Novi saziv Gradskog vijeća Kaštela od danas je službeno započeo s radom. Na prvoj, konstituirajućoj sjednici utvrđeni su vijećnici koji će sljedeće četiri godine zastupati interese građana u ovom predstavničkom tijelu, a za predsjednika Gradskog vijeća izabran je HDZ-ovac Ivan Udovičić, koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu.

Vijećničku prisegu ove je srijede, u skladu s rezultatima lokalnih izbora, dalo 11 vijećnika HDZ-a, Ivan Udovičić, Grgica Benutić, Luka Pera, Teo Antunović, Mili Novak, Nela Kelam, Antonija Topić, Boško Džolić, Doris Grgurin  i Branimir Matijaca.
Umjesto gradonačelnika Denisa Ivanovića i njegove zamjenice Jadranke Matok - Bosančić, kojima bi mandat u Gradskom vijeću bio nespojiv s funkcijama koje obnašaju te su ga stavili u mirovanje, u Vijeće su tako ušli Teo Antunović i Antonija Topić.

Prisegu su dali i HSP-ovci Anto Komljen i Željan Jurlin te iz Domovinskog pokreta Draško Kuliš, koji su u vijeće ušli s zajedničke koalicijske liste, kao i Josip Berket, Meri Škopljanac - Gagić i Goran Samardžić s Berketove nezavisne liste te Mario Banovac s liste SDP-a, koji je u vijećničke klupe sjeo umjesto Filipa Plećaša, koji je svoj mandat stavio u mirovanje. U vijećničkim klupama u ovom sazivu su i Mostovci Nikša Tranfić i MIlija Baldić - Lukšić te vijećnik s Nezavisne liste mladih i akcije mladih Mario Serajlić.

Jednoglasnim odlukama novih vijećnika za predsjednika Gradskog vijeća izabran je HDZ-ovac Ivan Udovičić, a za zamjenicu njegova stranačka kolegica Doris Grgurin, dok će iz redova oporbe zamjenik biti Berketov vijećnik Goran Samardžić.

Na ovoj prvoj sjednici izabrani su i članovi Odbora za izbor i imenovanja, a to su predsjednik Teo Antunović te Branimir Matijaca, Antonija Topić, Željan Jurlin i Mario Banovac, kao i Odbora za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost, a to su predsjednik Mario Škopljanac, zamjenik Boško Džolić i članovi Doris Grgurin, Luka Pera, Mario Serajlić, Meri Škopljanac - Gagić i Milija Baldić – Lukšić.

 

Foto: I. Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada