Započinje isplata bespovratnih financijskih potpora poduzetnicima na području Grada Kaštela namijenjenih ublažavanju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, javlja Grad Kaštela.

Sukladno Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora poslovnim subjektima, a temeljem Odluke o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih ublažavanju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, 463 poslovna subjekta su podnijela zahtjev za potporu. Od ukupnog broja prijavljenih za potporu njih 441 je udovoljilo propisanim uvjetima, a 22 poslovna subjekta nisu udovoljila propisanim uvjetima.

- Isplatom sredstava u ukupnom iznosu nešto većem od 1,2 milijuna kuna dajemo svoj doprinos gospodarstvu uslijed posljedica izazvanih ovom krizom. Svjesni smo činjenice da je našim poduzetnicima u ovome trenutku neophodan poticaj kako bi nastavili s poslovanjem. Nadam se da će posljedice krize prebroditi bez većih teškoća i nastaviti s gospodarskom aktivnošću na području našeg grada – ističe gradonačelnik Denis Ivanović

Sredstva se isplaćuju jednokratno, a namijenjena su podmirenju tekućih troškova kao i za kupnju sredstava za zaštitu i dezinfekciju.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij