hren
 

ISPUNJENO OBEĆANJE
Privatnim iznajmljivačima u Kaštelima visina godišnjeg paušalnog poreza na dohodak za ležajeve u smještajnim jedinicama, prema odluci Gradskog vijeća neće se povećavati.

Kako je obrazloženo, visina poreza se nije povećala kako se privatni iznajmljivači ne bi dodatno opteretili te mogli i dalje ulagati u razvoj Kaštela kao turističke destinacije.
Najviši paušalni porez tako i dalje iznosi 300 kuna po krevetu i 350 kuna po smještajnoj jedinici u kampu ili robinzonskom smještaju, a on se odnosi na područje Kaštel Štafilića, odnosno razredu A prema nekadašnjem Pravilniku o proglašavanju turističkih općina.

Novom Odlukom o paušalnom porezu, u Kaštel Starom i Kaštel Lukšiću, godišnji paušalni porez iznosi 255 kuna za krevete i 297,50 kuna u kampovima. U Kaštel Kambelovcu, Kaštel Novom, Kaštel Sućurcu i Kaštel Gomilici paušalni porez iznosi 210 kuna, odnosno 245 kuna za kampove i slični smještaj.
Sve poslove utvrđivanja, evidentiranja, nadzora i naplate i ovrhe u vezi naplate paušalnog poreza obavljat će Porezna uprava Ministarstva financija.

Grad Kaštela ovom je Odlukom, koja je donesena u skladu s zakonskim propisima, odredio visinu godišnjeg paušalnog poreza za sve objekte na svom području, no za one smještajne jedinice čiji vlasnici nemaju prebivalište na području Kaštela, paušalni porez će se plaćati u proračun lokalne zajednice gdje je vlasnikovo prebivalište.

Iako se na sjednici Gradskog vijeća  razvila rasprava o potrebi izjednačavanja svih područja, a samim tim i jedinstvene visine paušalnog poreza , u kojoj su sudjelovali  SDP-ovi i HDZ-ovi vijećnici, za prihvaćanje predložene odluke glasali su svi vijećnici nazočni na sjednici.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij