hren
 

BROJNI GOSTI UVELIČALI SVEČANOST
Čak tri nagrade grada za životno djelo, uručene su ovog petka na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela, koja je u povodu Dana grada održana u hotelu Resnik.

Nagradu za životno djelo primio je hrvatski branitelj Ivica Bakotin, za izniman doprinos u Domovinskom ratu. Nagrade za životno djelo ove su godine pripale i posmrtno dr. Asimu Rešiću za dugogodišnju nesebičnu skrb o pacijentima te Antonu Deliću, koji je za života dao izuzetan doprinos u očuvanju pučkih napjeva Kaštela.
Osobne nagrade za prošlu godinu dodijeljene su profesoru Zoranu Vukiću, don Boži Deliću te psihijatrici Dolores Britvić. Skupne godišnje nagrade otišle su u ruke klape Sv. Juraj, Udruzi hrvatskih ratnih veterana Domovinskog rata Kaštela, klapi Podvorje, planinarima Malačke, Udruzi roditelja poginulih branitelja Kaštela i Kaštelanske zagore, braniteljskoj poljoprivrednoj zadruzi Lintar, klubu žena liječenih na dojci te odbojkaškom klubu Mladost Ribola Kaštela.
Već prema tradiciji, dodijeljene su i nagrade za darivatelje krvi, koji su dragocjenu tekućinu dali sto i više puta, a ove godine to su Jakov Tante i Ivica Kotevski.
Posebna nagrada za iznimno humano djelo pripala je dr. Stipislavu Jadrijeviću.

U ime nagrađenih ovog se dana zahvalio Marko Bralić, zahvalivši svima na razumijevanju i potpori, naglasivši kako se nada da će svi dobitnici nagrada i dalje sudjelovati u javnom, društvenom, socijalnom i kulturnom životu Kaštela i tako doprinositi razvoju grada.

Svečanoj sjednici nazočili su predstavnici gradova prijatelja iz više europskih država, izaslanstva susjednih gradova i županije, predstavnici brojnih udruga, tvrtki i institucija, kao i izaslanik predsjednika Vlade, ministar Lovro Kuščević te izaslanik potpredsjednika Vlade general-bojnik Mladen Fužul, a sve njih pozdravili su predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić te kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.
U svom govoru gradonačelnik je s govornice istaknuo neke od prioriteta u djelovanje kaštelanske gradske vlasti.

- Sve što smo poduzeli u okviru rada Gradske uprave usmjereno je prema podizanju standarda naših sugrađana, zbog kojih i obnašamo naše dužnosti, upravljajući gradom najbolje što možemo i znamo. Kao što sam više puta isticao najveći prioriteti u mom mandatu, svakako će biti izgradnja komunalne infrastrukture. Uz komunalnu infrastrukturu naši su prioriteti i djeca i mladi. Mladima treba pokazati put i stvoriti uvjete da ostanu u svom gradu i da žive od svog rada. Samo tako možemo gledati u svjetliju i ljepšu budućnost. Zahvalan sam svima koji doprinose našem razvoju, a prvenstveno našim dragim sugrađanima – dijelovi su iz govora kaštelanskog gradonačelnika.

Pozdravne riječi domaćinima je ovog dana uputio  i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, pozvavši susjede na zajedništvo.

- Jedino zajedno, odlučno i planski ćemo razviti ovo područje i postati ono što zaslužujemo. Jer pijemo istu vodu, imamo isto odlagalište otpada, imamo jednu zračnu luku, imamo jedan zajednički zaljev. Što do sada nismo imali? Zajednički rad. Zajedničko razumijevanje. Suradnju. I zajednički nastup prema Vladi – ustvrdio je Opara.

U prigodnom programu ovog su dana nastupili mališani iz DV Kaštela, klapa Sveti Juraj te Nedo Kovačev.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij