice tražili da se točka Strategija razvoja grada od 2016. do 2017. godine, makne s dnevnog reda zbog nedovoljnog vremena za detaljnije proučavanje predložene Strategije, što nije prihvaćeno, Strategija razvoja grada prihvaćena je jednoglasno.

Komentari (14)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_2166
Splicani ne ulazite u ovu ligu komentara , vaš rang je među općinska liga .
Gost_5135
Dobra promocija za klub iz Splita koji ne može ispasti iz lige od 7 sudionika jer nitko ne ispada -niže takmičenje nema.
Gost_6143
Pozdrav, da postoji u Sućurcu slična staza , nazvana je Azbestoza, međutim radi se o težoj stazi u disciplini downhill, ali da, Azbest...
Gost_8769
Sretan rođendan Judo klub Kaštela od bivših članova,ili kako bi trener Neno reka simpatizera i nesimpatizera
Gost_6219
Sram Vas bilo pišete o Splitu da bi se rugali ekipi koja je PET godina za redom prvak Hrvatske. Split to neće biti nikad a možda ni tad...