ZAPOČEO NOVI MANDAT GRADONAČELNIKU
Nakon provedene zakonske procedure, u četvrtak, 20. svibnja, rezultati lokalnih izbora u Kaštelima postali su konačni i pravovaljani pa je tako od četvrtka gradonačelniku Denisu Ivanoviću i njegovoj zamjenici Jadranki Matok Bosančić započeo novi četverogodišnji mandat. Isto tako, prema zakonskim propisima u tijeku narednih 30 dana mora se sazvati konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, a tko će se naći u sastavu novog kaštelanskog „parlamenta“ pogledajte u nastavku..

Prema rezultatima izbora, Gradsko vijeće, koje će po prvi puta, biti sastavljeno od 21 vijećnika, činit će 11 vijećnika HDZ-a, tri vijećnika s Berketove nezavisne liste, tri vijećnika koalicije Domovinskog pokreta i HSP-a, dva vijećnika Mosta, jedan vijećnik Akcije mladih i Nezavisne liste mladih te jedan vijećnik SDP-a.

Tako u Gradsko vijeće, prema rezultatima ulaze iz HDZ-a Denis Ivanović, Ivan Udovičić, Jadranka Matok Bosančić, Grgica Benutić, Doris Grgurin, Branimir Matijaca, Mario Škopljanac, Luka Pera, Nela Kelam, Mili Novak i Boško Džolić, s Berketove liste Josip Berket, Goran Samardžić i Meri Škopljanac Gagić, s liste Domovinskog pokreta i HSP-a Draško Kuliš, Anto Komljen i Željan Jurlin, s liste Mosta Milija Baldić Lukšić i Nikša Tranfić, s liste Akcije mladih i Nezavisne liste mladih Mario Serajlić te Filip Plećaš s liste SDP-a.

Iako su broj svojih mjesta u Gradskom vijeću dobile kandidacijske liste, mandati pripadaju onim kandidatima koji su službeno ušli u Gradsko vijeće. Ako netko od navedenih, iz službenih, privatnih ili drugih razloga neće biti član novog saziva Gradskog vijeća, isti svoj mandat stavlja u mirovanje, a umjesto njega vijećnikom postaje sljedeća osoba na listi, ako je riječ o nezavisnim listama ili osoba za koju se stranka, kojoj pripada, odluči.

Tako se već zna da će svoj mandat u stanje mirovanja zbog nespojivosti obavljanja funkcija, staviti gradonačelnik Ivanović i njegova zamjenica, a umjesto njih u Gradsko vijeće ući će dvoje drugih kandidata. Iako su na 12. i 13. mjestu liste Antonija Topić i Mate Taraš, ne znači da će isti postati novi vijećnici. HDZ može odlučiti da umjesto onih koji su mandat stavili u mirovanje za vijećnike predlože i neke druge kandidate bez obzira na poziciju na listi.

Prema neslužbenim informacijama dobivenim iz drugih političkih opcija, rad u Gradskom vijeću započet će svi njihovi izabrani kandidati.

Da podsjetimo, u roku 30 dana konstituirajuću sjednicu saziva ovlašteni sazivač, a predstavničko tijelo smatrat će se konstituiranim kada mu se izabere predsjednik.
Ako se predstavničko tijelo ne konstituira u zakonskim rokovima raspisat će se novi izbori.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij