hren

POTVRĐENO NA GRADSKOM VIJEĆU
Kao što je i bilo najavljeno, Grad Kaštela i ove će godine sufinancirati radne bilježnice i ostali školski pribor za učenike osnovnih škola na kaštelanskom području, a službena odluka o tome donesena je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela.

Prema toj odluci, koja je jednaka prošlogodišnjoj, roditelji ili skrbnici učenika od prvog do četvrtog razreda, u tu svrhu dobit će po 200, a roditelji ili skrbnici učenika viših razreda 300 kuna po djetetu.
Na ovaj način osigurat će se dio sredstava za školski pribor za približno četiri tisuće učenika, za što je Grad izdvojio milijun kuna.

Primjedbe na prijedlog odluke imao je klub vijećnika SDP-a i Akcije mladih, u čije ime je vijećnik Filip Plećaš predložio, da se po uzoru na gradove u susjedstvu, koji za nabavku radnog materijala svojih učenika izdvajaju i dvostruko više sredstava, za ovu svrhu iz proračuna izdvoji dva milijuna kuna.

- Kaštela, koja su do jučer imala 40 milijuna na računu, od svih u okruženju najmanje izdvajaju za obrazovanje djece – bila je Plećaševa primjedba.

- Vaš prijedlog ćemo razmotriti no da bi ga mogli prihvatiti potreban je rebalans proračuna, što se ne može provesti u ovako kratkom roku pa vaš prijedlog možemo sagledati za iduću godinu – ustvrdili su pročelnica Sandra Zokić te predsjednik Vijeća Ivan Udovičić.

Sredstva za ovu namjenu roditelji ili skrbnici, prema popisu učenika osnovnih škola, moći će preuzeti u drugom dijelu rujna, a informacije o točnom mjestu i terminima preuzimanja iz Gradske uprave uputit će u narednim danima, putem sredstava javnog informiranja.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij