gu

Prema odluci Gradskog vijeća, kaštelanska Gradska uprava odnedavno radi prema novom ustroju, koji je, umjesto dosadašnjih pet donio rad u šest novih upravnih odjela i Službi za reviziju kao sedmom upravnom tijelu. U skladu s novim  preustrojem, dosadašnji pročelnici razriješeni su dužnosti te su do objave i provedbe natječaja, imenovani privremeni pročelnici odjela.

Za sada, najviše promjena doživio je Upravni odjel za komunalu, koji se, na određeni način podijelio na dva dijela, a za privremenog pročelnika u ni jednom  od dva nova odjela nije imenovana dosadašnja pročelnica Marija Pelivan. U Upravnom odjelu za društvene djelatnosti funkciju pročelnika više neće vršiti Jakša Sokol, koji je bio vršitelj dužnosti na tom mjestu nakon odlaska Sandre Zokić

Gradonačelnik Denis Ivanović tako je do izbora po natječaju, koji će biti raspisan odmah nakon novogodišnjih blagdana, za privremenu pročelnicu Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i stručne poslove imenovao dosadašnju pročelnicu Sandu Jakus.

Za privremenu pročelnicu Upravnog odjela za financije, javnu nabavu i naplatu prihoda imenovana je ponovo dosadašnja prva žena gradskih financija Matija Marija Đikić, a do promjene za sada nije došlo ni u nekadašnjem Odjelu za graditeljstvo, koji nosi novi naziv Upravni odjel  za prostorno uređenje i zaštitu okoliša., jer mu na čelu ostaje Boris Škara.

Umjesto Sandre Zokić, koja već nekoliko mjeseci radi u Ministarstvu poljoprivrede te vršitelja dužnosti pročelnika Jakše Sokola,  Upravni odjel za društvene djelatnosti i zajedničke poslove u ovom trenutku vodi imenovana privremena pročelnica  Antonia Kljaić. Kljaić je magistra ekonomije, koja je radila kao predavač na Pučkom otvorenom učilištu Žižić u Splitu, a u mandatnom razdoblju od 2013. do 2017. godine, pod prezimenom Baturina, bila je HDZ-ova vijećnica u Gradskom vijeću Kaštela.

Za privremenog pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i imovinu gradonačelnik Ivanović imenovao je Ivicu Škopljanca, dipl. ing. pomorskog prometa, člana HDZ-a i dosadašnjeg voditelja Odsjeka za javnu nabavu Odjela za financije.

Novoformirani Upravni odjel za gospodarski razvoj i fondove EU vodi Marija Vučica mag.ing. pomorskog managementa, iza koje je rad u razvojnoj agenciji Rera.

Služba za reviziju, prema zakonskim propisima postala je još jedno gradsko upravno tijelo kojoj je na čelu pročelnik, a do izbora pročelnika putem natječaja, gradonačelnik Ivanović za privremenog pročelnika imenovao je dosadašnjeg voditelja Službe Željka Barišina.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada