hren
 

REBALANS, IZVJEŠĆA, RAZLIČITE ODLUKE, SIGURNOST
Što donosi prijedlog odluke o naknadi za razvoj, promjene u cijeni vode, zakonske izmjene ili naprosto ništa? Što se mijenja u odredbama o držanju kućnih ljubimaca, koje se posebne mjere uvode za nelegalne odbacivanje otpada i kakvi su sigurnosni uvjeti na području Kaštela, tek su neka od pitanja na koja će se odgovoriti znati nakon sjednice Gradskog vijeća Kaštela, koja će se održati ovog utorka, 11. lipnja u Gradskoj vijećnici, s početkom u 11 sati.

Gradsko vijeće donijet će odluku o rebalansu gradskog proračuna, koji donosi povećanje prihoda u iznosu 9, 6 milijuna kuna te povećanje rashoda u iznosu od 11 miljuna kuna. U skladu s prijedlogom rebalansa na dnevnom redu ove sjednici naći će se i izmjene u programima izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture, programima javnih potreba u socijalnoj skrbi, predškolskom odgoju, kulturi, tehničkoj kulturi i sportu, javnih potreba za rad udruga građana te civilne zaštite.

Osim rebalansa ovogodišnjeg proračuna  na dnevnom redu sjednice je i izvješće o realizaciji prošlogodišnjeg  proračuna te odluka o raspodjeli rezultata iz prošle godine. Isto tako, uslijedit će i izvješća o realizaciji programa iz područja komunale te društvenih djelatnosti.

Sjednica koja se održava u lipnju, poslovično je rezrvirana i za izvješća o radu gradskih ustanova  i zajednica pa će tako izvješća o radu za prošlu godinu podnijeti nadležni iz Zajednice sportskih udruga, javne ustanove Sportski objekti, Muzeja grada Kaštela, Gradske knjižnice te dječjeg vrtića Kaštela. Izvješće o radu vijećnicima će podnijetti i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Zbog potreba uređenja stanja na javnim površinama, između ostalog i načinu korištenja te uređenja štekata, pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o dodjeli na korištenje javnih površina, a među točkama dnevnog reda su i prijedlozi odluka ili izmjena odluka o upravljanju nekretninama u vlasništvu Grada, o socijalnoj skrbi, osnivanju Javne vatrogasne postrojbe,  o organizaciji parkiranja, općim uvjetima  isporuke komunalne usluge ukopa pokojnika i druge.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij