hren
 

NOVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
Nakon blagdana i nadolazećeg vikenda, kaštelanski gradski vijećnici, u ponedjeljak, 5. studenog u 12 sati, sjest će u vijećničke klupe, kako bi raspravljali i odlučili o sedam točaka dnevnog reda 11. redovne sjednice Gradskog vijeća.

Uz vijećnička pitanja i prijedloge na dnevnom redu ove sjednice nalaze se i teme vezane uz djelovanje Muzeja grada Kaštela, odnosno usklađivanje Statuta ove ustanove s novim zakonskim propisima te promijeni djelatnosti, a nakon završetka četverogodišnjeg mandata dosadašnjem ravnatelju, do raspisivanja i okončanja natječaja za novog ravnatelja ili ravnateljicu, imenovat će se vršitelj dužnosti ravnatelja. Prema prijedlogu, vijećnici će odlučiti hoće li to biti dosadašnji ravnatelj Ivan Šuta.

Pred vijećnicima će se naći i predloženi kandidati za novi sastav Kulturnog vijeća, jer je dosadašnjim članovima istekao četverogodišnji mandat. Upravni odjel objavio je javni poziv, nakon kojeg mu je stiglo osam kandidatura. Petero odabranih od strane Odbora za imenovanja, koje će gradski vijećnici prihvatiti ili ne, su Mili Jerčić iz KUD-a Putalj, Nada Barać iz KUD-a Karol Wojtyla, Radojka Jurčević iz SAU Putalj, Mario Bartulin iz HGD Zrinski te Vladimir Pilepić iz udruge Sv. Jeronim. Ovom prigodom otpale su kandidature Ivana Careva iz društva Bijaći, Dijane Vinčić iz HGD Biranj te Ivane Mitar iz AK Moreta.

Ova sjednica Gradskog vijeća završit će izvješćem o radu gradonačelnika Denisa Ivanovića tijekom prvih šest mjeseci ove godine.


KOMENTARI: