hren
 

PRORAČUN, BOŽIĆNICE, VATROGASCI
Ove srijede, 12. prosinca, kaštelanski gradski vijećnici imat će pune ruke posla, jer će na redovnoj sjednici Gradskog vijeća, koja započinje u 11 sati, raspravljati i odlučivati o čak 41 točki dnevnog reda, među kojima su i rebalans proračuna za tekuću te proračun za 2019. godinu.

Prema prijedlogu gradonačelnika i nadležnih službi rebalans proračuna za ovu godinu donosi smanjenje prihoda i rashoda u iznosu od 900 tisuća kuna, pa bi prihodi za ovu godinu iznosili 157 milijuna, a rashodi 161 milijun kuna.
Za tri milijuna kuna, prema prijedlogu koji će stići pred vijećnike, porasli bi prihodi u proračunu za sljedeću godinu, dok bi rashodi iznosili 175 milijuna kuna. Hoće li prijedlog proračuna za 2019. godinu biti prihvaćen i kako će ga vijećnici ocijeniti, znat će se na samoj sjednici.
U skladu s prijedlogom proračuna, vijećnici će odlučivati i o programima izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture, kao i o javnim potrebama u društvenim djelatnostima, poput kulture, sporta, predškolskog odgoja i drugih.

Ako je suditi prema prijedlogu nadležnih, Kaštela bi, osim tri dobrovoljna vatrogasna društva, uskoro mogla imati i Javnu vatrogasnu postrojbu, a vijećnici će odlučiti i o planu zaštite od požara.
Među prijedlozima odluka koje se nalaze na dnevnom redu ove sjednice izdvajamo odluke o komunalnom doprinosu i komunalnoj naknadi, ali i odluku o zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom sezone.

Kako se ova sjednica održava uoči skorih blagdana, vijećnici će donijeti odluku o dodjeli božićnica za umirovljenike s najnižim mirovinama, koje bi se, zavisno od visine mirovine dijelile kao poklon bon u iznosu od 100 i 200 kuna. Isto tako vijećnici će odlučiti hoće li obitelji poginulih branitelja i ove godine primiti jednokratnu naknadu povodom blagdana, u iznosu od 500 kuna.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij