hren

Gradonačelnik Denis Ivanović, zajedno sa svojim suradnicima, održao je radni sastanak sa zamjenikom župana Splitsko dalmatinske županije Stipom Čogeljom. Ovom prilikom gradonačelnik je predstavio veće projekte i planove koje Grad Kaštela izvodi ili planira izvoditi duž kaštelanske obale, a Splitsko dalmatinska županija obećala je financijsku potporu u visini od 5 milijuna kuna za uređenje obale do kule Ćipiko, javlja Grad Kaštela.

- Imamo jedinstvenu obalu koju ćemo dodatno urediti i oplemeniti kako bi bila moderno turističko ogledalo našega grada. Važno nam je da, kao i dosad, možemo računati na suradnju sa Splitsko dalmatinskom županijom koja je nositelj projekta izgradnje luke u Kaštel Starom. Dinamika izvođenja radova je zadovoljavajuća, radovi su u završnoj fazi, a investicija iznosi 50 milijuna kuna. Sada slijedi nastavak projekta kojim će se urediti obala do Kaštel Novog, sve do kule Ćipiko. Prema prvim procjenama taj projekt iznosit će oko 30 milijuna kuna, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Splitsko-dalmatinska županija spremni su pomoći u financiranju – kazao je gradonačelnik Ivanović.

- U Kaštel Starome uređuje se 9 tisuća kvadratnih metara obale. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine iako je glavnina radova već obavljena. Ovo je najveća investicija Lučke uprave od njezinog osnivanja koja će kompletno promijeniti ovo područje Kaštela. Osim toga, Splitsko dalmatinska županija sudjelovat će s 5 milijuna kuna u financiranju daljnjeg uređenja obale do kule Ćipiko – istaknuo je Čogelja nakon radnog sastanka.

Kako bi napokon zablistala punim sjajem, ali i kako bi se spriječilo plavljenje obiteljskih kuća u starim jezgrama, Grad Kaštela priprema i projektnu dokumentaciju uređenja rive u Sućurcu, od Sokolane do Gojače. Radna verzija idejnog rješenja doživjela je svoje predstavljanje javnosti, a to je tek početak zahtjevnog posla do konačnog rješenja. Mišljenja zainteresiranih građana su pozitivna, jer, kako su istaknuli, nitko sretniji od njih kad se projekt i realizira. Već je počela izrada dokumentacije, a radi se o zahtjevnom projektu i opsežnom uređenju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij