hren

Na sjednici Gradskog vijeća Kaštela većina vijećničkih pitanja bila je u vezi sa stanjem kaštelanskih cesta, čistoćom plaža, te problemima odvoza smeća pred nadolazeću turističku sezonu. Prema riječima gradonačelnika Ante Sanadera, te Ivana Čaglja, zaduženog za gospodarstvo, i Marka Parčine, člana Poglavarstva za komunalne djelatnosti, problema s čišćenjem i uređenjem plaža, za što je zadužen kaštelanski komunalni pogon, neće biti, a problemi vezani uz odvoz smeća i poduzeće "Čistoću" riješili bi se kad se sredi pitanje deponija. Gradski vijećnici donijeli su odluku o postavljanju semafora na Staroj kaštelanskoj cesti u Kaštel Starom, a na frekventnim raskrižjima i ove će godine dežurati bobiji.
Na području Rudina će se uz pomoć resornog ministarstva započeti s izgradnjom stanova iz poticane stanogradnje, a sređivanje projektne dokumentacije financirat će se iz gradskog proračuna.
Na vijećničko pitanje dokle se došlo s objektom baletne škole u Kaštel Kambelovcu, gradonačelnik Sanader je obavijestio vijećnike da je projektna dokumentacija završena i da će se krenuti u obnovu zgrade u kojoj će biti smještena kaštelanska glazbena škola. Uskoro će krenuti i radovi za uređenje parka Ðardin u Kaštel Starom, dok će se dio prema hotelu "Palace" uređivati naknadno. Vijećnici su na svojoj sjednici usvojili obračun proračuna grada za 2003. godinu prema kojemu je grad ostvario prihod od približno 58 milijuna kuna, a rashod u visini od 53 milijuna kuna.
KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij