hren
 

KONFERENCIJA ZA MEDIJE GRADONAČELNIKA KAŠTELA
- Imamo cijeli niz projekata u planu, dio njih kreće u realizaciju već ove jeseni, za dio se uređuje dokumentacija... u ovu godinu dana najviše smo se posvetili sadržajima za djecu i mlade i osnovnim komunalnim potrebama građana te razvoju turizma - kazao je novinarima kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, na medijskoj konferenciji sazvanoj u povodu godine dana njegovog mandata.

Osvrnuo se gradonačelnik Ivanović na nekoliko izgrađenih dječjih igrališta, najavio izgradnju novih u Kaštel Sućurcu, Kaštel Kambelovcu, na izgradnju novog vrtića u Radunu, otvaranje novih pet predškolskih odgojnih grupa u privatnim vrtićima, a informirao je novinare kako je u tijeku izrada dokumentacije za proširenje gradskog vrtića u Kaštel Lukšić te uređenje imovinsko-pravnih odnosa za proširenje vrtića u Kaštel Kambelovcu.

Dotakao se Ivanović i potrebe za proširenjem škole u Kaštel Gomilici, no iako to nije u nadležnosti Grada već županije, ustvrdio je da se Grad mora angažirati jer je ta škola jedna od rijetkih u županiji, koja još radi u tri smjene.

- Prema posljednjim informacijama, Ministarstvo je osiguralo 400 tisuća kuna za izradu dokumentacije, koja bi se, prema obećanjima župana, trebala sređivati ovog ljeta – kazao je gradonačelnik, koji je u nastavku podsjetio i na neke od mjera iz resora socijalne politike, koje se provode od kada je on gradonačelnik Kaštela.

Među projektima o kojima je govorio prvi čovjek Kaštela, a koji su u nekoj od fazi realizacije su druga faza uređenja Opatičke kuće, obnova vile Nika, Pastoralni centar, sanacija kina Sv. Juraj. Isto tako, na jesen započinju radovi na plaži Glavica u Kaštel Lukšiću, započet će se s uređenjem dokumentacije za uređenje druge faze tih radova na “Poštanskom”, sa Županijom se radi na utvrđivanju granica pomorskog dobra, radi se vodoopskrba na nekoliko lokacija u Gomilici, Kambelovcu, Lukšiću, Radunu, priprema se dokumentacija, za što će trebati približno godinu dana, za vodoopskrbu u Rudinama, aktualni su projekti uređenja obale u Donjim Kaštelima i Sućurcu, pokrenut će se uređenje dijela nedovršenog nogostupa uz Cestu dr. Franje Tuđmana, razgovara se s HC-om o početku uređenja dijela stare ceste prema zračnoj luci, Eko projekt izvodi radove ne kanalizacijskoj mreži pri čemu Grad ima svoje obveze ...

Gradonačelnik je najavio i skore poticaje za poljoprivrednike, u visini od 50 do 100 tisuća kuna za pripreme zemljišta,  a u sklopu novih zakonskih propisa, kojima će gradovi upravljati poljoprivrednim zemljištima u državnom vlasništvu, a isto tako najavio je i određene korake, koje će Grad zajedno s Rerom poduzeti u određenim pomoćima obrtnicima i poduzetnicima.

Ivanović je izrazio i nadu kako će tvrtka Zeleno i modro preuzeti gospodarenje otpadom, odnosno vršiti odvoz smeća iz domaćinstava i to već početkom iduće godine, a prema svemu sudeći, dio potrebnih sredstava za nabavku kanti i vozila osigurat će se iz Fonda za zaštitu okoliša.

- Gradske financije su stabilne, točno je da nam je na kraju prošle godine ostalo nešto novca, ali taj novac sad trošimo. Nije točno da ne znamo kako i gdje utrošiti novac, već pojedine projekte, lani započete, tek sad plaćamo- ustvrdio je Ivanović osvrnuvši se na komentare oporbe te je na kraju, uz zahvale svojim zamjenicima, kazao, kako je on optimističan u pogledu budućnosti ovog grada te uporan u realizaciji zacrtanih ciljeva.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij