Kaštelanski gradski vijećnici ove su srijede održali redovnu sjednicu Gradskog vijeća, koja se, zbog epidemioloških mjera, održala elektroničkim putem te su sve točke koje su se našle na dnevnom redu usvojene, neke jednoglasno, a neke sa suzdržanim glasovima i glasovima protiv iz dijela oporbe.

Vijećnici su tako na ovoj sjednici izglasali druge izmjene gradskog proračuna, prema kojima predviđeni prihodi Grada iznose 206,4 milijuna, a rashodi 220,1 milijun kuna. U odnosu na planirane prihode u proračunu usvojenom u studenom prošle godine, to je rast od 13,3 milijuna u prihodima te 1,3 milijuna u rashodima. U toj razlici je i razlika prihoda i rashoda s prvih izmjena proračuna koje su usvojene u veljači ove godine.

U skladu s izmjenama proračuna usvojene su i izmjene u Programu građenja komunalne infrastrukture za ovu godinu, gdje je došlo do nešto većih troškova od planiranih, a i unutar samog Programa došlo je do preraspodjele određenih projekata i troškova.

Na ovoj sjednici za ravnateljicu Razvojne agencije Grada Kaštela na period od četiri godine, za četiri sata tjedno, imenovana je Marijana Mišerda Bajić, koja se jedina i javila s potpunom prijavom, na objavljeni natječaj. Stručni specijalist magistar ekonomije Marijana Mišerda Bajić trenutno u Gradskoj upravi radi na poslovima voditeljice Odsjeka za provedbu i pripremanje projekata. Njen mandat započinje 6. travnja ove godine.

Vijećnici su svojom odlukom imenovali i vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove Športski objekti Kaštela i to dosadašnjeg ravnatelja Antu Šiškova. Na prijedlog Upravnog vijeća JU Športski objekti, Šiškov je imenovan za vršitelja dužnosti jer mu dosadašnji mandat prestaje 4. svibnja, a već u srpnju stječe pravo na starosnu mirovinu. U međuvremenu Grad Kaštela raspisat će i provesti natječaj za novog ravnatelja ove javne ustanove.

Ova sjednica Gradskog vijeća donijela je i izvješće o lokacijama i količinama odbačenog otpada te troškovima uklanjanja istog, kao i o provedbi mjera za sprječavanje nepropisno odloženog otpada u prošloj godini. U skladu s tim prihvaćen je i prijedlog odluke o provedbi posebnih mjera sprječavanja odbacivanja otpada na području Kaštela za ovu godinu.

Na sjednici su  prihvaćena i izvješća o realizaciji programa iz područja komunale i društvenih djelatnosti u prošloj godini, kao i izvješće o radu gradonačelnika Denisa Ivanovića za drugu polovicu prošle godine.

Kako se sjednica održala elektroničkim putem pitanja i prijedlozi vijećnika izostali su u standardnom obliku te su ih vijećnici pismeno dostavili nadležnima, a odgovori na njih uslijedit će na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij